האם כדאי לקנות מצנן אוויר ומה הכי משתלם

מצנן אוויר – המצאה משנת חיים או סתם עוד גאדג'ט שיעלה אבק?

אז הקיץ שוב כאן, ואתם כבר מרגישים איך הזיעה ממיסה כל סנטימטר מגופכם בדרך מהספה למקרר (והמרחק הוא כולו שלושה צעדים!). אבל רגע לפני שהאשראי שלכם מחליט להשתגע על מזגן חדש (שגם ככה תהיו עסוקים להתווכח עם בני הבית לגבי הטמפרטורה שלו כל יום מחדש), אתם שומעים על "מצנן אוויר". מה זה בכלל? האם זה שווה משהו, או שסתם נפלתם על עוד טרנד עונתי? תכינו לעצמכם כוס לימונדה צוננת, כי הדבר הזה עשוי להיות בדיוק הפתרון שאתם מחפשים. או שלא? בואו נגלה.

מה זה בכלל מצנן אוויר ולמה זה נשמע כמו קסם שפותר את כל בעיות החיים?

מצנן אוויר הוא מכשיר שבמבט ראשון נראה כמו שילוב בין מאוורר רגיל לבין רובוט חביב שעוד רגע יקפוץ ויגיש לכם ארטיק. הוא פועל בשיטת אידוי מים פשוטה: מאוורר פנימי שואב אוויר חם, ומעביר אותו דרך מים קרים או קוביות קרח, ואז מפזר את האוויר הקר הזה חזרה אל החלל. נשמע מדהים, נכון? אז נכון שיש פה תחושה קלה של המצאה משנות ה-80, אבל תופתעו כמה יעילה וחסכונית היא בעצם יכולה להיות.

הנה כמה דברים טובים שתוכלו לספר לחברים שלכם אחרי שקניתם אחד כזה:

  • חסכוני באנרגיה ובכסף: שם המשחק פה זה צריכת חשמל נמוכה. אם יכאב לכם הראש מהחשבון של חברת החשמל, פה יהיה לכם הרבה פחות דרמה בסוף החודש.
  • אוויר טבעי ונעים יותר: שלא כמו מזגן, האוויר הוא לא יבש מדי. המצנן מוסיף לחות עדינה, וזה מרגיש יותר כמו בריזה טבעית מאשר חורף סיבירי שתקוע לכם באמצע יולי.
  • ניתן להזזה לכל מקום: בניגוד למזגן שתלוי על הקיר כמו מסך פלזמה בן 15, המצנן זז איתכם לכל מקום בבית ואפילו בחוץ, אם החלטתם להסתכן ביציאה למרפסת בשעת אחר צהריים חמה.

אבל רגע, האם הכל באמת מושלם או שהמצנן מסתיר סודות חשוכים?

חשבתם שקניתם מצנן ואתם חיים באגדת הקיץ האולטימטיבית? אוקיי, חכו רגע לפני שאתם קוראים לילד שלכם על שם המכשיר החדש בבית. כמו כל מוצר, גם למצנן יש כמה חסרונות קטנים ומצחיקים שעלולים לעצבן או פשוט לגרום לכם להגיד משפטים כמו "אה, ידעתי שזה טוב מדי בשביל להיות אמיתי".

3 חסרונות קטנים שעלולים להרגיש לפעמים די גדולים:

  • לא פותר את כל הבעיות (סורי): המצנן מקסים, אבל אין מה לעשות – אם הטמפרטורה בחוץ היא בגזרת "השמש טעמה עליי לפצות את בני כדור הארץ", המצנן ייתן לכם הקלה, אבל הוא לא יגיע לכוח קירור המזגן הענק שלכם.
  • מים, מים ועוד מים: צריך למלא את המצנן במים כל כמה שעות. אם אתם אנשים שמסוגלים להשקות קקטוס פעם בשנתיים, סיכוי סביר מאוד שיהיה לכם קשה לזכור גם את זה.
  • רעש לבן או רעש מעצבן? ישנם אנשים שמאוהבים ברעש העדין והמונוטוני של המאוורר, ואחרים שהצליל הזה יביא אותם לטירוף רשמי. אתם מהצד שחייב שקט מוחלט? אולי זאת בעיה (קחו בחשבון אפשרות של אטמי אזניים חביבים).

האם המצנן יקלקל את העיצוב בבית? (ואיך להימנע מטעויות נפוצות)

או כן, עניין העיצוב. העולם מתחלק בין אלו שאוהבים את לוק הרטרו הפלסטיקי למדי של המצננים, לבין אלו שאין מצב, אפילו לא בצחוק, שזה ישב להם בסלון ליד המנורה המעוצבת שלקחו במשכנתא שנייה. אבל תנו לי להרגיע אתכם – כיום ישנם דגמים מעוצבים ואפילו חמודים ממש. ואם לא התרגלתם לרעיון העיצובי, ישנן כמה אופציות להפחית את הנזקים מעט:

  • בחרו מצנן בצבע נטרלי: שחור או לבן לא יריבו עם הריהוט שלכם.
  • מיקום אסטרטגי: לא חייבים להניח אותו באמצע חדר האורחים ולהכריח את כל האורחים לבהות בו. פינה צדדית, בשקט, זה ממש בסדר.

אתם מתעקשים על תשובות מיידיות? בבקשה – שאלות ותשובות על מצננים!

בחייאת, איזה גודל מצנן אני באמת צריך?

לחלל קטן עד בינוני – אתם מסתדרים יופי עם דגם קומפקטי ונייד; לחללים גדולים יותר צריך לבחור דגם גדול וחזק.

האם הוספת קרח באמת משנה?

האמת שכן, אבל בצורה סמלית ובעיקר לזמן קצר. זו יותר פסיכולוגיה מאשר פיזיקה.

האם חייבים להשתמש במים מטוהרים?

רצוי, אך לא חובה. מים רגילים מספיקים, אך מים מטוהרים יאריכו את חיי המכשיר.

יש סכנה לעובש או פטריות?

אם תטפלו בו כמו שצריך – תרוקנו ותנקו פעם בשבוע-שבועיים – לא תהיה שום סכנה ושלוותכם תישאר שלמה.

האם הוא באמת חסכוני באנרגיה?

כן, חד משמעית. ביחס למזגן הוא צרכן זול וממושמע לחלוטין.

השורה התחתונה – אז לקנות או לוותר?

אם נסכם, האם המצנן הוא המצאה גאונית שתשדרג לכם את הקיץ? כנראה שכן. האם תצטרכו עכשיו להיפטר מהמזגן? ממש לא. מדובר במכשיר חסכוני, מגניב, שימושי ונוח שיקל על החום, אבל לזכור: זה לא מזגן פלאים. אם בא לכם לחסוך כסף ועל הדרך להוסיף קצת אוויר צונן ואווירה קלילה לקיץ, קדימה – לכו על זה. לפחות עד שתמציאו רובוט אמיתי שיביא לכם את הארטיק למיטה בכל פעם שתבקשו.

כתוב/כתבי תגובה