אם מוחקים את הווצאפ השיחות באמת נעלמות?

רגע האמת של כל משתמש ווטסאפ: מחקתי את האפליקציה… האם כל השיחות שלי נמחקו לנצח?!

דמיין רגע אחד פשוט: אחרי שנים של דיונים פילוסופיים עמוקים ("ער?", "ערה?", "קנית חלב?"), החלטת שמערכת היחסים שלך עם ווטסאפ מורכבת מדי. האייקון הירוק, שנראה בהתחלה כל כך תמים וחמוד, הפך למפלצת שאוכלת לך את היום – ואתה פשוט מוחק את האפליקציה. כעבור כמה ימים (ובשלב שאנחנו המומחים מכנים "שלב החרטה") עולה השאלה הגדולה והמציקה מכולן: "רגע רגע, זה אומר שהכל הלך לפח? כל מאות השיחות, ההודעות, התמונות המצחיקות?!". אם השאלה הזו גורמת לך להזעה קלה בכפות הידיים, התאזר בסבלנות: הנה כל מה שאתה חייב לדעת, כולל הדברים שאיש לא מעז לומר לך!

מיתוס או אמת? 3 דברים שקורים באמת כשמוחקים את ווטסאפ (מספר 2 יבהיל אותך קצת…)

1. האם ההודעות נמחקות יחד עם האפליקציה?

קודם כל – תנשום לרווחה. חדשות טובות: אם רק מחקת את האפליקציה מהסמארטפון שלך, רוב הסיכויים שההיסטוריה שלך בטוחה ומחכה לך בסבלנות על הענן, מחייכת חיוך רחב ואומרת: "תחזור אלי, אני עדיין כאן". אבל! וזה אבל גדול במיוחד – אם לא הפעלת אי פעם את הגיבוי בענן (כן, יש דרכים להפעיל אותו בקלות, לא צריך דוקטורט מ-MIT), אז הסיפור קצת מסתבך. מחקת את האפליקציה בלי גיבוי? ייתכן שהמידע על הטלפון שלך בלבד, ואם תמחק לחלוטין את האפליקציה עם המידע – אתה עלול לגלות שכאן זו נקודת האל-חזור.

2. למה אסור אף פעם לסמוך על חברות הטכנולוגיה בעיניים עצומות?

אז נכון, ווטסאפ שייכת לפייסבוק (המכונה כיום Meta), וכידוע פייסבוק תמיד שומרת על הפרטיות של המשתמשים שלה באותה רצינות שבה כלב לברדור שומר על פיצה לוהטת. אבל, למרות החשדות המובנים לגבי פרטיות, ווטסאפ מבטיחה לנו הצפנת קצה לקצה. מדהים, נכון? מה זה אומר ת'כלס? פשוט מאוד – אפילו המרגלים המיומנים בסוכנויות הביון הכי מתקדמות לא יכולים לראות את ההודעות שלך. ועדיין, משמעות הדבר היא שהאחריות על הגיבוי היא בידיים שלך בלבד. מסקנה חשובה אחת: 'לגבות, לגבות, ושוב לגבות!'

3. האם הצד השני בשיחה עדיין רואה את ההודעות שלך?

אבל רגע, הנה עוד שאלה מטרידה: האם החברים שלי (או חס וחלילה – הבוס!) עדיין יכולים לראות את ההודעות הנפיצות שלי? ובכן, התשובה הקצרה היא כן. מחיקה אצלך לא משפיעה על הצד השני, אלא אם כן השתמשת באופציית "מחיקה לכל המשתתפים" המפורסמת (שטכנית עובדת רק לפרק זמן מסוים). אז כן, כל ההודעות שלך עדיין אצלם. נבהלת? זה סימן טוב שמעתה תחשוב פעמיים לפני ההודעה הבאה בסגנון "בואו נפטר את הבוס ונפתח דוכן פלאפל!".

טעויות נפוצות שישאירו אותך בלי ההודעות שאתה הכי אוהב (ושונא)

  • "אני בטוח שיש לי גיבוי אוטומטי" – לאו דווקא. יכול להיות שלא וידאת שהגיבוי בכלל מופעל והייתה לו "בעיית תיאום". כן, זה קורה. התחמק מליפול למלכודת כמו ילד מיום לימודים אחרי החופש הגדול.
  • "הסמארטפון שלי התקלקל ומחקתי את כל המידע, ווטסאפ נשמר, נכון?" – לא בהכרח, הכל תלוי בגיבוי. אין גיבוי בענן? ברוך הבא לעולם נקי – וטראומטי – מהיסטוריית שיחות.
  • "ווטסאפ שומר אצלו העתקים של ההודעות שלי, לא?" – לא, ווטסאפ מצהירה שהיא לא שומרת העתקים וזה בדיוק מה שהצפנת ההודעות מקצה לקצה מבטיחה. אם איבדת ללא גיבוי מקביל – ההודעות שלך פשוט התאדו לחלל הווירטואלי לנצח.

5 שאלות מטרידות מהחיים האמיתיים (והתשובות הקצרות ביותר שאתם צריכים)

  • "מחקתי ווטסאפ והחזירו אותי לקבוצה הטיפשית של המשפחה, יראו את ההודעות שלי?"
    לא, מה שהיה קודם כבר נמחק מבחינתך – אבל הם יראו הודעה שאתה שוב בקבוצה. בהצלחה.
  • "אם גיביתי את ההודעות בגוגל דרייב, כמה זמן הן יחכו לי שם?"
    נצח! (או כל עוד גוגל קיימת. כלומר, נצח.)
  • "העברתי מספר, ההודעות עוברות איתי?"
    אם ביצעת שינוי מספר דרך ווטסאפ עצמה, אז בהחלט כן.
  • "הלכתי לאיבוד, איפה מפעילים את הגיבוי בכלל?"
    פשוט מאוד: הגדרות -> צ'אטים -> גיבוי צ'אטים -> הפעלת גיבוי לענן.
  • "אם מחקתי את ההודעות בטלפון, האם גם הגיבוי בענן נעלם?"
    לא! הגיבוי נשאר בענן בנחת, עד שתמחק אותו בעצמך.

טיפ הזהב להמשך החיים שלך ללא חרדות מיותרות

בשורה התחתונה: העולם הדיגיטלי הוא מקום מוזר, לעיתים מפחיד, אבל אנחנו אוהבים אותו מאוד (בעיקר בגלל הסרטונים של חתולים וסטיקרים מצחיקים). ההודעות שלכם אכן נשמרות בענן, אבל רק אם עשיתם את הצעד הפשוט מאוד הזה של גיבוי. בלי גיבוי, הסיכון גדול להפליא – כמו סיבוב ברולטה רוסית דיגיטלית.

אז קדימה חברים, במקום ללכת לאיבוד ברגע האמת, קחו לכם שתי דקות עכשיו לבצע גיבוי, כי בעתיד אתם בטוח תגידו לעצמכם: "וואלה, איזה מזל שכתב מישהו ציני, קליל וחכם את המאמר הזה!".

כתוב/כתבי תגובה