איך מתבצעות מתקפות סייבר ואיך מתגוננים מפניהן?

איך מתבצעות מתקפות סייבר ואיך מתגוננים מפניהן?

מתקפות סייבר הן נושא שנמצא כל הזמן בשיח הציבורי. יש חשש מתמיד מכך שנתונים או מידע ילכו לאיבוד או חלילה יגיעו לידיים שיעשו בהם שימוש לרעה. כיום, בעידן טכנולוגי ודיגיטלי שבו כמעט כל אדם עושה שימוש באינטרנט ומזין באתרי אינטרנט שונים מידע ונתונים אישיים אודות עצמו – הוא לא יכול להרשות לעצמו שלא לשאול היכן נשמרים הנתונים האלה ואיך מי שאחראי על האתר מוודא שלא תתרחש זליגת נתונים. בצד האפל של רשת האינטרנט נמצאים אינספור האקרים שמחפשים את הפרצות בגדר, את החורים באבטחת המידע והם לא יבחלו באמצעים כאשר הם ירצו לבצע מתקפת סייבר ולדרוש כסף או תנאים אחרים בתמורה להשבת המידע ללא פרסומו ברבים. כל חברה או ארגון שיש להם גישה למאגרי מידע של לקוחות או משתמשים חייבים לחשוש ממתקפה שכזאת ולוודא שאצלם זה לא יקרה.

הגנה על נתונים ומתקפות סייבר

אותם האקרים הם אנשים שנחשבים למומחים במחשבים, חומרה ותוכנה. הם יכירו פרוטוקולים כאלה ואחרים של שמירה על נתונים אישיים ולא יהססו לנסות את מזלם בפריצה למאגרי מידע שמכילים נתונים רגישים, אישיים או סודיים. יש את מי שיעשה זאת לשם השגת מטרה אישית ולא בהכרח יעשה שימוש לרעה בנתונים שיצליח לדלות. יש את מי שלא יפספס הזדמנות לעשות רעש ציבורי, יפרסם את זליגת הנתונים, יכניס לכוננות גבוהה לא מעט אנשים בארגונים וחברות וגם יתגרה בפרסום שביב מידע כזה או אחר על מנת להראות שהכוונות שלו רציניות. האקרים אלה ידרשו כסף או גישה למידע אחר וההתנהגות כלפיהם תהיה בדיוק אותה ההתנהגות שמפגינים כלפי טרוריסטים שמציבים תנאים ודרישות לא הוגנים ולא סבירים. יחד עם זאת – יתנהלו בחדרי חדרים דיונים דחופים בנוגע להתנהלות כלפי חוץ. במקרים רבים יהיה כדאי לשלם את הכופר או לבצע את הפעולה הנדרשת על מנת לשחרר את מסדי הנתונים ולמנוע החמרה של הנזק ללקוחות או המשתמשים.

הגנה מפני דליפת מידע

חברות וגופים מעסיקים אנשי מקצוע מומחים מהתחום של אבטחת מידע על מנת לוודא שלא תתרחש אצלם דליפת מידע או נתונים שיגיעו בסופו של דבר לידיים עוינות. כל הזמן יש חידושים בתחום של חומות אש, הגנה על נתונים, אבטחה של מסדי נתונים ועוד. כל זה יכול להתבצע על ידי סיסמאות מתחלפות, שיתוף של קומץ אנשים בלבד במידע חיוני וכמובן רכישה של כל התוכנות או רכיבי החומרה המתקדמים ביותר שקיימים בשוק לשם הגנה על הנתונים. גם גופים ממשלתיים מתנהלים בדרך שכזאת וכך ללא ספק הסיכון יכול להיות אפילו גדול יותר, שכן במאגרי המידע של חברות ממשלתיות יש נתונים אודות האזרחים במדינה והם אלה ייפגעו במקרה של מתקפת סייבר שתצליח להוציא נתונים החוצה.

כתוב/כתבי תגובה