מדוע האייטונס לא מגבה את האייפון שלך ואיך לתקן

אייטונס מסרב לגבות את האייפון? 5 דרכים מקוריות להשתלט על התרחיש בלי לשבור את הטלפון (או את הראש)!

רגע לפני שאנחנו צוללים פנימה, בואו נודה באמת: כולנו היינו שם לפחות פעם אחת בחיים – אתם מחברים את האייפון למחשב, פותחים אייטונס מלאי תקווה, מעיפים מבט לעבר החלון ומגלים הודעה מציקה ש"האייטונס לא יכול לגבות את האייפון". מבאס? ברור. מעצבן? לחלוטין. סוף העולם? כמעט. אז במקום לזרוק את האייפון מהחלון (היי, עוד אל תזרקו כלום!), בואו ללמוד כמה טריקים מעשיים ומגניבים שישימו סוף לדרמת הגיבוי – ולא, לא גרמנו לאף אחד לשלם כופר כדי להחזיר את הגיבוי.

אייטונס, אנחנו צריכים לדבר ברצינות – מה בדיוק הסיפור שלך?

רוב הסיכויים שאם אייטונס היה בן אדם, כנראה היה לכם איתו כבר דיבור צפוף מזמן. אולי היה לומד את הלקח ומפסיק לעשות קונצים בכל פעם שאתם מנסים לגבות. בכל זאת, אי אפשר איתו ואי אפשר בלעדיו. אבל לפני שנפסול אותו סופית ונחפש תוכנות אלטרנטיביות (הי, לא צריך דרמות!), הנה כמה שאלות בסיסיות שכדאי לכם לענות לעצמכם לפני שנמשיך הלאה:

  • הכבל תקין? כן, לפעמים אנו שוכחים שכבל פצוע זאת הדרך המהירה לתסכול.
  • האייטונס מעודכן? לפעמים התוכנה שלנו כבר מזמן יצאה לפנסיה וצריך לשדרג אותה.
  • האם יש מספיק מקום במחשב? תאמינו לי, אם אין מקום – אפילו סבתא שלכם לא תיכנס לשם, שלא לדבר על גיבוי של עשרות ג'יגה.

3 סיבות משעשעות לכך שאייטונס החליט שהוא "לא מגבה היום"

1. זה לא אתה, זה אני – התוספים החיצוניים

ידעת שתוכנות צד-שלישי או אפילו תוכנות אנטי-וירוס (כן, שכל כך הקפדת להתקין) יכולות לגרום לאייטונס להתנהג כמו ילד מפונק שאכל יותר מדי סוכר? נסה להשבית זמנית את האנטי-וירוס ולראות אם זה יפתור את הבעיה. מי יודע, אולי תגלה שהאייטונס והאנטי-וירוס פשוט לא מסתדרים.

2. האייפון נכנס ל"טנטרום" – סנכרון לא שלם

נתקעתם בשלב הזה בו האייפון פשוט מסרב לזוז קדימה? יכול להיות שגיבוי ישן שנתקע באמצע נשאר "תקוע" בזיכרון וגורם לגיבוי חדש להתקע. חכו רגע… האם עניתם להודעה ההיא שלכם באינסטגרם בזמן הסנכרון? האייפון קנאי, הוא יודע… נסו להפחית פעילות בזמן הגיבוי.

3. מקום, המקום ועוד קצת המקום. הזכרנו כבר מקום?

אפל אוהבים לעודד אותנו לקנות מכשירים של 256GB או אפילו יותר. אך הבעיה העיקרית היא שמחשב עם דיסק שבקושי נשאר עליו מקום לא יצליח לעמוד בקצב. אז תבדקו מראש שהכונן הקשיח לא נחנק. כי אף אחד לא רוצה להיות האחד שיעמוד בין אייטונס ל-256GB של צילומי סלפי.

איך פותרים את זה בלי להתייאש? 3 טיפים של אלופים תותחים

טיפ #1 – "התחלה חדשה" אף פעם לא מאכזבת

וזה אומר – הפעלה מחדש של המחשב ושל האייפון. נכון, זו כנראה ההצעה הכי קלישאתית בכל עולמות הטכנולוגיה, אבל תתפלאו כמה פעמים הפתרון הפשוט הזה עובד. נסו את זה ודברו אלי אחרי זה.

טיפ #2 – "תיקיית הגיבוי הסודית של אייטונס" – חוליית החיסול של באגים מציקים

לפעמים, המערכת של אייטונס נתקעת על גיבוי שהשתבש ומסרבת לזוז הלאה – למרות שהיחסים שלכם כבר מזמן המשיכו הלאה. אם אתם עובדים בוינדוס, פתחו את Run (הריצו Win+R) ורשמו את השורה הבאה: %AppData%\Apple Computer\MobileSync\Backup\ מחקו (או גבו הצידה) את התיקיה שיצרה בעיות, הפעלו מחדש את אייטונס וראו את הקסם מתרחש!

טיפ #3 – אפשר גם בלי (אייטונס, הכוונה)

הנה הטיפ הכי חתרני: לפעמים קל יותר פשוט לעקוף את הסיפור הזה. תוכנות כמו iCloud מאפשרות לבצע גיבוי אוטומטי דרך הענן בלי להכאיב לכם לראש. נכון, זה דורש לשלם כמה שקלים בחודש בשביל שטח אחסון בענן (נו טוב, מי אמר שלהיות גיק זה תחביב זול?), אבל בינינו – בשביל השקט הנפשי שלכם, אולי זה שווה את ההשקעה.

קצת פרנויה לקינוח: שאלות ותשובות נפוצות (אבל לגמרי רלוונטיות)

  • "האייטונס לא מזהה את המכשיר שלי. מה לעשות?" – נסו לנתק ולחבר בכבל מקורי אחר או להשבית זמנית תכנות אבטחה.
  • "כמה זמן לוקח גיבוי סטנדרטי?" – בין 10 דקות לשעה, תלוי בכמות הנתונים ובקצב של האייטונס והמחשב שלכם.
  • "אפשר לגבות רק דברים מסוימים ולא הכול?" – לצערנו לא דרך אייטונס. אך יש אפליקציות צד-שלישי איכותיות אחרות שמאפשרות זאת.
  • "ניסיתי הכול ושום דבר לא עובד. מה עושים?" – לשירות התמיכה של אפל יש אולי קול של רובוט, אבל הם באמת יכולים לעזור אם שום דבר אחר לא משכנע את האייטונס.
  • "האם תוכנות חלופיות הן בטוחות לשימוש?" – בהחלט כן – כל עוד הן בעלות המלצות חמות מביקורות משתמשים וסקירות מומחים.

בשורה התחתונה: אל תיכנעו לדרמות של אייטונס!

זכרו, גם אם אייטונס החליט הבוקר שהוא שובת ושובר שיאים של עצבים, אין סיבה שתצטרפו אליו. השיטות שהצענו כאן הן הוכחות מעשיות וקלילות, כאלה שיעזרו לכם להתגבר על המשבר ולהחזיר את החיוך והשלווה לחייכם. בינינו, אם שרדתם את כל הטקסט הזה – סימן שאתם בדרך הנכונה לגיבוי מוצלח, חיים רגועים וטכנולוגיה שכבר לא משתלטת עליכם. בהצלחה!

כתוב/כתבי תגובה