מעמדו של הסרטון ככלי פרסומי תופס יותר יותר מקום בתודעתם של חברות ועסקים גדולים כקטנים, ובהתאם גדל גם מספר העסקים המבינים שזוהי הדרך המודרנית לקידום המכירות והרחבת קהל הלקוחות שלהם. לכן קיימת כיום מגמת עלייה של עסקים שמאמצים את שיטות הפרסום האלו ומייצרים עוד ועוד סרטוני שיווק, תדמית וכדומה. אם כך, חשוב שעסק שרוצה לבלוט ולמשוך אליו יותר קהל ממתחריו יפיק סרטונים איכותיים (ראו כאן), אינפורמטיביים ויעילים שלא יעייפו את הצופים.
אם כך, מה צריך לעשות כדי להפיק סרטון טוב?
נעבור על שלבי הפקתו של סרטון סטנדרטי:
ראשית יש לחשוב מה מטרת הסרטון. האם הסרטון הוא פרסומת למוצר? שירות? סרטון תדמיתי של מוסד? לכל סרטון מטרה שונה ולהשגת כל מטרה יש להתאים אמצעים ייחודיים, ולכן יש להבין כיצד כל מרכיב בסרטון תורם או פוגע בהשגת המטרה עליה החלטתם.
לאחר מכן צריך להחליט מיהו קהל היעד של הסרטון. דבר זה יכתיב את אופי הסרטון, השפה בה משתמשים, תוכן התסריט ואמצעים ויזואליים וקוליים שיכללו בסרטון. לדוגמה: יכול להיות שהסרטון בכלל יהיה סרטון אנימציה.
אחרי שגיבשנו תשובות לשתי שאלות אלו צריך להתחיל לכתוב תסריט. איזה מסר הפרסומת אמורה להעביר? מה התוכן הפרסומי? כיצד יוצרים הזדהות עם הקהל? האם אני רוצה ליצור אצלו רגש כלשהו (עצב, כעס, הומור) וכיצד אני יוכל ליצור אצלו אמפתיה?
לאחר כתיבת התסריט יש ללהק את השחקנים בהתאם ולמצוא את הציוד המתאים לצילום ולהקלטת הסרטון. בנוסף יש לדאוג לאביזרים נלווים ולרקעים על פי התסריט. בסוף הצילומים יש לערוך את הסרטון ולהוסיף מוזיקת רקע, אפקטים וכתוביות.
גם לאחר סיום הליך ההפקה יש לדעת לשווק את הסרטון בצורה נכונה, להעלות אותו לכלל האתרים הרלוונטיים ולענות לתגובות.