הודעת פלאש באנדרואיד: מה זה לעזאזל ולמה זה פתאום קופץ לך על המסך באמצע החיים?!
דמיינו את עצמכם בפגישה חשובה, באמצע צפיית מרתון של נטפליקס או סתם מנסים להירדם (קדוש וקדומה, אתם והכרית ממש בשיא הרומן). ואז, משום מקום עולה לכם על המסך הודעה מפלצתית, פועמת ומהבהבת כאילו היא לפחות אזעקת חירום בסדר גודל של התקפת חייזרים. הנה זה, ברוכים הבאים לעולם המוזר וההזוי של הודעות פלאש באנדרואיד.
אז מה זו הודעת פלאש באנדרואיד (ולמה היא גורמת לנו לשקול זריקת הסמארטפון מהחלון)?
הודעת פלאש (Flash SMS) היא בעצם סוג מיוחד של הודעת טקסט שמגיעה הישר למסך המכשיר שלכם ולא נשמרת בתיבת ההודעות הרגילה. הסיפור הוא פשוט: ההודעה מופיעה ישירות על התצוגה, בצורה מיידית ובולטת, ובסוג של "אגו טריפ" מתקדם היא מכריחה אתכם להגיב כאן ועכשיו — כן, היא עומדת על זה שהיא המרכז ולא תתפשר על פחות.
ועכשיו בטח תרימו גבה ותשאלו: "מי לכל הרוחות המציא את הדבר הזה?"
נו, מסתבר שהעניין הזה קיים מאז ימי הסמארטפונים הראשונים. בהתחלה, עולם הטכנולוגיה היה בטוח שזה יהיה כלי שימושי ומגניב שיאפשר לחברות וארגונים לשלוח הודעות חשובות במיוחד. בפועל? אוי, כמה טעינו.
"האם זהו וירוס? האם זו פריצה? מי לעזאזל שלח לי את זה?!" – 4 שאלות שכנראה שאלתם את עצמכם
1. האם זו מתיחה של החבר המשועמם שלי שיהיה בקרוב פחות חבר?
התשובה היא כנראה לא. הודעות פלאש מגיעות לרוב מחברות סלולר, ארגונים גדולים או גופים ששולחים הודעות חשובות (ולפעמים – פחות חשובות, אבל עדיין מטרידות ביותר). מתברר שלהפעיל את השירות הזה לוקח רק כמה לחיצות על כפתור באתר ספק הסלולר, ולכן אפרים מההנהלה החליט לשלוח לכם הודעת תזכורת סוף חודש בצורה שמזכירה התראה על אפוקליפסת זומבים.
2. רגע, זו הודעת פישינג? מישהו מנסה לגנוב לי את הסיסמה לחשבון הבנק?
לרוב לא, אבל כמה שזה נשמע סביר – בהחלט אפשרי. לכן אם ההודעה מבקשת פרטים אישיים או עדכוני סיסמאות ובעיקר אם ההודעה נראית חשודה ברמות של "אני נסיך ממדינה רחוקה שהוריש לך 10 מיליון דולר", הרשו לעצמכם קצת לצחוק ולהתעלם באלגנטיות.
3. איך נפטרים מהדבר הזה? זה הרי מטריף לי את השכל!
בואו, זה באמת לא מדעי טילים (אגב, תמיד תהיתי למה דווקא טילים. מה כבר ההבדל בין מדעי טילים למדעי טרקטורים?). פשוט, בדרך כלל אפשר להפסיק את ההודעות האלה בעזרת שירות הלקוחות של חברת הסלולר, או בהגדרות ההודעות במכשיר האנדרואיד שלכם. פשוט חפשו את ההגדרה של "Flash SMS" או "Class 0 message" וסמנו 'לא תודה'.
4. מי בכלל משתמש בזה היום – ולמה?!
לשם הפשטות, הנה כמה מהגורמים שעדיין חיים בסרט שזה יעיל:
- חברות האשראי ששולחות קוד אימות לאישור עסקה (נו, שיהיה).
- ספקי הסלולר שמזכירים לנו שתכף החבילה נגמרת וצריך לשלם יותר (איך לא?).
- ארגונים שכנראה חושבים שההודעה שלהם מספיק חשובה כדי להקפיץ אותך אפילו ממשחק באנגרי בירדס.
"מסתורין לא פתור" – מה ההבדל בין הודעת פלאש לאס אם אס רגיל?
אוקיי, הגיע הזמן שנבהיר סוף-סוף את ההבדלים בין ההודעות הרגילות להודעות Flash SMS:
- שמירת ההודעה: הודעות אס אם אס רגילות נשמרות בתיבה שלכם. הודעת פלאש מתפוגגת מיד לאחר הקריאה (ולכן אם פספסת את המספר הגדול או הקוד – הלך עליך).
- חלונית פופ-אפ: הודעות פלאש מופיעות ישר כמסך נפרד וקופצות מול העיניים שלכם, בניגוד להודעות SMS שלוות וצנועות שעולות בנימוס מבר עליון.
- מיידיות ובולטות: הודעות פלאש מרגיזות בצורה מידית ומחייבות פעולה כאן ועכשיו (תודו שזה מציק, אבל לגמרי מבטיח את תשומת הלב).
רגע לפני הסוף: שאלות, תשובות והתחמקויות חצופות במיוחד על פלאש SMS
- אפשר לשלוח פלאש SMS לחברים כדי להטריף אותם קצת?
ובכן טכנית אפשר, אבל למה שתרצו שהחברים לא יענו יותר לשיחות? - להשתמש בזה עבור קודים ופרטיות זו שיטה בטוחה?
סוג של כן. ההודעה נמחקת ואתם לא משאירים עקבות, אבל אם לא הספקתם לקרוא – בעיה שלכם. - האם השירות הזה עולה כסף?
בדרך כלל במחיר של SMS רגיל, אבל העצבים שזה גורם לכם? Priceless. - אפשר להחזיר הודעה מפלאש SMS רגילה?
לצערכם (או לשמחתכם, תלוי במצב הרוח), בדרך כלל לא. - מתי כבר נפסיק לקבל את זה?
כמו הסינדרלה של הטכנולוגיה, אנו מקווים שבקרוב היא כבר תהיה נחלת העבר, ממש כמו פקס ומצגות ב-PowerPoint.
שורה תחתונה – האם הודעות פלאש בכלל חיוניות?
בואו ניקח נשימה עמוקה ונודה על האמת: הודעות פלאש הן סוג של אורח לא רצוי, אבל לפעמים הן באמת מועילות. הכל עניין של מינון. לפעמים זה נחוץ לצרכים עסקיים או אבטחה, אבל רק תדאגו שהשולח יהיה מישהו שחשוב לכם מספיק כדי לסלוח לו על ההקפצה הלא נעימה הזו בשתיים בלילה. עד אז, אל תזרקו את הסמארטפון מהחלון ונסו לקחת את החיים קצת יותר בקלות – גם אם קפצה לכם עכשיו הודעת פלאש, תנו לה לעבור ולהמשיך בשלווה אל הפוסט הבא בסושיאל.