איך להשקיע כסף קטן ולהתחיל לבנות הון

איך לגרום לכסף הקטן שלך לעבוד שעות נוספות (בלי להרים אצבע)?

כולנו מכירים את זה. סוף היום, המטבעות בכיס מרשרשים, ואתה חושב לעצמך: "מה כבר אפשר לעשות עם כמה שקלים בודדים?". אז זהו, שהגיע הזמן לשנות כיוון למחשבה הזאת. לפעמים דווקא הסכומים הקטנים האלה, אם מתייחסים אליהם בחוכמה ולא בסלחנות של "יאללה, מה זה כבר משנה", יכולים להפוך להשקעות מעניינות ואף משתלמות בטווח הארוך. כן, כן, לא טעיתי – משתלמות! אז אם יושב לך בכיס כסף קטן ולא ברור לך עדיין מה לעשות איתו, הגעת למקום הנכון. קח כוס קפה, שב בנוח, והכי חשוב – אל תשכח לחייך (גם כסף קטן אוהב מצב רוח טוב).

למה להשקיע כסף קטן זה דווקא רעיון גדול?

אז בטח תוהה לעצמך, "ברצינות? מי יתעסק בכלל בכמה עשרות שקלים?". ובכן, ראשית אתה כנראה צודק, זה נשמע קצת מצחיק – וכאן בדיוק היופי. הטכנולוגיה של היום מאפשרת לנו משהו מדהים – להשקיע את סכומי הכסף הכי קטנים שיש, בכמעט אפס מאמץ. מי יודע, אולי בדרך תיצור סוף-סוף את הפינוקים הקטנים של החיים: סוף שבוע באיטליה, טלוויזיה חדשה, או לפחות חופשה באילת (טוב, נגיד, ערד זה גם בסדר).

האפליקציות שמשקיעות בשבילך 24/7 (כן, גם כשאתה חולם על החוף)

זה הזמן להכיר את החברים הכי טובים שלך: אפליקציות של מיקרו-השקעות. מה הקטע שלהן? פשוט מאוד – לקבל כל פעם כסף קטן (ולפעמים אפילו ממש אגורות) ולהתחיל להשקיע אותו בשבילך באופן אוטומטי. התוצאות יכולות ממש להפתיע אותך – במיוחד כשתבדוק מה קורה אחרי כמה שנים טובות (ותגלה אולי מספיק כסף בשביל ארוחה יוקרתית, או לפחות המבורגר וצ'יפס אקסטרה גדול).

אז איזו אפליקציה לבחור? 3 אפשרויות ששווה לבדוק

  • Raiz – מיקרו-השקעות אוטומטיות, משקיעים את העודף שלך באופן אוטומטי בשוק ההון. כמה פשוט, כך ממכר.
  • Robinhood – לא חייבים להיות רובין הוד כדי להבין – אפס עמלה, אפס מינימום השקעה, והרבה כיף בלראות את הכסף גדל.
  • Acorns – האפליקציה שלימדה את המאמריקאים שהכסף הקטן שלהם שווה זהב. חשבון חיסכון אוטומטי מאגורות מצטברות – ויש מצב שתתאהב.

נשמע פשוט מדי? תכלס, ממה כדאי להיזהר?

  • שימי לב לעמלות – חלק מהאפליקציות יגנבו לך כל רווח על העמלה בלבד, וחבל.
  • בדקו היטב באיזו מדינה אתם חיים (נו באמת?) – כן, לא כל הכלים האלו זמינים לישראלים, אבל רבים כן! אז חשוב למצוא אפליקציה שעובדת טוב בארץ.

להשקיע בפלטפורמות Crowdfunding עם 50 שקל? לא, אני לא צוחק.

כן, הבנת נכון. חשבת שצריך אלפי שקלים בשביל להיות יזם נדל"ן או משקיע בהייטק? טעות חמורה. פלטפורמות Crowdfunding מאפשרות לך להיות חלק מפרויקטים מגניבים ממש גם אם יש לך כמה עשרות שקלים בלבד. רוצה להשקיע בחברה שמייצרת גרביים חכמות או לקחת חלק מתזרים הכנסות של סרט עצמאי? בכיף ובקלילות – עם כמה לחיצות ואתה שם.

כמה דוגמאות לפלטפורמות שעושות את זה טוב:

  • Fundit – הזדמנות לתמוך בפרויקטים יצירתיים ומגניבים של אמנים ויזמים עצמאיים בישראל.
  • Kikstarter או Indiegogo – גרביים מתוחכמים? גאדג'טים מטלטלים? יש מצב שתישאב לתוך העולם הזה ותתמכר (רק אל תגיד שלא הזהרתי).

מה עם להשקיע כסף קטן בעצמך? (ההשקעה הכי משתלמת כבר אמרנו?)

לפעמים, ההשקעה הכי טובה שלכם היא פשוט…אתם. תופתע עד כמה 50 שקלים יכולים להיות משמעותיים אם הם מושקעים נכון במקום הנכון. למשל:

  • ספר טוב, קורס קצר אונליין, או מדריך וידאו שייתן לך ערך אמיתי.
  • באמת ובכנות – שוקולד איכותי (ההחזר על ההשקעות הרגשיות הוא מהיר וגבוה!).

שאלות (שבטוח עולות לך בראש עכשיו) ותשובות קצרצרות:

  • "באמת שווה להתעסק עם זה?" – כן, בכל מקרה זה טוב יותר משלשכב סתם בארנק.
  • "כמה מהר אהיה עשיר מהשקעות של 20 שקל?" – לא מחר בבוקר, אבל ההרגל עצמו שווה זהב, תרתי משמע.
  • "אפשר להפסיד אם משקיעים כסף קטן?" – ברור, אבל זה כסף קטן – הנזק קטן, השיעור גדול.
  • "אני ממש מבואס, זה באמת עובד בארץ?" – אולי לא הכל עדיין, אבל מספיק אפשרויות כן זמינות בארץ וקצת יצירתיות אף פעם לא מזיקה.

בשורה התחתונה: כסף קטן זו ההתחלה של משהו גדול

אז בפעם הבאה שכמה השקלים הבודדים הללו נוחתים לך בכיס, זכרו שיש להם פוטנציאל – אם רק תשכילו להשתמש בהם ממש עכשיו. בין אם אלה מיקרו-השקעות קטנות, השתתפות בפרויקטים יצירתיים או פשוט השקעה עצמית מפנקת, הכסף הקטן יכול לעשות לא מעט רעש. אתה לא מאמין לי? נסה בעצמך ותהנה מההרפתקה.

כמו שסבתא נהגה לומר – "מהכסף הקטן עושים כסף גדול", וגם אם לקח לה 80 שנה לאסוף מספיק בשביל דירה בגבעתיים, פוטנציאל זה משהו שתמיד שווה להאמין בו.

כתוב/כתבי תגובה