איך לבצע ניקוי אבק במחשב שולחני בלי להרוס אותו

המחשב שלך משתעל? כך תציל אותו מאבק לפני שיהיה מאוחר מדי!

מכיר את זה שהמחשב היקר שלך מתחיל להשמיע רעשים מוזרים? כן, כאילו הוא סובל מאסטמה קשה או החליט להפוך לשואב אבק בלי שדיברתם על כך בכלל? לפני שאתה מחליט לבצע ריסטרט עצבני לבנק הטכנולוגיות ולבזבז כסף על רכיבים חדשים – בוא תגלה סוד קטן אבל מאד מאד חשוב: האבק לא רק יושב לו בנחת בין הכונן הקשיח לכרטיס המסך ומנהל את חייו, אלא יכול לגרום לפגיעה ממשית בביצועי המחשב ובאריכות חייו. אז יאללה, גש למברג (או למייבש השיער של אמא – על זה כבר נדבר מיד) ובוא נתחיל במבצע ניקוי האבק הגדול!

שלב ראשון: תכניות ההכנה הסודיות ביותר (סתם, בפועל זה יחסית פשוט)

כדי לנקות את המחשב בצורה נכונה אנחנו לא צריכים דוקטורט באבקולוגיה או הכשרה מיוחדת ב-NASA. אבל מה כן צריך לעשות? בצע את הצעדים הבאים:

  • כבה את המחשב לחלוטין ונתק את כל הכבלים. אני יודע, לא קל להיפרד מהנטפליקס, אבל זה זמני.
  • קח את המחשב למקום נוח ומאוורר. המרפסת או החלון של הסבתא הם רעיון מתקבל על הדעת.
  • השתמש בצמיד סטטי (אם יש לך) או גע במתכת לפני שאתה נוגע במחשב מבפנים. חשמל סטטי הוא לא החבר הכי טוב של החומרה.

רגע, ניקוי אבק במחשב עם מייבש שיער או שואב אבק, זה מותר בכלל?!

התשובה הפשוטה היא: תיאורטית אפשר, מעשית עדיף שלא. אני יודע שיש לך לק מיוחד במייבש שיער של אחותך או בשואב אבק החדש של סבתא דינה, אבל מכשירים כאלה יכולים ליצור חשמל סטטי, איסוף אבק או לחץ אוויר לא מבוקר שעלולים לפגוע ברכיבי המחשב העדינים. במקום זאת, קפוץ אל חנות המחשבים הקרובה וקנה תרסיס אוויר דחוס ("ספריי אוויר"), שעושה אחלה עבודה ונבנה במיוחד למטרה זאת.

מבצע "המסע אל תוך הקופסה": 4 צעדים בלבד!

צעד ראשון – פתח את דלת המסתורין (או הכיסוי הצדדי של המחשב)

פתח בזהירות את הכיסוי הצדדי של המארז. בדרך כלל תצטרך לפתוח 2-4 ברגים מאחור. אל תשכח לשמור את הברגים במקום בטוח ולא, הכיס של המכנסיים לא נחשב!

צעד שני – אל תהיה ביישן, הגיע הזמן להתקרב

עכשיו, כשהמחשב פתוח, מבפנים עשוי להיראות כמו מערת נטיפים. זה בסדר. קח את הספריי אוויר (וכמובן קרא קודם את ההוראות, פשוט כי זה יוצר רושם שרציני יותר) והתחל בניקוי מבוקר ממרחק של כ-10-15 ס"מ מכל רכיבי המחשב. התמקד במיוחד במאווררים, כרטיס המסך, הכונן הקשיח והספק. לא מעט אבק ימצא את דרכו לאוויר, אז אולי כדאי ללבוש מסכה או לפחות לא לנשום עמוק מדי בשלב זה.

צעד שלישי – ניקוי המאווררים: סטארט-אפ למניעת צרות (ותקלות)

המאווררים הם אספני האבק הגדולים ביותר. נסה למנוע מהם להסתובב תוך כדי השימוש באוויר דחוס – אפשר פשוט להחזיק אותם בעדינות בעזרת האצבע או בעזרת מקל עץ פשוט, שלא יגרם נזק לרכיב עצמו. ניקוי איכותי של המאווררים יאריך חיים לרכיבים הפנימיים ויוריד משמעותית את הטמפרטורות במחשב.

צעד רביעי – בדיקת שטח וסגירת הזירה (אתה כמעט מסיים!)

לפני שאתה סוגר חזרה, בדוק ויזואלית שכל האבק עזב סופית. אפשר לנגב בזהירות את החלקים המוצקים גם בעזרת מטלית מיקרופייבר שאינה מהווה סיכון ליצירת חשמל סטטי. אחרי כן, ודא שלא שכחת שום דבר מוזר בתוך המארז (כן, זה כולל את הקפה של הבוקר, מפתח של הבית או הכרטיסייה למכולת).

יש לי כמה שאלות מוזרות בנושא, אתה בעניין?

  • האם אני יכול לנקות עם מים? מים וחשמל לא חברים טובים. אל תנסה, אלא אם בא לך להכיר טכנאים מעניינים.
  • כל כמה זמן צריך לנקות את האבק? פעם בחצי שנה זו המלצה להארכת חיי המחשב, פעם בשנה – אם אתה אוהב לחיות על הקצה.
  • מה לגבי מדחס אוויר תעשייתי? לחלוטין אפשר, אבל רק אם אתה יודע לשלוט על העוצמה ולא להגזים.
  • אפשר להשאיר את המחשב מחובר לחשמל? בשום אופן לא. אחרת תתחבר אתה לפיקוד העורף.
  • איך יודעים שניקוי האבק הצליח? שיפור ניכר בשקט, ביצועים, והיעדר ריח של פלאפל שרוף הם סימן להצלחה.

סיכום שממש כדאי לך לקרוא (נו, אתה כבר פה, לא תקרא עד הסוף?)

תהליך ניקוי האבק במחשב הוא מהנה כמעט כמו לדבר עם סבתא שלך על הפייסבוק, רק עם קצת פחות עוגיות. זה קל, די מהיר, ואפילו יכול לחסוך לך לא מעט כסף על תיקונים עתידיים. ובינינו? מה יותר כיף מלפתוח את המחשב אחרי ניקוי טוב ולשמוע… בדיוק כלום. חוץ מלאהוב שניצלת את המחשב האהוב עליך ממגפת האבק הגדולה של המאה ה-21 ותהיה גיבור היום בבית. אז קדימה, תכין לעצמך כוס קפה, שב אחורה ותדליק את המחשב המחודש שלך. מגיע לך, עשית עבודה נפלאה!

כתוב/כתבי תגובה