למה המוצר שלך תמיד מאחר ומה אפשר לעשות עם זה? (רמז: לצעוק לא יעזור)
כולנו היינו שם: הזמנתם סוף סוף את הגאדג'ט המטריף שהבטיח לשנות את חייכם, חיכיתם ליד הדלת כאילו אתם כלבלב שמחכה לבעלים שלו ואז… שום דבר. שקט. אתם עוברים על המייל שוב ושוב ומקבלים תסכול עמוק שגורם לרגשות ההמתנה להיות קשים כמו עמידה בתור בקניון בשישי בצהריים. למה לעזאזל זה תמיד קורה? והאם יש בכלל מה לעשות בקשר לזה?
מוצר באיחור כרוני: בעיה של המאה ה-21 או קונספירציה בינלאומית?
כולנו יודעים איך זה: הזמנתם את האוזניות הכי חדישות, מחשב סופר-קל עם "משקל נוצה" (הבטיחו שהכניסו בו נוצות אמיתיות, לא?), או אפילו פוסטר של אלברט איינשטיין עושה היפ-הופ. אחלה, שילמתם ממיטב כספכם וההבטחה הייתה ברורה: "תוך 3-5 ימי עסקים". שלושה ימים עפו להנאתם, ראיתם שהמוצר יצא לדרך, תענוג. בחלוף חמישה ימים, אתם מוצאים עצמכם בחרדה קיומית בפיג'מה ומבקשים תשובות מהיקום ו…שוב, נאדה. למה זה קורה לנו, אנשים תמימים שרק רוצים ללחוץ על כפתור שמנגן מוזיקה מטוסטר?
אז למה אנחנו עדיין מופתעים בכל פעם מחדש?
האמת היא שהעיכובים באספקה הם תופעה גלובלית ונפוצה – במיוחד בעידן הטכנולוגי. הנה כמה סיבות שכדאי שתכירו:
- "משבר שרשרת האספקה" – המשפט היחיד שעוזר להישמע חכם בארוחות משפחתיות, אבל נשבע לכם שהוא אמיתי. חלקים אלקטרוניים חסרים, אוניות תקועות בתעלת סואץ (כן, זה עדיין קורה), או אפילו תקלה קטנה במפעל בסין יכולה לשבש לגמרי את לו"ז האספקה של המוצר החדש שלכם.
- פיית ההגזמות – חברות טכנולוגיה לפעמים מבטיחות יותר משיכולות לקיים. "אספקה תוך 48 שעות" זו לפעמים הבדיחה המוצלחת ביותר מיליון ק"מ מאמזון.
- התיאוריה של מורפי – כן, דווקא כשהכי-חשוב-לכם, הכול משתבש. מוצר חיוני למתנה? מתישהו הוא יאבד ברחבי העולם וכשיגיע, יהיה פחות חיוני מגרביים של דודה רוחמה.
"איפה החבילה שלי?" ועוד 4 שאלות (ממש) נפוצות שאתם שואלים
1. "למה החברה לא פשוט שולחת לי מוצר חדש וזהו?"
כי בינינו? הם רוצים לעשות רווח (הפתעה!) וכפולים זו לא בדיוק אסטרטגיה עסקית מנצחת.
2. "למה חברות הענק לא מתקשרות להודיע לי?"
בינינו, כי לדבר עם אנשים זה קשה, במיוחד אם קוראים לך "רובוט שירות לקוחות מס' 588". אתם חושבים שהם נהנים מזה?
3. "האם לשלוח להם 30 הודעות זועמות בפייסבוק יעזור?"
אפשר לנסות, אבל במקרה הטוב תקבלו אמוג'י עצוב ולינק למעקב משלוחים. עצה מאיתנו: נשקו את הילדים, הוציאו את הכלב, תשתו קפה, עדיף מאשר לעבור התמוטטות עצבים מול נציג וירטואלי עם תמונת ינשוף מחייך.
4. "האם יש דרך אמיתית לזרז את המשלוח?"
בעיקרון לא ממש. אבל לשאול יפה במייל ולקוות לנציג אנושי יכול לעורר קסמים. שוחד בעוגיות לרובוטים בינתיים פחות עובד.
5. "האם כדאי לי תמיד לצפות שהמוצר יאחר?"
לא תמיד, אבל אם תצפו מראש לבעיות – כשתקבלו אותו בזמן, תרגישו מלכי העולם (וזו הרגשה מצוינת, סביר להניח).
3 טיפים שיעזרו לשרוד את ההמתנה הארוכה (חוץ מנטילת כדורי הרגעה)
- השתמשו במעקב משלוחים בחכמה – אל תבדקו את העדכונים כל 5 דקות, הסחורה לא טסה יותר מהר כשאתם לוחצים F5 בפאניקה.
- היו נחמדים לשירות הלקוחות (ברצינות!) – לפעמים סבלנות ונימוסים יעשו בשבילכם יותר מנאומי זעם אפוקליפטיים באינסטגרם.
- גשו לעניין בהומור – אם כבר יש איחור, לפחות תהפכו אותו לבדיחה המצחיקה הבאה שלכם עם חברים.
המתנה למוצר שהזמנתם: אולי זה הדבר הטוב הבא?
הרי בסופו של דבר, התסכול הקטן הזה מאלץ אותנו ללמוד <>סבלנות דיגיטלית<> מהמעלה הראשונה. האם זו לא מתנה בפני עצמה? (בסדר, לא ממש, אבל לפחות ניסינו). במקום למרוט שערות ולדפוק את הראש במקלדת, נסו ליהנות מהביזאריות של התקופה שלנו: מוצרים משייטים בגלובוס כמו תיירים שיכורים אחרי פול-מון, וגאדג'טים מגיעים בסוף – גם אם באיחור אופנתי של כוכבי ריאליטי.
"המשלוח בדרך" – המשפט שהכי קשה לשמוע והכי קל לאהוב
בסופו של דבר, לא משנה כמה זמן ייקח למוצר להגיע אליכם, הרגע שבו תפתחו את האריזה (בלי לפצוע את עצמכם במספריים כי פעם ככה הדביקו אריזות…) ותחזיקו בידכם את המוצר המדובר – הוא לגמרי שווה את הציפייה. סמכו עלינו: גם אנחנו חיכינו הרבה (כן, אנחנו מסתכלים עליכם, יצרני רחפנים שהגיעו אחרי חמישה חודשים במקום שלושה ימים), אבל תמיד הרגשנו שהסוף המתוק הזה היה שווה את הכל.
אז עכשיו, אחרי שהבנתם למה המשלוחים תמיד מאחרים ואיך אתם יכולים לעזור לעצמכם לשרוד את ההמתנה, יש רק דבר אחד שאתם עדיין צריכים לעשות: לבדוק ולראות אם בינתיים החבילה שלכם הגיעה. נו, היא כבר כאן?