לאן נעלמה הזהות שלי? המדריך הסודי לשיחות חסויות באנדרואיד
קרה לכם פעם שרציתם להתקשר למישהו אבל לא באמת רציתם שהוא ידע שזה אתם? אל תדאגו, אתם ממש לא לבד. נכון שאנחנו חיים בעולם שבו לאנשים אין בעיה להעלות כל ארוחת בוקר לרשת, אבל כשזה נוגע לשיחות, לפעמים כדאי קצת להסתיר את הקלפים שלנו. אז איך עושים את זה בכלל, מה צריך לדעת ולמה זה כל כך שימושי? (אל דאגה, לא נחשוף אתכם לאף סוכן FBI… לפחות לפי מה שאנחנו יודעים.)
1. למה בעצם שיחת חסוי יכולה להציל אתכם ממבוכה אינסופית?
תחשבו על זה רגע: יום אחד אתם מחליטים להתקשר למספר חדש שראיתם ביד2 על הרכב הכי הזוי שראיתם אי פעם, וכעבור יום הבחור שמכר "גרוטאת וינטג'" מחליט שאתם חברים לכל החיים ומתקשר אליכם פעמיים ביום רק לוודא מה העניינים. מגניב נכון? ברור שלא. בדיוק במקרים האלו נכנסת לתמונה השיחה החסויה, שסוגרת לכם את הפינה בלי לסכן קשרים יותר מדי איכותיים (מי יודע, אולי מחר בכלל תרצו למכור לו קורקינט חשמלי משומש).
מה, באמת שיחת חסוי עדיין רלוונטית ב-2023?
כן, כן, מתברר שפרטיות זו עדיין מילה שלא עברה מן העולם – במיוחד בשנה בה המדיה החברתית יודעת עליכם יותר מהדודה שרה. וגם בינינו, מי לא נהנה להרגיש כמו מרגל אמיתי מדי פעם ולקרוא לעצמו "סוכן X"? (לא? רק אני? טוב, הלאה.)
2. אז איך בדיוק מבצעים את הקסם האנדרואיד הזה ב-4 צעדים פשוטים?
אני יודע שאתם חסרי סבלנות (גם אני), אז הנה השלבים הפשוטים שיהפכו אתכם לאגדה אורבנית של פרטיות ברמת המוסד (או לפחות בסטנדרט של סוכן ביטוח).
- נכנסים להגדרות: הכל מתחיל ונגמר במסך הבית שלכם. כן, זה האייקון הזה שנראה כמו גלגל שיניים. מי שתהה עד היום – אלה לא גלגלי אופניים מיניאטוריים.
- לוחצים על "הגדרות שיחה" או "שיחות": זה לרוב תחת 'אפליקציות' ואז 'טלפון'. לא נורא, אתם תשרדו את המבוך הזה. מבטיח.
- מחפשים "זיהוי שיחה" או "מספר המתקשר": זה תלוי גרסה ומכשיר, אבל בסוף תמיד זה נמצא. יותר טוב מכל חדר בריחה שביקרתם בו, אז תיהנו מהחוויה.
- בוחרים ב"הסתרת מספר": מזל טוב, הפכתם רשמית לנינג'ה אורבנית בתחום השיחות!
עדיין הסתבכתם? הנה כמה שאלות ותשובות פשוטות להצלת חיים (או לפחות שיחות):
- האם החסימה הזו בלתי הפיכה? לא, אתם תמיד יכולים לחזור ולבחור להציג את המספר שלכם מחדש. העולם לא אוהב התחייבויות ארוכות טווח כבר משנות התשעים.
- האם המתקשר יכול לגלות שאני זה שהתקשרתי? כל עוד אין לו כוחות-על או חבר ב-CIA, הסיכוי אפסי. תהיו רגועים, סופרמנים לא חיים בינינו.
- אין לי אפשרות לשיחה חסויה, למה? לפעמים זה תלוי בחברת הסלולר שלכם. במקרה הכי גרוע – תרימו טלפון לשירות הלקוחות. אירוני, הא?
- האם זה עולה כסף נוסף? ממש לא. פרטיות היא זכות, לא פריווילגיה (לפחות בתיאוריה).
- למי כן כדאי להתקשר בחסוי? לקוחות, מוכרים ביד2 או כל אדם שאתם לא רוצים שישמור את המספר שלכם. דודה שרה, את ממש לא ברשימה הזאת.
3. הסוד הקטן והמצחיק שרוב האנשים לא יודעים על שיחות חסויות
זה הזמן לגלות לכם סוד קטן שאולי לא שמעתם אף פעם: לפעמים, כשאתם מתקשרים בחסוי, אנשים עונים דווקא בגלל הסקרנות. תחשבו על זה: כמה פעמים ראיתם מספר חסוי וקפץ לכם לראש "היי, אולי זה הפרס ממפעל הפיס שהבטיחו לי לפני 10 שנים"? מעולה. עכשיו אתם הסוד המצליח של עולם השיווק הסלולרי. תשתמשו בכוח הזה בחוכמה.
4. "שיחת חסוי": מה אומר החוק? אל תדאגו, אתם לא הולכים לכלא
אל חשש, האנושות עדיין בצד שלכם. לפי החוק הישראלי, השיחות האלו חוקיות לחלוטין כל עוד המטרה שלכם איננה הטרדת מישהו או התחזות למישהו אחר. אז תהיו נחמדים מאחורי המסכה האלגנטית הזאת שלכם וכן, תמשיכו לשמור על פרטיות.
5. רגע לפני שאתם מחייגים – מה היתרונות והחסרונות בשיחה חסויה?
הנה שלושה יתרונות חשובים:
- פרטיות מושלמת (יחסית)
- יכולת לעשות בירורים בלי חשש שיטרידו אתכם בחזרה
- הרגשת עליונות פנימית שאיש לא מכיר אתכם (נו, מי לא אוהב להרגיש מסתורי?)
ומה החסרונות, כי אנחנו בעד איזון ביקום:
- הסיכוי שלא יענו לכם בגלל "חסוי" הוא לא נמוך
- חברים ובני משפחה עלולים לא לענות לכם, ומי אוהב לדבר עם עצמו?
- אם רוצים לחזור אליכם בעצם – הלך הסיפור
אז מה למדנו היום, חברים?
בסוף היום, שיחה חסויה באנדרואיד היא לא כזו מכשפה מפחידה כמו שחשבתם, והיא אפילו יכולה להיות הכלי האולטימטיבי שלכם לשליטה על תקשורת הפרטית. אז קדימה, תתקינו את חליפת המרגל המועדפת עליכם (או לפחות איזו פיג'מה נוחה), חייגו חסוי, ותנו לעולם לנחש מי עומד בצד השני. אה, וכמובן – אל תשכחו לשמור על זה מצחיק, קליל, ובעיקר חוקי!