מה היה קורה אם יום אחד הייתם קמים בבוקר ומגלים שאתם לא יכולים לשלוח הודעות בוואטסאפ, לא יכולים לעלות סטורי באינסטגרם, לא יכולים לתייג את המכרים שלכם בפייסבוק ולא יכולים לצפות בסרטונים ביוטיוב? זו המציאות שמעל מיליארד סינים חיים בה.
שמה של סין עולה רבות בשנים האחרונות – היצרנית הגדולה בעולם, הכלכלה המתפתחת בעולם, מלחמת סחר עם ארה״ב וכמובן וירוס הקורונה העלו את שמה של המדינה הקומוניסטית עם האוכלוסייה הגדולה בעולם לכותרות.
זה לא סוד שארה״ב מרגישה שסין מאיימת על התואר שלה ככלכלה הגדולה בעולם, ויש לאמריקאים סיבה לחשוש – סין מתקדמת בצעדי ענק להיות המשפיעה הגדולה בעולם על הכלכלה העולמית.
איך סין עשתה זאת? מלבד עבודה קשה והשפעה ענקית על מדינות בסביבתה, סין משקיעה המון בעסקים המקומיים שלה ומרחיקה את המתחרות שלה מהמדינה, כשיש לך אוכלוסייה שמספרה שווה לשביעית מהעולם זה כנראה מספיק.
אם החלטתם לעבור לסין ולעסוק בתחומי דיגיטל או שיש לכם לקוחות סינים לקידום אתרים, בניית אתר וורדפרס או סתם מעוניינים בקהל לקוחות סיני – כדאי לכם להכיר את האפליקציות הבאות:
התחליף הסיני לוואטסאפ – Wechat
לסינים אין וואטסאפ ולכן כדי לתקשר איתם באמצעות הודעות תצטרכו להוריד אפליקציה שנקראת Wechat, הויצ׳אט דומה מאוד לוואטסאפ כך שתוכלו לתקשר באמצעות הודעות, הודעות קוליות, שיחות וידאו ושיחות קוליות.
בניגוד לוואטסאפ הוויצ׳אט משמשת גם כתוכנת תשלום ללא צורך באשראי (הסינים משלמים על הכל באמצעות ויצ׳אט או המתחרה שלה כאפליקציית תשלום – Alipay) ובנוסף משמשת גם כאפליקציית היכרויות.
התחליף הסיני לגוגל – Baidu
הסינים משתמשים בביידו – ביידו היא התחליף המושלם לגוגל והיא מעצמה טכנולוגית בסין הכוללת – אפליקציית מפות, מנוע חיפוש, סוג של ויקיפדיה, וייז מקומי ועוד.
אין סיני מחובר לאינטרנט שאינו משתמש באחת הפונקציות של ביידו כמו שאין כמעט אמריקאי או ישראלי שלא משתמש בגוגל או באחת האפליקציות שלהם.
התחליפים הסינים לפייסבוק טוויטר ואינסטגרם – Weibo וXiaohongshu
הכירו את וייבו ויאונגשו, הרשתות החברתיות המרכזיות בסין.
וייבו היא סוג של שילוב בין פייסבוק לטוויטר מכיוון שהיא עוסקת בפוסטים ובהעברת מידע בין המשתמשים, אנשים רבים משתמשים בה כבלוג ורשת חברתית כאחד.
יאנגשו היא האינסטגרם הסינית שבה אנשים משתפים ביקורות על מוצרים, לייף סטייל, בלוגים לטיולים ואף מוצרים למכירה באמצעות סרטונים קצרים או תמונות.
התחליף הסיני ליוטיוב – Youku Tudou
גם לענקית הסרטונים העולמית יוטיוב יש תחליף סיני הנקרא בקצרה יוקו, יוקו שייכת לתאגיד הענק קבוצת עליבאבא, ליוקו בניגוד ליוטיוב יש מתחרות רבות ולכן אם אתם מעוניינים לפרסם סרטונים הייתי ממליץ לבדוק גם על שירותים כמו iQiyi (השייכת ביידו).
עולם אחר לחלוטין
סין מנותקת לחלוטין מכל האפליקציות והשירותים המוכרים ביותר בעולם וקמו לה תחליפים שונים לגמרי, בנוסף לאלה שציינתי יש גם תחליפים לאובר (didi), לגוגל כרום (uc) אמזון (אליאקספרס המוכרת) ועוד.
בנוסף אם תרצו אתר אינטרנט שהסינים יכולים לגלוש בו, תצטרכו לאחסן את האתר בשרתים סיניים ולכן חברה לבניית אתרים שמאחסנת בישראל אינה תספיק אלא תצטרכו לבקש ממנה להעביר את האתר לשירות אחסון סיני.