לקחו לכם את הסמארטפון או את הקורקינט? איך לגרום למשטרה להתייחס אליכם ברצינות (ואפילו ליהנות מהחוויה!)
אז קמתם בבוקר, עשיתם את הטעות וקפצתם למכולת לעשרים שניות והשארתם מאחור את הקורקינט החשמלי שלכם? או אולי השארתם את הטלפון בלי השגחה על הדלפק בבית הקפה, ושנייה אחר כך הוא כבר היה בידיהם של בחורים מפוקפקים שרצו לנצל את הכרטיס אשראי שלכם להזמנת פיצות? ברוכים הבאים למועדון הלא-כל-כך יוקרתי, של אנשים אשר איבדו חפצים – בואו ניתן לכם כמה טיפים כיצד להפוך את הגשת התלונה במשטרה מחוויה אפורה ומשעממת, להרפתקה מהנה, מצחיקה ויעילה במיוחד.
החלטתם להגיש תלונה במשטרה? 4 דברים שאף אחד לא טרח לספר לכם
1. הזמן הוא (באמת!) כסף – מי מחכה לכם בתחנה?
כדאי לדעת מראש שלפעמים ההמתנה בתחנת המשטרה יכולה להימשך כמעט כמו פרק שלם של "משחקי הכס". ובינינו, אפילו פחות מרתק. לכן, ממש מומלץ שתביאו איתכם כמה דברים לקיצור הזמן:
- ספר מותח במיוחד (עדיף לא על גניבות, כן?).
- מוזיקה באוזניות – להכין פלייליסט מיוחד לפשע שלכם, זה חלק מהטיפול הפסיכולוגי!
- ממתק או חטיף מנחם – סוכר הוא חברכם הטוב ביותר בשעה קשה זו.
2. "רגע, אבל הוא באמת גנב?" – אלמנטים שתמיד ישאלו אתכם בתחנה (ומה לענות להם)
השוטרים יבררו איתכם שלוש פעמים לפחות "אתה בטוח שזה נגנב?". ובכן, כנראה שאף אחד מעולם לא שכח אייפון או קורקינט בדייזנגוף סנטר מתוך כוונה שזה ישמש מתנת פינוק לעוברים ולשבים. במקום לגלגל עיניים – הגיבו בשנינות: "אישית, רציתי לתרום את זה לסביבה הקרובה שלי בדרך יצירתית, אבל העדפתי שאף אחד לא ינצל את חשבון ה-netflix שלי בלי אישור". הסיכוי שלכם לקבל חיוך ואוזן קשבת עולה פלאים.
3. תיאור המוצר? בואו נהיה יצירתיים!
כשתתארו את המוצר שנגנב, ניואנסים קטנטנים ואבסורדיים מוסיפים עניין והומור – הם גם מקלים על השוטר לזכור אתכם לטובה: "זה היה קורקינט חשמלי שחור, אבל אם תראה מישהו רוכב על קורקינט שחור ונראה מאושר מדי – סביר להניח שזה שלי." או: "האייפון שלי? הוא היה מוקף בכיסוי עם תמונה של החתול שלי במבט עצבני. החתול עדיין בטראומה, אגב." יצירתיות היא הנשק הסודי שלכם.
4. מה יקרה אחרי? הסטטיסטיקה שלא מספרים לכם (וסיבה טובה להיות אופטימיים)
לפי מחקרים לא רשמיים בעליל (מישהו אמר Reddit?), מרבית הסיכויים של הגנבים להתחרט ולהחזיר לכם את האבידה מיוזמתם נמוכים מעשרה אחוזים. אבל – הנה החדשות המעודדות: עצם ההגשה של התלונה, ויצירת רישום מסודר של המקרה מתחנה לתחנה יעשו כאב ראש יסודי לאותו גנב מצוי. לא צדק פואטי, אבל לפחות יש לכם השפעה מינורית על ספירת האדוויל של אותו עבריין!
שאלות נפוצות (ומאד חשובות!) – וכמה תשובות מרגיעות
- מה יקרה אם פתאום אראה את הקורקינט שלי ברחוב?
צלמו, דיווחו מיד למשטרה ושמרו מרחק בטוח. אלא אם כן אתם שי אביטל. - ואם הגנב הוא דווקא דודה שלי יוכבד?
טוב, במקרה כזה אולי תסתפקו בקפה משפחתי רגוע. - יש טעם לדווח למשטרה גם אם כבר קניתי מוצר חדש?
כמובן! מדובר בחוויה עם ערך חינוכי משמעותי (לגנב, כמובן). - כמה זמן כדאי לחכות לפני שבכל זאת אלך לתלונה במשטרה?
הכי מהר שאפשר. בטח לא אחרי עונה שלמה של פאודה בנטפליקס. - האם המשטרה גם עוזרת לי להשיג גאדג'ט חלופי?
ניסינו. זה עדיין בטיפולם (הבלעדי). - כדאי להביא עד נוסף להתלונן איתי?
מביאים חברים רק לפאב, לא למשטרה. כאן "שניים זה לא תמיד יותר נחמד".
לסיכום: נגנב לכם החפץ? לפחות תגנבו לעצמכם חיוך!
בואו נודה באמת, אף אחד לא רוצה למצוא את עצמו עומד בתור בתחנת המשטרה ביום שישי בבוקר. מצד שני, תחשבו על זה כהזדמנות לחוויה חדשה, משעשעת וייחודית לסיפור הבא שתספרו לחבר'ה ליד המנגל או האספרסו. אחרי הכל, לרוב האביזרים האלו יש תחליף – אבל לסיפור טוב, מצחיק וזכיר יש ערך שלא יסולא בפז. אז קחו נשימה עמוקה, שלפו הומור מהארנק, וצאו להרפתקה הבאה שלכם – הגשת תלונת הגניבה המשטרתית המושלמת. מי יודע, אולי תתפסו גם גנב וגם להיט ויראלי.