איך אנחנו יכולים לדעת אם קידום אורגני תרם לאתר

איך אנחנו יכולים לדעת אם קידום אורגני תרם לאתר

הרבה פעמים בעלי עסקים, בעלי מקצוע, מעדיפים לבצע קידום ממומן ולא קידום אורגני מסיבה מאוד פשוטה, דרך קידום ממומן רואים את התוצאות מיד ומבחינתם זה מספיק. אם הם רואים זינוק בכמות הגולשים באתר באופן מיידי, אז הם מניחים שהקידום הצליח, ולכן הוא גם יעיל ותורם לאתר ולעסק. 

אך כמו שאנחנו יודעים, קידום ממומן לא מספק בהכרח שירות יעיל לאתר ולעסק, להיפך, הרבה פעמים הוא מספק חשיפה גבוהה, תוצאות מיידיות, אך לא איכותיות. זאת בזמן שקידום אורגני וחיזוק של רכישת לינקים, אולי מספק תוצאות לאורך זמן, כעבור מספר חודשים, אך הרבה יותר איכותיות, הרבה יותר יעילות וטובות לאתר ולעסק. 

השאלה היא, כיצד אנחנו לדעת את זה, כיצד אנחנו יכולים למדוד את איכות התוצאה ולהיות בטוחים שאכן קידום אורגני תורם לנו יותר מאשר קידום ממומן ובכלל. רק כך, אנחנו נשתכנע שאכן משתלם לנו יותר להשקיע בקידום אורגני. מכאן גם אפשר להבין שזו המטרה של מקדמי אתרים, להוכיח לנו שקידום אתרים אורגני יכול לעזור לנו יותר מאשר קידום אתרים ממומן, לאורך זמן. 

לפני שנסביר איך אנחנו יכולים לדעת את זה, אזי שעלינו לקבוע פרמטרים מסוימים שאנחנו שואפים להשיג. מן הסתם, אנחנו נרצה ליהנות מחשיפה רחבה יותר, אנחנו נרצה לקבל חשיפה יותר ממוקדת וכן לאורך זמן, בין אם זה אומר שכל גולש יבלה יותר זמן באתר וכן שהגולשים שייכנסו לאתר באמת יעשו בו שימוש יעיל, שימוש כפי שאנחנו רוצים שהם יבצעו בו. 

איך אנחנו יכולים לדעת על פי הפרמטרים הנ"ל שהקידום שלנו יעיל

אנחנו נחלק את התשובה לשני חלקים, החלק הראשון מתייחס באופן כללי, החלק השני מתייחס ספציפית לקידום האתר שלנו, כלומר איך אנחנו נדע שאכן מה שאנחנו עושים הוא נכון ויעיל. 

לגבי החלק הראשון, בשביל לדעת שהקידום יעיל ונכון, תורם לאתר, אנחנו צריכים לבחון כמה דברים. ראשית, אנחנו צריכים לבדוק את התנועה באתר, מהיכן היא מגיעה, לאן היא מגיעה, כמה זמן הגולשים מבלים באתר ועוד. שנית, צריך לבחון האם עובדים על פי כל הפרמטרים של גוגל, בין אם זה מבחינת עדכון תכנים, בניית היררכיה באתר, קישורים ועוד. ככל שאנחנו נבצע את מה שגוגל דורש מאיתנו, כך יהיה לנו קל יותר להשיג את המטרה שלנו, וכמובן יהיה לנו קל יותר לייצר קידום יעיל ונכון.

לגבי החלק השני, אנחנו יכולים לבחון זאת לא רק על פי התנועה, אלא גם על פי המיקומים של האתר בביטויים בהם אנחנו מבקשים לקדם אותו, עד כמה הוא חזק ויציב באותם ביטויים, וכן עד כמה התנועה באתר יוצרת פעילות, בין אם זה רכישת מוצרים ושירותים, כתיבת תגובות, פעילות חברתית ועוד. 

חשוב להדגיש, יש כלים ואמצעים שונים שאנחנו יכולים להשתמש בהם, בין אם מדובר בתוכנות של גוגל ובין אם מדובר בתוכנות של חברות חיצוניות שיכולות למדוד את הקידום על פי פרמטרים שונים.

שימו ♥  7 טעויות נפוצות בבניית דפי נחיתה בכתבה שלפניכם

כתוב/כתבי תגובה