האייפון החליט לשבות? עלילות "שרת ההפעלה הבלתי זמין" – ואיך יוצאים מזה בלי להשתגע
ניסית להפעיל את המכשיר החדש או אחרי עדכון והופ – האייפון מחייך אליך בזעם מנומס ומודיע לך ברוגע מצמרר: "לא ניתן להפעיל את האייפון מאחר ששרת ההפעלה אינו זמין באופן זמני". רגע, מה קרה פה בדיוק? למה המכשיר היקר שצריך לשרת אותנו, עושה לנו דווקא ביום הכי עמוס בשנה (כי ברור שזה תמיד קורה לפני אירוע חשוב או כשאתה כבר באיחור של שעה)?
1. מסר קטן, דרמה גדולה – למה זה בכלל קורה?
המחשבות הראשונות שעוברות בראש ברגע הזה: "זהו, הלך האייפון! אפל שונאת אותי! הגיע סוף העולם!". טוב, בואו ניקח נשימה עמוקה ונבין מה באמת הולך כאן. למעשה, מדובר בשגיאה נפוצה מאוד שמגיעה מהפער בין המכשיר החמוד שלכם לשרתים המאיימים ואפופי המסתורין של אפל. פשוט, המכשיר שלכם לא מצליח לתקשר עם שרת האקטיבציה של אפל. נשמע פשוט, נכון? אז למה אף אחד לא טרח לעדכן אותנו איך גורמים לו לדבר בנימוס עם השרת?
אבל רגע – למה האייפון חייב בכלל שרת כדי לעבוד?
המכשיר שלכם, האייפון המהמם והחכם להחריד, זקוק לשרת כדי להוכיח לאפל שהוא אותנטי ולגיטימי לחלוטין. חשבו על זה כמו שומר בכניסה למסיבה – אם השומר (שרת ההפעלה) בדיוק הלך לשירותים או החליט להבריז, האייפון שלכם יישאר תקוע בחוץ, עצוב ובודד.
2. אז מה עושים עכשיו (מבלי לזרוק את הטלפון מהחלון)?
אוקיי, אז יש בעיה והיא מעצבנת. ועכשיו ברצינות: יש כמה פתרונות פשוטים שכדאי לנסות לפני שנכנסים לפאניקה או משוכנעים שהאייפון "דפוק" ו"אין מצב שהבעיה הזו תיפתר לעולם":
- Wi-Fi, אהובתי: החליפו רשת Wi-Fi. לפעמים סתם להחליף רשת או להפעיל ולכבות את הנתב יפתור זאת בשנייה.
- זמן לזמן: נשמע מצחיק אבל… חכו כמה דקות או שעה. אולי תפסיקו לרענן את המסך 7000 פעם בדקה?
- Restart שובב: הפתרון האולטימטיבי של כל בעיות הטכנולוגיה: כיבוי והפעלה מחדש!
- עדכנו את התוכנה דרך המחשב: השתמשו ב-iTunes או Finder כדי לבצע עדכון או שחזור קטן. אל תשכחו גיבוי לפני!
שאלות מהירות והתשובות שרצית לשמוע
- האם זה קורה רק לי? ברור שלא. אלפי משתמשים מתמודדים עם זה מידי יום.
- זה סימן לגסיסה של האייפון שלי? ממש לא. זאת בעיה זמנית לגמרי, בדיוק כמו הפקקים בדרך למשרד בבוקר.
- כמה זמן זה אמור להימשך? לרוב דקות ספורות עד מספר שעות. אם יותר – כנראה שהגיעה העת להתקשר לתמיכה ולשאול למה אתם תמיד נופלים על הסטטיסטיקה הנדירה.
- האם אפל מודעת לבעיה? מאוד מודעת, וכל עובד באפל כבר מכיר לפחות עשר בדיחות על זה בעל פה.
- ואם שום דבר לא עובד? סדנת המדיטציה הקרובה ביותר מחכה לך. אה, כן, ושירות הלקוחות גם.
3. חמישה מיתוסים נפוצים על שרת ההפעלה – מה נכון ומה הומצא בערך אתמול בוואטסאפ?
הרשת מלאה במיתוסים וסיפורים הזויים שאנשים מספרים אחד לשני, אז בואו נעשה קצת סדר ונשתעשע:
- "אפל מפילה את השרת בכוונה כדי למכור אייפונים חדשים": אנשים, אנחנו מדברים על חברה ששווה כמעט שלושה טריליון דולר. תחזוק שרת לא יציב זה לא מודל עסקי מוצלח במיוחד.
- "האייפון שלי פרוץ ולכן הוא נחסם על ידי אפל": אלא אם כן פרצתם את המכשיר באופן אקטיבי (ואל תפרצו אותו, באמת), כנראה שזה לא המצב. סורי להרס מסיבות קונספירציה.
- "חייבים לחכות שבוע עד שייפתר": לא, לא ושוב לא. ברוב מוחלט של המקרים הפיתרון מגיע תוך שעות בודדות או פחות.
- "אם סוגרים ופותחים 50 פעם הכל יסתדר": חמוד, אבל כנראה שזה בעיקר גורם לאצבע שלך להתעצבן. תסגור ותחכה דקה, זה עובד יותר טוב.
- "זה נגלה רק בישראל": בוודאי. תמיד הכול רק בישראל… וברוסיה, ובאמריקה, ובאיסלנד. זו תקלה אוניברסלית.
4. להתעצבן או לצחוק – מה יעזור יותר?
אני מבין, זה מתסכל מאוד כשזה קורה, במיוחד אם המכשיר שרכשת במיטב כספך לא מתפקד ברגע האמת. ובכל זאת, חשוב לזכור שזה בסך הכול מכשיר (מוכשר, אבל עדיין מכונה). בדרך כלל, החיוך והגישה החיובית הם התרופה הטובה ביותר.
האם אפל באמת אשמה?
טכנית? אולי. אבל האמת היא שיכולות טכנולוגיות כה מתקדמות, שרתים עצומים וטלפונים חכמים תמיד יהיו חשופים לתקלות קטנות ובלתי צפויות. קצת סבלנות, קצת פחות סטרס וזכרו – בעולם הטכנולוגיה, סדרה חדשה של בעיות מחכות תמיד מעבר לפינה.
לסיכום – אז מה היה לנו פה בעצם?
תקלה קטנה ופשוטה שנראית לפעמים כמו סוף העולם, אבל היא בעצם סתם רגע של חוסר תקשורת בין המכשיר לשרת של אפל. זוכרים את השומר בכניסה למסיבה? אז בדיוק באותה הדרך, גם כאן הפתרון פשוט: חכו רגע לשומר, תנו לו לחזור לעמדה שלו – והחגיגה תחזור בשיא עוצמתה.
בינתיים תנשמו, הכינו כוס קפה, חייכו, ולא לשכוח לספר לכולם איזה סיפור מוטרף שרדתם היום עם האייפון שלכם. מבטיח שכולם יגידו: "וואו, באמת? מטורף איך שרדת את זה!" שקט, שקט, הגיבור של היום מגיע.