התוכנה שלא רצתה לעזוב: מדוע לעזאזל אי אפשר למחוק אותה ואיך בכל זאת תנצחו?
אז אתם יושבים לכם יום אחד בנחת, שותים קפה, והחלטתם לעשות ניקוי אביב קטן במחשב היקר. ואז זה קורה – גיליתם תוכנה עקשנית שמסרבת בכל תוקף לעזוב את הדיסק הקשיח שלכם! ניסיתם לחיצה על "הסר תוכנה", ניסיתם למחוק ידנית, אפילו קראתם לה בשמות לא מנומסים במיוחד – אך כלום לא עוזר. היצור המטריד הזה מניף שלט ענק "I'm here forever!" וצוחק לכם בפנים מהמסך. אז מה עושים עכשיו, חברים אומללים שלי?
3 הסיבות הכי מעצבנות למה תוכנות נתקעות לכם על המחשב
סיבה 1: התוכנה היא ערפד נסתר (או לפחות חושבת שהיא)
חלק מהתוכנות, במיוחד אלו המגיעות מאתרים או ממקורות מפוקפקים, עושות כל שביכולתן כדי להישאר. הן יוצרות ערכים נסתרות ברג'יסטרי, מתחבאות בספריות שלא ידעתם שקיימות, ולעיתים אפילו צצות מחדש אחרי כיבוי מוחלט של המחשב. נשמע לכם מוכר?
סיבה 2: הרשאות, הרשאות ועוד קצת הרשאות
הווינדוס שלכם נהנה בדרך כלל להגן עליכם מעצמכם (לפחות בעיניו). ולכן לעיתים הוא מחליט שאתם פשוט לא מורשים למחוק את "התוכנה החשובה" הזו, שעד לפני דקה לא שמעתם עליה מעולם. גם לוינדוס יש ימים כאלה של דיכאון קיומי וחוסר אמון במשתמש.
סיבה 3: "האקר" שלא ידע שהוא האקר – נגעת במקרה בקבצים מערכת?
זה אולי נשמע מצחיק, אבל רבים מאיתנו, בטעות לגמרי, מוחקים רכיב חשוב ממערכת ההפעלה. כשתגיע השעה למחוק את התוכנה המדוברת, המערכת דורשת בקול זועף להחזיר את הרכיב שנמחק בטעות. ההודעה לא ממש מדויקת, אבל היא בהחלט מעצבנת.
אז מה בכל זאת עושים כשהתוכנה לא נכנעת? – 4 צעדים (מהזה פשוטים ומצחיקים) שיעזרו לכם לנצח את התוכנה המטרידה
צעד 1: אתחול הוא המלך – נסו קודם כל לכבות ולהדליק (כן, עדיין)
זוכרים את הבדיחה הישנה "כיבוי והפעלה?" ובכן, זה לא בדיחה. באמת, אני רציני. לפעמים תהליכים מסוימים פשוט נקלעים לדרמה אינסופית עם המערכת, ואתחול הוא הדרך המושלמת לסיים איתם את מערכת היחסים הלא בריאה הזו.
צעד 2: הכירו את "Safe Mode" – המצב הבטוח הוא חבר שלכם ברגעים קשים
מצב בטוח של Windows מאפשר לכם לבצע כל מיני פעולות "רגישות" בלי שכל מיני רכיבי רקע יהיו עסוקים בלנהל את החיים שלכם. כך תיכנסו אליו: איתחול מחדש + לחיצה על מקש F8/F10 לפני עליית הווינדוס. ועכשיו? התוכנה תהיה בידיים שלכם. שימו לב לא לצחוק בצורה מרושעת מדי – המחשב מקשיב.
צעד 3: "אלופים" מול "סתם משתמשים": תוכנות חיצוניות להסרת תוכנות
תוכנות כמו Revo Uninstaller, IObit Uninstaller או Geek Uninstaller הן בעצם "בריונים טובים" שיעזרו לכם להיפטר מהצרה. והן אפילו לא יבקשו תוספת תשלום על הניקיון!
- Revo Uninstaller – מומלצת מאוד לפירוק יסודי של תוכנות.
- IObit Uninstaller – מביאה איתה כלים לא רעים לניקוי שאריות.
- Geek Uninstaller – קלילה וחמודה, ובחינם לחלוטין.
צעד 4: המשתמש האמיץ – כניסה למעמקי הרג'יסטרי (אל דאגה, הוא לא נושך)
עבור מי שממש "זריזים בידיים" – אפשר להיכנס ישירות ל-regedit (מספיק להקליד את המילה בתיבת החיפוש של Windows), לחפש ולמחוק כל אזכור סורר של התוכנה. רגע! טיפה אחריות: שמרו קודם גיבוי רג'יסטרי.
שאלות מצחיקות (וחשובות!) שכנראה עוברות לכם עכשיו בראש
- "האם התוכנה הזו עוקבת אחריי?" לא סביר, אבל אם תגלו שאלקסה של אמזון מתחילה להזמין לכם פיצות לבד – כנראה יש בעיה.
- "מה יקרה אם אמחק בטעות מערכת ההפעלה?" אם הצלחתם לעשות זאת – כנראה שאתם גאונים במסווה. תתחדשו על ההתקנה החדשה.
- "למה כל זה כזה מסובך?!" כי אנחנו בני אדם, ואנחנו אוהבים לסבך דברים פשוטים.
- "אפשר פשוט לזרוק את המחשב לפח?" כן, אבל אל תשכחו למחוק כל תמונה מביכה שלכם לפני!
- "ואם שום דבר לא עובד?" אל תהססו לפנות לחבר "שהוא מבין בזה". רק תכינו מראש פיצה וקולה – שום דבר לא בחינם!
הסוף לסבל: כשמחיקת תוכנות הופכת לאמנות
להסיר תוכנות עקשניות זה אולי מתסכל, אבל תמיד זכרו: אתם במלחמת שליטה – ואתם חייבים לנצח. אף תוכנה לא יכולה לעמוד מול משתמש נחוש וערני כמוכם, שהחליט סופית שהגיע הזמן לסיים את מערכת היחסים.
אז בפעם הבאה שאתם מוצאים את עצמכם נאבקים בתוכנה "עקשנית", קחו אוויר, תבצעו את הצעדים שציינו, ואם בכל זאת אתם לא מצליחים? תתחילו לחשוב ברצינות על לקרוא לה המחשב שלכם "סקיינט". פשוט, רק ליתר ביטחון.