מאיזה גובה בכלל מותר לכם לשבת מקדימה? (ו…האם אמא צדקה כל השנים?)
טוב, בינינו? כולנו זוכרים את זה. הרגע ההוא בילדות שכולך חדור מוטיבציה, יוצא לרכב המשפחתי ומסמן טריטוריה במושב הקדמי – רק כדי לשמוע את המשפט המוכר: "לא חמוד, עדיין אסור לך, אתה נמוך מדי." ואז עולה השאלה הקיומית: "ממתי בכלל הגובה שלי מתפקד ככרטיס הכניסה הסודי שאני צריך כדי לשבת מקדימה?" הרי אף אחד לא מביא סרט מדידה לאוטו, נכון? טוב, אם השאלה הזו לא נותנת לכם מנוחה (ואתם יודעים שהיא לא), הגיע הזמן לדבר עליה– בלי פילטרים, עם קצת הומור, ועם העובדות הכי עדכניות ומעניינות שאתם כנראה לא מכירים.
ממה הפחד הגדול שיש בחזית הרכב?
נתחיל עם קצת היגיון בריא (או לפחות הכי בריא שאנחנו יכולים לגייס במצב כזה). יש סיבה מדוע ילדים קטנים אינם אמורים לספר בדיחות לאבא ולמשוך לו בהגה באמצע נסיעה. והמפתח לסיפור הזה הוא לא רק הסחת דעת, הוא גם הגובה והמשקל. מסתבר שכדי להגן על מי שיושב קדימה, צריך להיות מספיק גבוה כדי להתמודד עם כריות האוויר. נשמע מלחיץ? רגע, זה הולך ומשתפר.
מה הסיפור של כריות האוויר ולמה מופיע עליהן אזהרה כזו גדולה?
כרית האוויר נועדה במקור להציל חיים של מבוגרים שממוקמים בגובה מסוים. מדובר בטכנולוגיה פשוטה וגאונית שעובדת נהדר, בתנאי שהנוסעים הם בגודל המתאים. לילדים מתחת לגובה מסוים, הכריות הופכות לבעייתיות במיוחד (ומי שחווה פתיחת כרית אוויר יודע שזה לא דומה בכלל לכרית הרכה שיש לכם במיטה. זה לא כיף בכלל!)
- כרית האוויר נפתחת במהירות אדירה: כ-300 קמ"ש! (רגע, קראתם נכון. שלוש מאות קמ"ש. זה פי 3 מהמהירות שתוכלו אי פעם לחלום להגיע אליה באופניים חשמליים.)
- הגובה הוא הפקטור הקריטי: ילדים שמתחת לגובה של כ-145 ס"מ עלולים להיפגע במקום להיות מוגנים.
- הישיבה הקדמית מגדילה בצורה משמעותית את מידת הסכנה עבור ילדים קטנים – רק בגלל הקרבה לכרית האוויר ולדשבורד.
הגיע הזמן לגלות: מהו בעצם הגובה המינימלי המותר?
אז הנה התשובה הרשמית – ושימו לב, אנחנו מגיעים לתכל'ס: במרבית המדינות (כולל בישראל שלנו), הגובה הרשמי שממנו מותר חוקית לעבור קדימה הוא 145 ס"מ. הגובה הזה הוא לא "סתם מספר". מה עומד מאחוריו? חקר תאונות דרכים אינסופי, והמון (אבל באמת המון) נתונים של המוני ילדים מכל העולם. וזה עוד לפני שבכלל הזכרנו את עשרות המהנדסים שניסו כל מיני רעיונות מוזרים כמו בובות מבחני ריסוק בגודל ילדים (כולל פרצופים מופתעים כי, בינינו, זו לא העבודה הכי כיפית לממציאי בובות).
ועוד שאלות שרציתם לשאול (אבל לא העזתם): שאלות-תשובות מהירות
- "אם הילד שלי בן 9 וכבר 146 ס"מ, הוא יכול לשבת מקדימה?"
כן, חוקית הוא בהחלט יכול, אבל ההמלצה הרפואית הרשמית היא לחכות לפחות לגיל 13 מטעמי בטיחות. - "ואם אני מבוגר בן 40, אבל פחות מ-145 ס"מ?"
הגובה אינו נתון מחייב למבוגרים, אבל כדאי לכוון את המושב שלכם כך שתשבו מספיק רחוק ממערכת כרית האוויר. - "הילד יושב על בוסטר – אז הוא כן יכול?"
זה עוזר, אבל עדיין פחות מומלץ. בוסטר עדיף מאחור. - "אז מה לעשות אם האוטו מלא בילדים? מותר כבר להושיב את הנמוך מקדימה?"
אם אין ברירה (וזה קורה לכולנו), העבירו קדימה את הילד הגבוה והמבוגר ביותר מהחבורה, עם הבוסטר. - "זה רציני או סתם הגזמה של גורמים זהירים מדי?"
אנחנו ציניים ואוהבים לצחוק על הכל, אבל במקרה הזה הנתונים אינם צוחקים: ההמלצות האלו מבוססות על המון מידע וחוויות מצערות של אחרים שכדאי לא להצטרף אליהם.
"אבל הוא רוצה לראות את הכביש!" – 3 טיפים להתמודדות עם ילדים מתעקשים
נכון, זה קשה לשכנע ילד שרוצה לשבת מקדימה כי הוא "מרגיש גדול". אז הנה ההמלצות שלנו, מהניסיון של מאות אלפי הורים ברחבי העולם:
- הסבר קצר אך משכנע: במילים הכי פשוטות: "הכרית הזו לא מתאימה עדיין לילדים ומכוונת רק למבוגרים". בדרך כלל זה יספיק ("מי בכלל רוצה להתעסק עם משהו שמיועד למבוגרים?")
- תפקיד ה"עוזר נהג": הילד שרוצה קדימה? תנו לו תפקיד מוגדר מאחורה – עוזר הוויז הרשמי, אחראי פלייליסט או מגיש החטיפים. גם מאחור אפשר להרגיש חשוב!
- "כשאהיה גדול…": זוכרים? כל הילדים ("כשאהיה גדול אשב מקדימה") עברו את זה. נסו להיזכר כמה כיף היה כשסוף סוף קיבלתם את ה"זכות" לעבור קדימה. תעצימו את הציפייה – זה תמיד עובד!
רגע לפני סוף הנסיעה: אז מי צדק בסופו של דבר?
כן, admit it: אמא הייתה צודקת. (לפחות הפעם). אמנם היא לא ידעה להסביר את זה בפרטי פרטים, וגם לא נתנה לך לקרוא מאמר של 1,300 מילים כדי להשתכנע, אבל היי – עכשיו אתה כבר יודע בדיוק איך זה עובד ולמה. ובעוד כמה שנים, כשתסיע את ילדיך שלך, תדע בדיוק מה לומר ואיך להתמודד עם הסיטואציה. אז בינתיים תמדדו את הגובה, ולעת עתה – אחורה ומסודר!