האם היית בוגד בטכנולוגיה שלך? כשהמוח הדיגיטלי שלך מתחיל לשקר לך
טוב, בואו נודה בכך רגע – כולנו חושבים שאנחנו נאמנים לסמארטפון שלנו, למשקפיים החכמים, לתרמוסטט המדבר שלנו, ואפילו לשואב האבק הרובוטי שמעיר אותנו באמצע הלילה כי הוא החליט "להכיר מקרוב" את השטיח. אבל מה עושה אותנו בטוחים שהם נאמנים אלינו? אחרי הכל, מכשירים דיגיטליים יכולים להיות השקרנים הכי טובים בעולם בלי שנשים לב, ובוא נגיד שזה לא ממש רעיון טוב לסמוך באופן עיוור על "חכם" שיחליט על החיים שלך. אם אתם תוהים "מה לעזאזל קורה כאן?" – הישארו איתי לסיפור מעניין במיוחד על הכחשת בגידה טכנולוגית.
מה קורה כשהמכשיר שלך אומר "לא בגדתי"? ועוד 4 שקרים ידועים של הגאדג'ט הביתי הממוצע
כולנו מכירים את הרגע המביך הזה: הטלפון מבטיח שנשארו לו 37% סוללה ואז – פוף! הוא נכבה בדיוק כשאתם באמצע ויכוח לוהט עם נציג התמיכה של חברת האינטרנט. אתם מרגישים נבגדים? אתם לא לבד!
השקר המפורסם ביותר: "נותרו לך 2 דקות להשלמת העדכון"
הרגיעו את עצמכם, אפשר לצאת לסיבוב קניון וסטייק במסעדה, ועדיין כנראה לא תספיקו לחזור בזמן לעדכון של אותם "2 דקות אחרונות". אין דבר מתסכל מאשר לבהות באותו פס התקדמות תקוע, שמסתובב כמו עגלת סופר עם גלגל שבור.
"סליחה, לא הבנתי אותך": האם העוזרת האישית החכמה שלכם עושה עצמה טיפשה כדי להשתעשע אתכם?
"היי סירי, התקשרי לגיל." – "הנה מידע שמצאתי על גבינה צהובה ומלפפונים חמוצים." זה אולי נדמה כטעות תמימה, אבל בואו נהיה רציניים – הפרנויה מוצדקת! העוזרות החכמות בהחלט יודעות לשגע אותנו, וזה רק עניין של זמן עד שתתחילו לחשוד שהן עושות זאת בכוונה…
"אני בהחלט לא מקשיב לשיחות שלך, נשבע בגוגל!"
כמה פעמים שמעתם "לא לא, אני מקשיב רק כשאתה אומר את מילת ההפעלה…"? מוזר, כי בדיוק אתמול דיברתי עם חבר שלי על טיולים למקסיקו, והפלא ופלא – הבוקר צצו לי 15 פרסומות של טקילות וכרטיסים לקנקון. מקרי? אני לא חושב.
התעלומה של המקרר שתמיד "ממש קצת פתוח"
"המקרר פתוח" – המשפט שכל מכשיר ביתי חובב דרמות נהנה להגיד. ואם תחשבו על זה רגע – האם אי פעם באמת התקרבתם למקרר ומצאתם אותו פתוח? או שאולי זו פשוט הדרך שלו לזכות בקצת תשומת לב?
"זה לא אני, זה אתה": כשגאדג'טים מתחילים להכחיש אחריות לבגידותיהם
אז למה בעצם הטכנולוגיה שלנו מכחישה את הבגידה שלה? האם תמיד הבעיה אצלנו, או אולי יש משהו קצת חשוד באופן שבו המערכות הללו תוכננו?
- אשמה היא לא הצד החזק שלהם: מכשירים דיגיטליים מתוכנתים כך שירצו לספק חוויה חיובית ולפעמים הם פשוט יעדיפו "לייפות" את המציאות.
- מנגנון ההכחשה המושלם: כשמשהו משתבש, קל יותר למכשיר להגיד "הייתה בעיית חיבור אינטרנט" מאשר "באג פנימי קיצוני במערכת ההפעלה שפיתחנו."
- דילמת העדכונים: אנחנו מתבקשים לעדכן את המכשירים כל זמן קצר מאוד, מה שמותיר פתח לסדרה אינסופית של בגידות והכחשות – "עדכן לגרסה החדשה, אולי עכשיו אכבד אותך שוב."
5 שאלות נפוצות והתשובות שאתם באמת צריכים לשמוע
למה המכשיר שלי משקר לי כל הזמן?
בגדול, כי הוא יכול. אין לו רגשות אשמה והוא לא צריך להסתכל לכם בעיניים כשהוא משקר.
האם אני יכול לסמוך על העוזרות הקוליות שלי?
בוודאי, בדיוק כמו שאתה יכול לסמוך על חתול שישמור לך על הכריך שלך.
האם הטכנולוגיה מתוכנתת להיות לא אמינה?
טוב, אף אחד לא מתכנן בכוונה שהמכשירים יהיו לא אמינים. אבל גם אף אחד לא תכנן שהמדפסת תעבוד כמו שצריך.
מה לעשות כשהטלפון שלי מתחיל להכחיש בגידות?
תתחילו להקליט שיחות איתו. אחר כך תשאלו אם הוא מרגיש אשמה. ברצינות, נסו לאתחל מחדש, לעדכן או לאחרונה – פשוט לחייך, להתנצל בשם הטכנולוגיה ולהמשיך הלאה.
כיצד להבטיח נאמנות עתידית של הגאדג'טים שלי?
אולי תנסו לאיים שתעברו למותג מתחרה? ככה אתם לפחות מעמידים פני קשוחים בזמן שאתם עדיין תלויים בהם לחלוטין.
אז מה עושים כשהגאדג'טים בוגדים בנו שוב ושוב?
יכול להיות שהגיע הזמן לקבל את העובדה שהיחסים עם המכשירים הדיגיטליים שלנו לעולם לא יהיו מושלמים. תמיד יהיה מישהו שמסתיר מידע, מתרץ תירוצים או סתם מחליט לא לציית. אולי כדאי לקחת הכל בפרופורציות, לצחוק קצת על טלפונים שמשקרים ועל גאדג'טים שמכחישים באלגנטיות את שגיאותיהם. אחרי הכל, החיים קצרים מדי מכדי שנבלה אותם בלכעוס בכל פעם שהמכשירים שלנו מחליטים שוב לשחק איתנו באיזו הכחשה מתוחכמת. אז בפעם הבאה שתקבלו התראה בסגנון "אפליקציה לא מגיבה" או "שירות הענן שלך ברגע זה אינו זמין", פשוט קחו נשימה עמוקה, הזכירו לעצמכם שזה חלק ממשחק היחסים המורכב עם הטכנולוגיה, ותהיו מוכנים לחייך.