אייפון חושך מצרים: כשהעדכון החדש משאיר אותך על מסך שחור
אתם מכירים את הרגע הזה שבו אתם מתעוררים בבוקר, מושיטים יד אל האייפון כדי לבדוק כמה אחוזים נשארו מהסוללה, ופתאום – בום! מסך שחור. רגעי הפאניקה הראשונים עוברים לכם בראש: "מה עשיתי? שילמתי בכלל על אחריות? אלוהים ישמור, איך אני אסתדר בלי וויז?" אחרי דקה או שתיים של ציניות עצובה, אתם מבינים: זה לא האייפון שהשתגע, זה רוב הסיכויים שהעדכון האחרון של אפל עשה לכם את היום. כן, לפעמים גם לאפל יוצאים ימים פחות מוצלחים, וכשהעדכון האחרון משאיר אתכם בחושך מוחלט, זה הזמן לקחת נשימה, לחייך באומץ, ולצאת להרפתקת תיקון קלה ומשעשעת יותר ממה שחשבתם.
מי הזיז את התפוח שלי? 3 שאלות שנשאלות כשהטלפון לא מתעורר
שאלה ראשונה: האם זה בכלל נורמלי?
כן ולא. עם כל האהבה, אפל לא מושלמת. לפעמים עדכוני תוכנה יכולים להתבלבל, לעגל פינות ולהכניס את המכשיר למצב של "תרדמת קלינית זמנית". אז לפני שאתם זורקים את האייפון לחלון וצועקים "סטיב ג'ובס!", קחו נשימה: זאת תקלה די מוכרת ולרוב ניתנת לפתרון די פשוט ומהיר.
שאלה שנייה: למה תמיד זה קורה לי בדיוק כשאני צריך אותו?
ובכן, כי לאפל (או יותר נכון למרפי) יש חוש הומור מפותח. זה ממשיך את מסורת "המדפסת נגמרת בדיוק כשאתה ממהר". הצחוק הוא אמנם על חשבונכם כרגע, אבל תהיו בטוחים שתוכלו להתנקם באייפון בקריאת מדריכים ארוכים ומשעממים ברחבי הרשת, או שפשוט תמשיכו לקרוא כאן – כי מי אמר שתיקון תקלות חייב להיות משעמם?
שאלה שלישית: האם התפוח כבר לעולם לא יהיה אדום?
אל דאגה, חברים. הערפל השחור-גרסתי הזה זמני לגמרי. ברוב המקרים, האייפון יחזור במהרה לחיים, גם בלי שתביאו עליו כוח עליון כמו סבתא שמברכת או תלונה בפייסבוק. איך בדיוק? הנה מגיע החלק החשוב.
4 דרכים מקוריות (אך פשוטות!) להחזיר את האייפון לחיים
1. הפעלה מחדש במצב "נינג'ה" (הידועה גם ככפיית הפעלה מחדש)
זו השיטה הכי מהירה ופשוטה: לחצו ושחררו מהר על כפתור הווליום למעלה, ואז מיד כפתור ווליום למטה, ותוך שנייה לאחר מכן לחצו והחזיקו את כפתור הצד כל עוד אתם יכולים (אבל בלי לשבור את המסך או האצבע!). אחרי כמה שניות יופיע התפוח, והנס הטכנולוגי הקטן שלכם עשוי לעורר את עצמו מהשינה.
2. התחבר למקור חשמל מקורי (לא מטען של "דוד משה אלקטרוניקס")
לפעמים, אחרי עדכון, האייפון פשוט צריך מעט עידוד ואהבה מחשמל נקי ואיכותי. כן, הוא כנראה קצת מפונק. חיברו אותו למטען מקורי, ותנו לו לנוח איזה 20 דקות. יש מצב שהוא פשוט יקום, יתרענן ויחייך (מטאפורית, ברור).
3. שחזור דרך iTunes אבל עם סטייל
אם השיטות הקודמות לא השיגו תוצאות, אל יאוש! הגיע הזמן ל"ליגת האלופות" של כישוף האייפון. חברו את המכשיר למחשב, הפעילו את iTunes, והעבירו את הטלפון למצב שחזור. נשמע מורכב? רק קצת קטסטרופלי? לא לדאוג – זה בדרך כלל פותר את העניין מהרגע הראשון. אה, וכדאי מאוד שתמיד יהיה לכם גיבוי בענן, אחרת הקטסטרופה הופכת לאמיתית (וכואבת).
4. תן לאחרים להזיע: כשהכול נכשל, מה אפל מציעים?
ואם הטלפון עדיין לא דולק? כנראה שהגיע הזמן להיות נחמד לנערות ולנערי אפל סטור הקרובים. ברוב המקרים, טכנאיי החברה יוכלו למנוע מכם מפחי נפש רציניים. מקסימום תשתו קפה יקר ותגלו שטכנאי אפל סטור הם אנשים נחמדים באופן מחשיד.
רגע לפני שנפרדים – שאלות ותשובות שלא העזתם לשאול בקול רם
- שאלה: "האיפוס ימחוק את כל התמונות שלי?"
תשובה: רק אם לא גיביתם כמו שלימדנו אתכם כבר אלף פעמים. - שאלה: "למה האייפון שלי מתעקש להיתקע בדיוק אחרי כל עדכון?"
תשובה: כי זה מסורת באפל, כמו אייפון בלי מטען או איירפודס שהולכים לאיבוד. - שאלה: "אפשר להפסיק לעדכן בכלל?"
תשובה: אפשר לנסות, עד שיום אחד האפליקציות יפסיקו לעבוד ואתם תיאלצו לחזור על ארבע באפל סטור. - שאלה: "אם שום דבר כאן לא עובד, זה סוף העולם?"
תשובה: שאלה פילוסופית מעניינת. התשובה היא לא. אבל אולי זה הזמן לחשוב על מעבר לטלפון כשר. - שאלה: "לא התכוונתי להעליב, האם אפל תסלח לי?"
תשובה: היא תסלח, אבל העדכון הבא בדרך!
השורה התחתונה: החושך הזמני נגמר, אבל הפאניקה לא הכרחית (בינתיים)
אז כן, עדכוני אפל יכולים להיות כמו רכבת הרים: מטריפים, מפחידים, קצרים והכי גרוע? הכלים הם תמיד אתם והמכשיר היקר (מדי) שלכם. לזכותה של אפל עומדת העובדה שרוב הזמן העדכונים יובילו אתכם לתכונות חדשות ומרגשות, אבל לפעמים צריך טיפ-טיפה סבלנות, קצת חיוך, והרבה הומור עצמי כדי לעבור את הרגעים השחורים האלו בלי ללחוץ על כפתור פאניקה.
בהצלחה, ושהמסך יהיה תמיד איתכם.