האייפון מראה שנטען אבל לא נדלק מה עושים

האייפון שלך עובד עליך בעיניים? כך תציל אותו

מכירים את התחושה הזו של בהלה קלה (עד כבדה), כשהאייפון האהוב שלכם פתאום מסרב להתעורר – וכל זאת כשאתם מתחילים בכיבוי והדלקה, שמיד אחריהם מגיע רגע גאווה קצר כשהוא מראה סימן שהוא נטען? בדיוק רגע לפני שאתם כבר מתכננים את טקס האשכבה או מחפשים דילים חדשים למכשיר הבא, תירגעו – יש מה לעשות! אני יודע, קשה להירגע כשהחיים שלכם בתוך מכשיר מלבני קטן. בואו נצלול עמוק לתוך הקרביים של המסתורין, ונצחק כל הדרך חזרה לסטורי הבא.

מה בדיוק גורם לאייפון שלך לעשות לך טרולינג?

אז עניין הטעינה מול הדלקה באייפונים הוא כנראה הטרלה הגדולה ביותר שקיימת אחרי פיצול החשבון במסעדה. בניגוד לפרסומת המבטיחה עולם מושלם, לפעמים האייפון מחליט שהוא לא משחק לפי הכללים שלנו.

3 סיבות שבזכותן האייפון שלך כנראה החליט לשבות רעב:

  • הסוללה הלכה לישון צהריים: אייפונים וסוללות הם קצת כמו זוג בני 50 בנופש: לא תמיד מדברים באותה שפה.
  • תקלה גרפית: לפעמים המכשיר חושב שהוא נטען, אבל בפועל הוא מפנטז על המטען בלי לתקשר איתו באמת. נשמע מוכר?
  • נזק הלחץ היומיומי: נפילות, טביעות או הלילה ההוא שבו כיסחתם לשקע הטעינה את הצורה עם המטען בדרך לשירותים.

"ניסיתי הכל, מה לעשות עכשיו?!" הנה 5 טריקים שאתה חייב להכיר

1. קודם כל, נשום עמוק וספור עד 10

ובכן, לא פיזית תשחק בקצב נשימות – אבל הכוונה היא להרגיע את עצמך. רוב הטעויות הנפוצות הן תוצאה של פניקה טהורה לפני הכל. קח רגע לפני שתזרוק את הטלפון על הקיר או תכריז באינסטגרם ש"האייפון מת!" ותיאלץ לחזור אל עולם האנדרואיד.

2. בדוק שהכבל שלך הוא לא הסוכן הסמוי של האנדרואיד

קודם כל, שים לב לכבל ולמתאם: אולי המטען שלך כבר התעייף מלעבוד שעות נוספות? נסה להחליף אותו. היית מתפלא לדעת כמה מתאמים מזויפים פועלים באומץ – או כמה כבלים חווים פוסט טראומה אחרי חודשים רבים של ניצול קשה ובלתי סביר.

3. ניקוי קליל ומרענן לשקע הטעינה (תאמין לי, צריך!)

ידעתם ששקעי טעינה אוהבים לצבור לכלוך יותר ממה שאתם אוהבים לקנות נעליים באינטרנט? תנו הצצה קטנה לנמל הטעינה למטה – אם אתם רואים מטלית אפרורית שנראית כמו אופנת חורף 98' – קחו קיסם עץ (לא מתכת!) ונקו בזהירות. סיכויים טובים שהאייפון שלכם יחזור לחיים אחרי טקס הניקוי.

4. נסו לאתחל "איתחול כוח" – רק אל תקראו לכוח המשטרה

אם עוד לא עשיתם את זה – נסו להחזיק את כפתור הווליום למעלה יחד עם כפתור ההדלקה (במכשירים חדשים Mוהחל מאייפון 8 ואילך), או בכפתור הבית יחד עם כפתור ההדלקה (עבור המכשירים הישנים יותר), עד שתראו את סמל התפוח המפורסם. לרוב, זה עובד כמו קסם.

5. חברו אותו למחשב שלכם והחזיקו אצבעות

חיבור למחשב (ובמיוחד פתיחת iTunes במקרים המתאימים) יכול לגרות את המכשיר "להיזכר" בימיו הטובים. לפעמים חיבור USB פשוט יכול לפתור את הבאג המעיק הזה.

ועכשיו בונוס: שאלות שכולם מתים לשאול (אבל מתביישים)

  • "האייפון שלי עקשן כמו פקיד ממשלתי, להחליף סוללה יעזור?" הרבה פעמים כן, במיוחד אם הוא בן שנתיים ומעלה.
  • "שמתי אותו כל הלילה בטעינה, והוא עדיין משחק איתי משחקים! למה?!" כנראה מטען תקול או חיבור מלוכלך. תחליף או תנקה, ושמור על אופטימיות.
  • "האייפון שלי עושה צלילים מוזרים כשהוא מחובר למטען, הוא התחיל לדבר איתי?" לא, אבל זה רמז רציני שהמטען או הכבל זקוקים להחלפה דחופה!
  • "האם חובה לפנות לאפל או לטכנאי מקצועי?" רק אם ניסיתם הכל וכלום לא עוזר, אז כן, כנראה שאין מנוס מביקור בממלכת אפל.
  • "האייפון מתעורר רק כשהוא רוצה, הוא פשוט לא אוהב אותי יותר?" קורע לב, אבל הוא באמת לא רגשן—הוא כנראה פשוט מבקש התייחסות (של טכנאי מוסמך, או לפחות שלך).

בקיצור, האייפון שלך לא באמת מת, הוא סתם עושה דרמה

החדשות הטובות? רוב מוחלט של המקרים מסתיימים בטוב, וכל מה שאתה צריך זה רק טיפונת של סבלנות, הומור ואולי קיסם אחד או שניים. זכרו: בסופו של דבר, אייפון הוא לא רק גוש מתכת חכמה וסמל אייקוני יוקרתי – הוא גם הטכנולוגיה הכי אנושית שאי פעם הומצאה, עם כל הקפריזות, ההפתעות והשטויות שזה מביא איתו. הכירו אותו, הבינו אותו ובעיקר – הרגיעו אותו.

ואם כל העצות שלי לא הצליחו להחיות את המכשיר שלך? ייתכן שכדאי להפוך אותו לפסל מודרני על המדף, כי לפחות אפל יודעת לעצב דברים יפים.

כתוב/כתבי תגובה