אחוז הגירושין בישראל 2024 הנתונים שיפתיעו אותך

אהבה בעידן הדיגיטלי – מדוע הישראלים מתגרשים יותר מאי פעם בשנת 2024?

אם הגעתם הנה, סביר להניח שאתם מחפשים תשובה לאחת מהשאלות הבאות: האם זוגיות היא עדיין המצאה טובה? האם באמת יש עלייה דרמטית כל כך באחוזי הגירושין בישראל? ולא פחות חשוב – האם גם לקחתי את הפח הזוגי הלילה?

ובכן, ידידיי הטכנולוגיים, בשנת 2024, לצד השתלטות הבינה המלאכותית והטרנד ההולך וגובר לאכול גלידה בצורת נעליים, מתברר שיש זינוק מפתיע ואולי מעט מדאיג בשיעורי הגירושין בארץ. אז איך טכנולוגיה, חדשנות ואינסוף אפליקציות השפיעו על חיי האהבה שלנו, ומדוע נראה שככל שאנחנו מתחברים יותר – אנחנו דווקא מתנתקים?

המספרים המטורפים – הייתם מאמינים שזו המציאות בשנת 2024?!

קבלו נתון שיעיף לכם את הטוסט מהטוסטר: אחוז הזוגות שמתגרשים בישראל ב-2024 נוגע כבר במספר אסטרונומי של כ-40%. נכון, זה כמעט חצי מהזוגות שנשבעו אחד לשניה/שנייה עד ש"סדרת הפייבוריט שלי תיגמר בנטפליקס". איך לעזאזל הגענו לשם?

בואו נבדוק כמה תופעות מעניינות שמאפיינות את ילדי דור הדיגיטל בתחום הזוגיות, וכיצד הן מביאות אותנו למספרים כה גבוהים של גירושין:

  • עודף בחירה – בעבר, אפשרויות הבחירה היו מצומצמות. היום, עם טינדר, במבל, ופייסבוק דייטינג (ומי יודע אילו עוד אפליקציות יצטרפו ממש בקרוב?), נדמה שהדשא הירוק נמצא פשוט בכל מקום. אבל מי אמר שהדשא הירוק הזה לא סינטטי לגמרי ואפילו רעיל?
  • אי ודאות טכנולוגית – אי פעם שמתם לב כמה פשוט היום "להסתבך"? בהודעת וואטסאפ ששלחתם לבן הזוג התגנב לו אימוג'י לב אחד יותר מדי, או להפך – אחד פחות מדי. בעולם שבו כל הודעה עוברת 10 פרשנויות שונות, הדרך לרבנות היא קצרה יותר מתמיד.
  • שיעמום רב-ערוצי – בן זוגכם יושב לידכם על הספה, מגלגל אינסוף בפיד בלי להעניק לכם אפילו מבט אחד. יחד, אנחנו יותר לבד מאי פעם. ומה לעשות, כשמפסיקים לדבר, מתחילים להיפרד.

האם אפשר להאשים את הטכנולוגיה בכל זה? (התשובה תדהים אתכם!)

התשובה הפשוטה היא "בוודאי!". ועכשיו ברצינות – לא בדיוק. הטכנולוגיה היא לא אויב האהבה, אלא השינויים באופן השימוש שלנו בה הם שאולי קצת מרעילים לנו את הקפה הזוגי של הבוקר. מוזמנים להתבונן רגע אמיתי ועמוק פנימה ("אמיתי ועמוק" זה שם הקוד לכך שתעשו את זה לפחות לפני שחוזרים לטיקטוק):

  • כמה שעות ביום אתם מקדישים לשיחה והקשבה אמיתית, לעומת שעות הגלילה הדיגיטלית חסרת הפשר? כן, אפילו ברגע זה ממש!
  • האם הטכנולוגיה משרתת את הזוגיות שלכם או שהפכתם לעבדים דיגיטליים במשרה מלאה?

3 סיפורים קצרים של זוגות טכנולוגיים שגוירשו בגלל הסמארטפון (הסיפור השלישי ממש הזוי!)

1. "הכל בפנים – גם הגירושין!": רונית ודני (והטלפון שדיבר יותר מדי…)

רונית פשוט לא יכלה לשאת את העובדה שדני מנהל מערכת יחסים רגשית (חד צדדית) עם הסלולרי במקום איתה. אחרי שהטכנולוגיה של זיהוי הפנים נפתחה בטעות, היא גילתה מה שחשדה כל הזמן – דני בוגד בה רגשית עם… סדרות נטפליקס ופיד אינסטגרם.

2. "איפה הטבעת, רובוט?": יובל, ליאת ואלכסה של אמזון.

יובל קרא לליאת בטעות "אלכסה", העוזרת הווירטואלית של אמזון, פעם אחת יותר מדי. באותו רגע ליאת הבינה שהיחסים הגיעו למצב כזה שבו היא יכולה להיות מוחלפת על ידי מכשיר אלקטרוני שעונה "אני מצטערת, לא הבנתי את השאלה."

3. "גרוש בגלל גלישה": יניב (וחבילת הסלולר שהרסה לו את החיים)

סיפור אמיתי לחלוטין (כנראה): יניב פשוט לא ידע לשים את הגבול. הוא היה מחובר לכל הרשתות, המכשירים, וההתראות 24 שעות ביום. הוא התחתן עם הוויפי, אבל אשתו ביקשה פרידה בגלל "בעיית חיבור". האירוניה במיטבה.

כמה שאלות שעולות לכם בראש עכשיו – והרי התשובות!

  • אז האם להתגרש זה עכשיו טרנד טכנולוגי? בהחלט לא – אבל לטכנולוגיה יש תפקיד משמעותי ביצירת אווירה של ניתוק וכעס מצטבר.
  • ומה לגבי שידוכים וירטואליים בעתיד? זה יעזור? אולי. אבל רוב הסיכויים שאנחנו נמשיך לבחור לא נכון גם בדיגיטל, כמו באוף-ליין.
  • מה אפשר לעשות כדי להימנע מלהפוך לעוד נתון? להתנתק קצת ולדבר באמת. וכן, אפשרי לעשות תחרות מי מניח קודם את הטלפון על השולחן – ומפסיד מכין ארוחת ערב!

אז מה למדנו מכל הסיפור הזה בסוף?

אחוזי הגירושין הגבוהים בשנת 2024 לא באמת צריכים להטריד אותנו אם נצליח להבין ולהפנים את הבעיה האמיתית: ההתייחסות שלנו לטכנולוגיה במערכות יחסים. במילים פשוטות, אף אחד לא רוצה להתחתן עם רובוט, אז למה אתם מתנהגים כמו אחד כזה? סמכו פחות על הסמארטפון ויותר על הלב ועל הבן אדם שלידכם. ואם כל זה לא עבד – לפחות יהיו לכם סיפור, וחבילת גלישה פנויה לחיפוש הפרטנר הבא.

כתוב/כתבי תגובה