פייסבוק שולח בקשות חברות לבד והמשתמשים מופתעים

פייסבוק שלח בקשות חברות בשמך? הו, יש לזה הסבר (אבל לא בטוח שתאהבו אותו)

אוקיי, בואו נודה בזה: כולנו בילינו בוקר אחד לפחות בגלילת פיד אינסופית של פייסבוק, נתקלנו בפוסט מוזר שאומר ש"פייסבוק שולח למלא אנשים בקשות חברות בלי שבכלל נגעתם בכלום", וצחקנו לעצמנו בזלזול משהו בסגנון: "אוי, הגולשים האלה…". אבל אז, הפתעה: זה קרה גם לכם. ופתאום מצאתם את עצמכם חברים טובים בניגוד לרצונכם עם המורה שלכם מכיתה ג׳, דוד רחוק שלא ראיתם מעולם וסוזי מקליפורניה שלא דוברת מילה עברית. מה לעזאזל קורה פה?

סימני השאלה הגדולים: הפייסבוק השתגע, או שזו קונספירציה?

התופעה הלא מוסברת הזו גרמה ללא מעט דיונים ברחבי העולם. אז לפני שאתם לובשים כובע אלומיניום ומתחילים לחשוד שצוקרברג יושב עם קערת פופקורן וצוחק ברשעות בעוד הוא מוסיף לכם את כל העולם לחברים, יש כמה הסברים טכניים והגיוניים (עד כמה שזה נשמע לא מתקבל על הדעת).

והרי 3 הסיבות העיקריות לתופעה הזו:

  • באגים ועדכוני תוכנה – מהנדסי תוכנה, מתברר, הם אנושיים. כשפייסבוק מפיצה עדכוני תוכנה (וזה קורה די הרבה), לעיתים קרובות משהו "מתפספס". אנחנו מכירים את באג השיתוף המוזר שגרם לכם לשתף בטעות סרטון של חתול מנגן בפסנתר (טוב, אולי אצלכם זה היה חתול תופים, עניין של טעם), ובכן, לפעמים באגים טכניים אחראים גם על שליחת בקשות חברות.
  • לחצתם בטעות! – נשמע מצחיק ופשטני, אך ממשקי משתמש נועדו לגרום לנו ללחוץ כמה שיותר. תאמינו או לא, אבל האצבע שלנו לוחצת לעיתים באופן עצמאי על כפתורים תמימים למראה.
  • אלגוריתם ההכרויות החדש של פייסבוק – פייסבוק השקיעה ים של משאבים בפיתוח אלגוריתמים מתוחכמים שמטרתם לחבר ביניכם לבין משתמשים דומים לכם. לפעמים האלגוריתם נלהב יתר על המידה ומנסה "לשדך בכוח" חברים חדשים שלא ביקשנו. סוג של סבתא פולנייה בגרסת האלגוריתם.

"רגע, אז פייסבוק מתכחש או מודה באשמה?" (ועוד 4 שאלות ותשובות מצחיקות על התופעה)

האם פייסבוק הודתה שזה באמת קורה?

באופן רשמי, פייסבוק אמרה שהיו כמה "תקלות זמניות ונדירות". תרגום מהיר: "אנחנו יודעים שמשהו מוזר קורה, אבל הגולשים שלנו מתרגלים לכל דבר בסוף, נכון?"

האם עשיתי משהו שגרם לזה?

רוב הסיכויים שלא. אבל מי יודע? אולי צפיתם בכמה סרטוני חתולים יותר מדי והאלגוריתם החליט שמי שאוהב את החתול הסיני שמשחק פינג-פונג חייב להכיר גם את יושי מיפן שייצר את הסרטון.

האם כדאי לי לדאוג לפרטיות שלי?

אם אתה מאלה שדואגים בכל פעם שהמיקרוגל מצפצף כי אולי הוא מאזין לך, כנראה שכן. אבל ברצינות, מומלץ לבדוק לפעמים את רשימת הבקשות החברות היוצאות (ושוב, אל תיבהלו כשתראו שם את סבתא של השכנה).

מה עושים כדי להימנע?

  • וודאו שהאפליקציה מעודכנת לגרסה האחרונה.
  • בדקו מדי פעם את רשימת בקשות החברות שלכם (ראו זאת כזמן איכות עם עצמכם).
  • הפסיקו ללחוץ באובססיביות על כפתורים לפני שהם טעונים במלואם, סבלנות היא מידה.

"סאגת החברים": סיפורי האימה הטכניים המוזרים ביותר שנתקלנו בהם בעקבות התופעה

  • "אחי, פייסבוק שלח בשמי בקשה לאקסית שלי מהתיכון. היה מביך… במיוחד כי אנחנו נשואים לאנשים אחרים!" (גיא, 34, נס ציונה)
  • "התעוררתי ל-25 חברים חדשים מאינדונזיה. אני אפילו לא בטוח איפה אינדונזיה על המפה, אבל היי, אולי אני שם סלב?" (עומר, 29, רמת גן)
  • "פתאום התקשר אליי הבוס ושאל למה ביקשתי אותו לחברים בפייסבוק. אתה יכול לנחש כמה נעים היה ההסבר הזה…" (רונית, 41, הרצליה)

אז מה למדנו מזה, ידידיי?

ראשית, שפייסבוק הוא עדיין לא יצור מושלם – הוא סוג של סימולטור חברתי שבו הטעויות המצחיקות קורות לעיתים תכופות (משהו בין קומדיית סיטקום לבין תוכנית מתיחות). אמנם אנחנו שואפים תמיד להרגיש שליטה מלאה על החשבון שלנו, אבל לפעמים כדאי לזכור שאנחנו חיים בעידן שבו אפילו הטלוויזיה והכיור מדברים ביניהם. אז אל תהיו קשים מדי עם פייסבוק כשהוא מתנהג מוזר – הוא פשוט מנסה ליצור זיכרונות טובים (וכנראה גם קצת פדיחות).

שורה תחתונה? אם פגשתם בשבוע האחרון חבר חדש חשוד ברשימה, אל תהססו לשלוח לו הודעה ולשאול: "היי, גם לך פייסבוק עובד שעות נוספות? יופי, כי כבר חשבתי שאין לנו על מה לדבר."

כתוב/כתבי תגובה