איך משחזרים תמונה שנמחקה באנדרואיד בקלות ובמהירות

אוי לא! מחקתם במקרה תמונה אהובה? כך תחזירו אותה לחיים (גם אם אתם טכנופובים במיוחד)

הנה תרחיש שרבים מכם בטח מכירים (גם אם מתביישים להודות): אתם שוכבים על הספה בנינוחות, גוללים את אוסף התמונות העצום שלכם, ופתאום האצבע ממשיכה קצת יותר מדי בקלילות… אופס! תמונה חשובה במיוחד נמחקה לכם באנדרואיד. בשנייה הזו הלב דופק מהר יותר ממכשיר אק"ג של אסטרונאוט באמצע התקף חרדה.

אל חשש! במסע המרתק והמצחיק שלפניכם נגלה איך אפשר למצוא בחזרה את התמונה האבודה. אז קחו נשימה עמוקה (ועדיף בלי לזרוק את הטלפון מהחלון בינתיים) – יוצאים לדרך.

כולנו שם – האם באמת הכול אבוד ברגע הלחיצה על "Delete"?

רוב האנשים בטוחים שברגע שתמונה נמחקה זה הסוף שלה. כביכול היא נמחצת לתוך חור שחור מסתורי אנדרואידי כזה. בפועל, ומתוך המון חמלה למהנדסי גוגל, זה קצת פחות דרמטי.

כשאנחנו מוחקים צילום ממכשיר האנדרואיד, התמונה בדרך כלל עוברת קודם כל לסוג של סל מחזור, בדיוק כמו בפח האשפה במחשב או במשרד המבולגן שלכם (שכן, גם לאנדרואיד שלכם יש מקום אחד שבו הוא שומר דברים שהוא לא בטוח שאתם באמת רוצים למחוק).

נקודת ההתחלה הפשוטה ביותר: הכירו את "סל המחזור" של הטלפון שלכם

לפני שאתם נכנסים לפאניקה ומחייגים ליחידת סייבר חירום של ישראל, כדאי לכם לבדוק כמה מקומות פשוטים מאוד:

  • Google Photos: גוגל מצדכם תמיד. בחלק התחתון של אפליקציית Google Photos גשו ל"ספרייה" (Library) ואז ל"אשפה" (Trash). מוצאים שם את התמונה? אל תשכחו ללחוץ על "שחזר".
  • גלריית התמונות המובנית: יצרני טלפונים רבים כמו סמסונג ושיאומי מחביאים סל אשפה שניתן לגשת אליו דרך הגלריה. כנסו להגדרות הגלריה וחפשו "סל אשפה". תופתעו אילו פנינים מחכות לכם שם (ומי יודע, אולי גם תמונות ישנות ששכחתם מקיומן ופתאום יפתיעו אתכם).

ומה עושים אם התמונה לא מופיעה בשום מקום?! קחו אוויר – עדיין יש פתרון!

אם לא מצאתם את התמונה האבודה בשום סל מחזור, אל תתייאשו. החדשות הטובות הן שהתמונה לא באמת נמחקה לחלוטין (תחשבו עליה כסוג של רוח רפאים דיגיטלית שבינתיים עוד מסתובבת בטלפון שלכם…).

בשלב הזה, תצטרכו לערב גורמים של צד שלישי (אפליקציות שחזור מידע, כן?) המיועדות בדיוק למקרה כמו שלכם.

מדריך זריז: 3 אפליקציות שחזור שיעשו לכם חיים קלים (יחסית)

  • DiskDigger: אפליקציית שחזור פשוטה וחכמה מאד. אחרי התקנה זריזה היא תבצע סריקה של כל "רוחות הרפאים" בטלפון.
  • Dumpster: האפליקציה הזו לאורך השנים עזרה למיליוני משתמשים להחזיר תמונות. והבונוס? יש לה שם ממש מגניב שאפשר לספר עליו לחברים.
  • EaseUS MobiSaver: שם קצת פחות מגניב אבל תוצאות מעולות. האפליקציה הזו עוזרת להחזיר מידע בקלות ובאמינות, אפילו למי שחוטף התקפי חרדה מהמילה "טכנולוגיה".

עד עכשיו הכול פשוט, אבל יש קאץ' – 3 דברים שיכולים לסבך את שחזור התמונה שלכם

היי, אנחנו חיים בעולם של אפליקציות וטלפונים חכמים – הכל לא יכול להיות מושלם, נכון? הנה רשימה קצרה של הדברים שעלולים לעכב את השחזור:

  1. עשיתם המון פעילות אחרי המחיקה: אם מאז שמחקתם את התמונה כבר התקנתם מיליון אפליקציות ושיחקתם בקנדי קראש שעה רצופה, הסיכוי קטן יותר להצלחת השחזור (סורי).
  2. הפעלתם ניקוי זיכרון עמוק: אתם, החובבים הגדולים של אפליקציות "מנקה זיכרון"? צר לי לבשר לכם, אבל יתכן והתמונה נמחקה בעקבות פעולה של תוכנה נלהבת מדי לסדר.
  3. אתחולים רבים של המכשיר: אם מאז המחיקה עשיתם יותר הפעלות מחדש ממספר כוסות הקפה ששתיתם היום, יכול להיות שזה פגע לכם בשחזור באופן אנוש.

אז רגע, מה אתם שואלים את עצמכם בנקודה הזו? הנה כמה שאלות נפוצות ותשובות בצידן:

  • "האם יש דרך לשחזר תמונות בלי התקנת אפליקציה?"
    לרוב תזדקקו לתוכנה או אפליקציית שחזור חיצונית. עצוב, אך זו האמת.
  • "כמה זמן אחרי מחיקת תמונה אפשר עוד להציל אותה?"
    ככל שתתעוררו מוקדם יותר מהמחדל, כך טוב יותר. כמה דקות אחרי המחיקה יהיה הכי אידאלי.
  • "האם האפליקציות האלו בטוחות?"
    כן, בתנאי (קטן ומעצבן) שתתקינו אותן רק מהחנות הרשמית של גוגל.

ואם כלום לא עבד? קצת פרופורציה לא תזיק…

נכון, זה כואב ומעצבן לאבד תמונה. אבל בינינו, היקום לא באמת יתרסק אם תצלום הסושי שלכם ממסעדה בתל אביב משנת 2016 לא ישוב לחיים. בסוף תמיד אפשר לצלם עוד תמונות (וגם רצוי לעשות פעם הבאה גיבוי!).

בקיצור ולעניין – השתמשו בטיפים האלו בפעם הבאה (והלוואי שלא תצטרכו!)

  • קודם כל, בדקו את "סל המחזור" במכשיר.
  • השתמשו באפליקציית שחזור מידע מומלצת ומהימנה.
  • אל תבהלו ואל תבצעו משימות נוספות במכשיר עד לשחזור התמונה.
  • התחילו לגבות מעכשיו את התמונות שלכם – אתם תודו לי מחר.

ועכשיו כשאתם מומחים לשחזור תמונות בסמארטפון, הגיע הזמן לשבת בקפה השכונתי (עם הטלפון שלכם, כמובן) ולהשוויץ בידע החדש שרכשתם. אל תשכחו שלא משנה מה, תמיד טוב לשמור על חיוך – גם כשהטלפון שלכם מתעקש קצת לסבך את החיים 🙂

כתוב/כתבי תגובה