נסיעה על נתיב תחבורה ציבורית בשבת – קיצור דרך גאוני או קנס מבאס?
כולנו מכירים את התחושה: יום שבת, הכבישים כמעט ריקים, שמש יפה בחוץ והפיתוי להשתמש בנתיב התחבורה הציבורית הריק קורץ לך יותר מהמבצעים של בלאק פריידיי. רגע לפני שאתה מתכנן פלישה נועזת לנתיב של האוטובוסים, אולי כדאי לעצור לשנייה ולברר – האם זה בכלל חוקי? ומה קורה אם כן נתפסת חלילה וחס?
דילמת המחיר: האם פקקי שבת הם בכלל דבר הגיוני?!
קודם כל, לפני שנצלול לעומקן של שאלות משפטיות פילוסופיות שיגרמו לכם להרגיש שאתם מינימום "חוק וסדר: היחידה לתעבורה ציבורית", בואו נעשה סדר קטן למה בכלל השאלה הזו קיימת: הרי אין תחבורה ציבורית בשבת ברוב הערים, אז למה שהנתיב יישאר בודד ועזוב בעוד אנחנו תקועים בפקק של החיים ליד הספארי? טוב ששאלת!
אז רגע, האם מותר לי או שאנחנו בדרך לפאשלת תחבורה מפוארת?
בגדול, ועל פי החוק היבש בישראל (היבש כמו הפקק שלך בצומת מורשה), נהיגה בנתיבי תחבורה ציבורית אסורה. שים לב – ממש לא משנה אם זו שבת, חג או שעת לילה קסומה. התמרורים שמגבילים שימוש בנתיב תקפים בדרך כלל 24/7, והתחושה ש"נו באמת, מי כבר מסתכל" לרוב מסתיימת בנקישה על החלון ופקח שממש (אבל ממש) לא אוהב את חוש ההרפתקה שלך.
- הקנס הכואב: היום, המחיר על שימוש לא חוקי בנתיב תחבורה ציבורית הוא 500 ש"ח. כן, 500 שקלים חדשים ונוצצים, וכמובן אפשר להוסיף לזה נקודות בונוס (או למעשה, סתם נקודות עבירה).
- מה אם המצלמות עובדות גם בשבת? לצערך, התשובה היא "כן". המצלמות של נתיבי האוטובוסים עובדות מסביב לשעון, לא משנה אם מדובר בשלוש בלילה או במוצאי יום העצמאות. טכנולוגיה ומצלמות זה הרי משהו שישראל הכי אוהבת להשקיע בו.
"אבל רגע! כל החברים שלי נוהגים על הנת"צ בשבת ואף אחד לא קיבל דו"ח!" – מה הולך פה?
כן חברים, מסתבר שבעולם התחבורה הישראלית שום דבר לא תמיד מושלם, ואם תשאל עשרה נהגים מה החוק אומר לך – תקבל כנראה 12 תשובות. בפועל, קיימת אכיפה מופחתת משמעותית בשבת ובימי חג מסוימים, בעיקר בחלק מהאזורים, אבל (ופה מגיע האזהרה החשובה במיוחד) – זאת בעיקר תלוי הרשות המקומית ומשטרת התנועה של אותו אזור. האם אתה באמת רוצה להמר כל פעם שאתה עולה על הכביש ולקוות שפקח לא בדיוק קם בבוקר עם חשק מיוחד להפתיע נהגים הרפתקניים כמוך?
5 שאלות ותשובות למי שאין לו זמן לקרוא את כל המאמר (באמת, חבל):
- שאלה: האם בשבת הנתיב הופך למותר לשימוש פרטי?
תשובה: לא, החוק אינו משתנה בשבת. - שאלה: האם באמת מקבלים קנסות בשבת?
תשובה: כן, אם נתפסת, אפשר לקבל קנס כמו ביום חול. - שאלה: האם בכביש שאין בו שום שילוט ברור אפשר לנהוג בנת"צ?
תשובה: כל עוד אין שילוט ברור המגבילה אותך, מכאן שהנתיב מותר לשימוש כללי. - שאלה: ואם עברתי בטעות רק לרגע קטן בנתיב?
תשובה: מצלמות אכיפה בדרך כלל יזהו אותך רק בנסיעה מתמשכת, אבל "טעות" קצרצרה ליד שוטר יכולה לעלות לך ביוקר. - שאלה: האם זה משתלם לקחת את הסיכון מדי פעם?
תשובה: כנראה שלא, אבל היי – זה החיים שלך, הכיס שלך ובטח הרצון שלך לסכן נקודות ברישיון.
למה בעצם אף אחד לא עושה סדר אחת ולתמיד בנושא הזה?
מעבר לשאלה המשפטית והקנסות, אולי הגיע הזמן לדבר באמת על הדבר הכי חשוב: ההיגיון. תחשבו רגע לעומק – האם לכלי רכב פרטיים בשעות שאין תחבורה ציבורית צריך לאפשר לנסוע בנתיבי אוטובוס? במדינות מסוימות, אגב, יש כבר מודל פשוט, שמשתמש בשילוט ובסימונים אלקטרוניים כדי להודיע מתי בדיוק הנתיבים האלה פתוחים לציבור הרחב ומתי הם סגורים. מאז ומתמיד הרי הישראלים אוהבים להפגין יצירתיות – אז למה שלא נאמץ גם הרגל תחבורתי חכם שכזה?
אגב, זה היה חוסך לנו לא מעט שאלות מיותרות בפורומים, שיחות וואצאפ סוערות ושפע אגדים אורבניים בסגנון "החבר של גיסתי נוסע ככה כבר שנתיים בלי בעיות". זה טוב לבריאות, וזה בהחלט מפחית את האקשן המיותר עם הפקחים והשוטרים שלא ממש זורמים עם חוש ההומור שלך.
אז לסיכום – האם לנסוע או להישאר תקועים שעתיים בפקק של שבת?
עד שהרשויות יבינו את הצורך בשינוי וישנו את החוק באופן מסודר (חכו בסבלנות, זה ייקח פחות זמן מהרכבת התחתית בתל אביב, כנראה), אין מנוס מהמלצה מעצבנת, אבל נכונה: עדיף להישאר בצד הבטוח ולא להמר על ה-500 ש"ח והנקודות ברישיון שלך. ואם אני נשמע קצת זקן ונרגן עכשיו – נו, שיהיה. לפחות אני חוסך לך את הקנס הבא!
בכל זאת, אם בחרת דווקא בסיכון, לפחות אל תשכח לחייך למצלמה. מי יודע, אולי התמונה תצא מוצלחת מספיק בשביל הפרופיל החדש שלך בפייסבוק. נתראה בכבישים הפחות עמוסים!