האם באמת כדאי לכם לקפוץ להרפתקה הטכנולוגית בדובאי? (רמז: אתם תופתעו!)
דובאי. עיר הנצנצים, המכוניות היוקרתיות והבניינים הגבוהים על גבול הטירוף. מה כבר לא נאמר על הנסיכות המדברית שצמחה מאזור חולות צחיח והפכה למעצמה טכנולוגית שגורמת לסיליקון וואלי להיראות כמו חווה שיתופית בקיבוץ חוקוק. אז אולי אתם תוהים אם כל הזוהר והמגדלים הללו הם סתם גימיק שיווקי אחד גדול או שדובאי באמת ראויה לכסף ולתשומת הלב שלכם? טוב ששאלתם, כי בדיוק לשם כך, אספתי עבורכם סקירה (מצחיקה, קצת סרקסטית, אבל מאד כנה!) על הסיכון, ההזדמנות והטכנולוגיה שעושות את דובאי למקום הכי מסקרן בתעשייה.
טכנולוגיה על סטרואידים: מה הופך את דובאי למכה של ההייטק?
נתחיל מהחלק הכיפי – כשמדובר בטכנולוגיה, דובאי מאיצה במהירות כזו שלא מותירה אפילו עטלף טסלה מאחור. דמיינו מקום שבו כל פינת רחוב היא מעין סרט מד"ב בשידור חי. לא מאמינים לי? בואו נציץ יחד על כמה דוגמאות שיגרמו לכם לרצות לארוז את המזוודות (או לפחות את הלאפטופ):
- טיסה במונית מעופפת? כן, קראתם נכון. בדובאי כבר בודקים דרכי תעבורה של מוניות אוויריות אוטונומיות. אז במקום לתפוס אובר, אולי בקרוב תפסיקו מונית ישר מן הענן? (לא ענן המידע…ענן אמיתי!)
- רובוטים ושוטרים אוטונומיים: דובאי מפעילה כבר עכשיו רובוטי משטרה ששומרים ברחובות לצד בני האדם. נפלתם ברחוב? אל תופתעו אם רובוקופ מקומי יגיע ראשון לזירת האירוע.
- בלוקצ'יין כל הדרך אל העירייה:טכנולוגיות בלוקצ'יין משולבות בתשתיות ממשלתיות רבות, החל מנדל"ן ועד אישורי שהייה – כאן אתם אף פעם לא צריכים לחכות בפקקים בדרך לעוד טופס עם חותמת.
אוקי, נשמע מרשים… אבל מה עם הכסף שלנו? האם באמת בטוח להשקיע בדובאי?
טוב, זו שאלת השאלות. אף אחד הרי לא רוצה לזרוק את הכסף שלו במגדל הכי נוצץ ויסתבר אחר-כך שהוא בסך הכל בניין מקרטון עטוף בזהב. החדשות הטובות? דובאי היא לא "מגדל קלפים" כלכלי. הנסיכות כבר הצליחה למשוך אלפי חברות ענק מרחבי העולם בזכות רגולציה חכמה, מדיניות מס שילדים קטנים יכולים רק לחלום עליה וסביבה עסקית שזורמת כמו השמפניה במסיבות גג בדובאי.
מה עושה את דובאי לכל כך טובה לעסקים?
- אפס מס הכנסה על הכנסות אישיות. רק דמיינו לכם…
- אזורי סחר חופשי: רגולציה דיגיטלית ומשפטית מקלה מאד עבור יזמים ומשקיעים בינלאומיים.
- קשרים בינלאומיים משומנים (לא רק בשמן): דובאי נחשבת שער כניסה לעסקים בין אסיה, אירופה ואפריקה.
- תמיכה ממשלתית נדיבה מאד בסטארטאפים: כי מי אמר שמתנות לא נופלות מהשמיים במדבר?
ואיך החיים באמת נראים בדובאי? האם זו עיר שנעים לגור ולפתח בה קריירה?
הנה הפינה האחרונה שמעסיקה את רובנו לפני החלטות משמעותיות. נכון, לא הכול נוצץ, אבל בדובאי הכול הרבה יותר קרוב לכך. העיר היא מעורבבת תרבותית באופן כיפי במיוחד: זו עיר שבה אתם יכולים למצוא את עצמכם ביום רגיל אוכלים ארוחת צהריים עם מתכנת הודי, מארחים פגישה עסקית עם אנשי עסקים מבריטניה ומסיימים את היום בבר קריוקי יפני. כן, זו לא התחלה של בדיחה גרועה, זו פשוט דובאי.
3 מיתוסים שהגיע הזמן לנפץ לגבי חיים ועבודה בדובאי
- "הכול יקר להחריד": זה נכון לגבי וילות על חוף פרטי, לא לגבי דירות מודרניות ושירותי יום-יום. דובאי מציעה מגוון מחירים רחב למי שלא מתעקש לאמץ טיגריס כחיית מחמד.
- "העיר הזו משעממת אחרי יומיים": מי שאומר זאת כנראה אף פעם לא גלש סקי בתוך קניון ענקי באמצע יום קיץ של 45 מעלות בחוץ – דובאי מלאה במגוון אדיר של אטרקציות, אירועים וחיי לילה תוססים.
- "בלי אלכוהול? אני בחוץ!": ברים ומועדונים פזורים בשפע בעיר, רק שזה בדרך-כלל במלונות או מועדונים פרטיים. אז אל דאגה, גם כאן לא תצטרכו לוותר על הקוקטייל שלכם.
שאלות ותשובות קטנות לאלה שעדיין מתלבטים
- האם רמת האנגלית שם מספקת? לחלוטין. רוב האנשים בדובאי מדברים אנגלית שוטפת, ובקלות רבה תוכלו להסתדר.
- האם מזג האוויר קשה מאד להישרדות? מזגן הוא המצאה שכאן לקחו אליה בכל הרצינות. הוא פשוט בכל מקום – כן, ממש בכל מקום.
- יש בדובאי עבודה מרחוק? המושג "שלט רחוק" מאד אהוב כאן. דובאי היא יעד פופולרי בקרב נוודים דיגיטליים, וקל מאד להקים עסק אונליין.
- האם אפשר לבקר בישראל בארוחות חג ועדיין לחזור לדובאי בלי דרמות? מאז הסכמי אברהם זו ממש לא בעיה.
אז בתכל'ס – שווה להשקיע או לזוז הצדה?
אם הצלחתם לשרוד איתי עד כאן, כנראה שאתם כמוני: אתם אוהבים טכנולוגיה, הזדמנויות גלובליות וחיים קצת אחרים. דובאי מציעה שילוב נדיר בין סיכון הרפתקני למרחב בטוח יחסית להשקעה, ובמוקדם או מאוחר, תרצו לבדוק אותה בעצמכם. זה לא אומר שתעזבו הכול ותקנו בית-יאכטה במרינה, אבל בהחלט שווה לתת לעיר הזו את תשומת הלב הפיננסית שלכם.
אז למה אתם עדיין כאן? אולי הצלחת הזו מהמזרח התיכון כבר מחכה לכם במרחק של כמה קליקים בלבד?