האם השעה מתחלפת אוטומטית באנדרואיד או שתטעו

שעון אנדרואיד והמעבר לשעון קיץ: הקסם מתרחש לבד או צריך להתקשר לסבתא?

בכל שנה כשמגיע הזמן להזיז את השעון שעה קדימה או אחורה, אנחנו נכנסים למיני-פאניקה: האם הטלפון שלי ידע לעשות את זה לבד או שהנה שוב אני קם לעבודה שעה מוקדם מדי ומקלל את כל העולם בדרך למקלחת? ואם כבר שואלים, אולי כדאי לבדוק עם סבתא אם היא יודעת שצריך לשנות את השעון בתנור, במיקרו ובשעון על הקיר?

אז האם האנדרואיד משנה את עצמו לבד? או שהוא יישאר תקוע בעבר כמו האקס שלך?

בקצרה: כן, הטלפון שלכם מספיק חכם כדי לשנות את השעה לבד, אבל רגע, רגע – למה שזה לא יהיה כזה פשוט? למה תמיד יש סטטוסים מלחיצים בפייסבוק של אנשים שלא סמכו על הטכנולוגיה, הלכו לישון מודאגים ובסוף עדיין פספסו את הפגישה ההיא בזום?

מה בכלל קובע האם השעון משתנה אוטומטית או לא?

כדי שתוכלו שינה עמוקה בלי לחץ, חשוב שתכירו שלושה גורמים עיקריים שקובעים האם הטלפון שלכם יזוז בזמן או ייתקע מולך בעיניים מבולבלות (ומעט מתוסכלות):

  • הגדרות תאריך ושעה אוטומטיים: הטלפון חייב להיות מוגדר לקבל את השעה באופן אוטומטי מהרשת. אם חשבת שאתה חכם מכל העולם ושינית פעם את ההגדרות למצב ידני ואמרת לעצמך "מה כבר יכול להשתבש?" – התשובה: הכל.
  • אזור הזמן המוגדר בטלפון: "ירושלים", "תל אביב", "לונדון". אם הגדרת את אזור הזמן שלך לתאילנד כי חזרת מטיול לפני שנה והתגעגעת ל"פאד-תאי" – אל תתפלא שהשעון בטלפון שלך עדיין בחוף קו-פנגן.
  • העדכונים והגרסה של האנדרואיד שלך: מערכת הפעלה מיושנת ולא מעודכנת אולי לא זוכרת שיש דבר כזה שעון קיץ. בדיוק כמו שסבא לא תמיד זוכר איפה הוא הניח את המשקפיים.

"הראש מתבלבל מרוב מידע. אפשר בתכל׳ס לדעת מראש אם השעון שלי ישתנה או שצריך להתפלל לשעות שמחות יותר?"

בלי ספוילרים מיותרים – הטלפון שלך חכם, אבל לא קוסם. כדי לוודא שזה באמת יעבוד, תיכנס להגדרות שלך (ולא, לא אכפת לי כמה זה מעצבן לשמוע את המשפט הזה), בדוק שהאפשרויות הבאות מופעלות:

  • גש להגדרות > מערכת > תאריך ושעה.
  • וודא שה"טיימזון" (איזור הזמן) מוגדר נכון לטיימזון מקומי (ישראל GMT+2/+3 בהתאם לעונה).
  • ודא שהאפשרות "הגדר זמן אוטומטי מהרשת" מסומנת כל עוד אתה לא סוכן נוסע בין מדינות.

טעויות נפוצות – בוא נצחק עליהם ביחד לפני שנפול בעצמנו:

  • "קבעתי שעון מעורר כפול – אחד שעה לפני ואחד שעה אחרי, מה כבר יכול להשתבש?" – מיליון דברים. בעיקר שתקום פעמיים ותרגיש מטופש פעמיים.
  • "למה שהשעון שלי יידע יותר טוב ממני?" – כי מה לעשות, זאת משימתו היחידה בעולם. אתה מתמודד עם בעיות פרנסה, זוגיות ופיצה שנשרפה בתנור. קצת רחמים לשעון, תן לו לעשות את מה שהוא אוהב.

הגיע הרגע החשוב: שעון אנדרואיד – שאלה תשובה סטייל:

האם כל דגם אנדרואיד משתנה לבד?

רוב הדגמים מ-5 שנים האחרונות, כל עוד הגדרת נכון, יעשו זאת אוטומטית. אם הטלפון שלך עדיין עם מקשים, בסליידר או שהיה שייך לסבא שלך (כן, אותם טלפונים שעובדים שבועיים על טעינה אחת), אפשר שניתקע עם השעה הישנה לנצח.

ואם אין לי אינטרנט בלילה שהשעה משתנה?

אם הבית שלך הוא כמו מערה חשוכה בלי wifi ובלי קליטה סלולרית (או שסתם אתה בטיול בהרי הנגב והאוהל הוא המקלחת היחידה שלך), יתכן שהמכשיר יתעדכן ברגע שיהיה שוב חיבור לאינטרנט או לרשת סלולרית. עד אז, צריך לנחש לבד או להקשיב להודעות המבולבלות בוואטסאפ של אנשים שגם לא יודעים איזו שעה עכשיו.

האם הגדרת "מצב טיסה" משפיעה?

יפה ששאלת! בד"כ לא. המכשיר יכול לשנות את השעה לבד לפי הנתונים שנשמרו מראש. טוב, לפחות משהו טוב יוצא ממצב טיסה חוץ מהימנעות מהודעות מקבוצה משפחתית.

למה הטלפון שלי לוקח כמה דקות להתעדכן, והאם זה נורמלי?

נפוץ מאוד! לפעמים רשתות סלולריות שולחות עדכוני שעונים בעיכוב של דקות מעטות. זו לא סיבה להתקף חרדה או להתקשר לחברת הסלולר בשלוש בבוקר עם קול לחוץ של "זה אתם או אני?"

"האם כדאי לבדוק בגוגל בבוקר שהטלפון שלי לא שיקר לי?"

האמת? לא יזיק לך לבדוק. בדיוק כמו שלא מזיק לך לבדוק פעמיים שהדלת נעולה לפני טיסה לחו"ל. לא כי יפרצו באמת, אלא סתם להרגשה טובה.

רוצים לסמוך על הטכנולוגיה? מעולה, היא פה בשביל זה

החדשות הטובות הן שמערכת ההפעלה אנדרואיד יודעת לעשות דברים מורכבים בהרבה משינוי שעה. וכמו שכולנו למדנו להסתדר עם מפות GPS בלי להתברבר בצומת תל השומר, גם השינוי האוטומטי של השעון עושה חיים קלים.

בשורה התחתונה, אם אתם אנשים הגיוניים שקוראים הגדרות לפני שהמצב מסתבך (כאילו מישהו באמת עושה את זה? נו, טוב), כנראה שהפעלתם מראש את האופציה של הגדרת זמן אוטומטית – מה שמבטיח שתוכלו לישון רגועים. ואם במקרה הטלפון בכל זאת יחליט להיתקע, תמיד תוכלו להפוך את השעון הקדום הזה שעל הקיר מסתם קישוט למשהו שבאמת משתמשים בו (ברוך הבא ל-1998!)

כתוב/כתבי תגובה