איך להשקיע כסף במניות ולהתחיל להרוויח עכשיו

אז מה בעצם עושים עם הכסף? המדריך הכי פחות משעמם שתמצאו על השקעה במניות

מכירים את התחושה הזו שאתם מחזיקים סכום כסף בצד, והוא מסתכל עליכם, אתם עליו, וממש שומעים אותו לוחש לכם "אז… מה עכשיו?". אולי חשבתם לקנות דירה (אבל למי יש כוח למשכנתה?), אולי להפקיד לפנסיה (נו, תעשו טובה!), או פשוט לטוס לשופינג בדובאי. אבל בואו רגע נשים את החלום על סירות יוקרה בצד ונדבר על מניות. כן כן, הדבר הזה שסבא שלכם חושב שהוא מומחה בו, אבל בפועל הוא עדיין מחפש איך לעשות Share בפייסבוק. השקעה במניות היא אומנם עניין רציני, אבל זה לא אומר שאנחנו צריכים להיות רציניים כל הזמן. להפך, קחו משהו לשתות, שבו בנוח ויאללה מתחילים!

מה לעזאזל זו מניה, ואיך לא תיראו מטופשים כשתשאלו על זה בארוחת שישי?

קודם כל, בואו נשבור את המיתוס: מניה היא לא רק עוד גרף משעמם באפליקציה, וגם לא סתם משחק הימורים בתחפושת. כשאתם קונים מניה, אתם בעצם קונים חתיכה זעירה של חברה. כן, ממש כמו לאכול משולש קטן מעוגה ענקית. תודו שכבר טעים. החשבון פשוט: מצליחה החברה להרוויח? חלקכם בעוגה גדל. קצת פשלות ובלאגן? עוגה מבאסת, אכזבות ורגשי אשמה של משקיע מתחיל. בקיצור, אתם שותפים, לטוב ולרע.

אבל רגע, מניות זה מסוכן, לא?

טוב ששאלתם! הנה החדשות הרעות והטובות גם יחד – כן, מניות זה יכול להיות מסוכן, אבל לא יותר מלחצות את הכביש בתל אביב על קורקינט בלי קסדה (לא מומלץ). הסיכון תמיד יתלווה עם סיכוי, וככל שתנהגו נכון וחכם יותר, ככה פוחת הסיכון שהשקעה במניות תהפוך לבדיחה עצובה סיפורים שתספרו בעתיד לכולם. אל דאגה, תכף נדבר על דרכים שיעזרו לכם להיכנס לשוק בלי לאבד את שפיות הדעת (או את הכסף לאייפון החדש שעבדתם עליו חצי שנה).

4 טעויות קלאסיות של מתלהבים: תבדקו שאתם לא עושים אותן!

  • מלחיצים את ה-F5: התחלנו להשקיע אתמול בבוקר והיום כבר לחוצים על הריפרש? כנראה שכדאי לכם להרגיע את העצבים. השקעה טובה מבוצעת לטווח ארוך. אלא אם כן יש לכם תוכניות להיות עצבניים 24/7.
  • מנסים לתזמן את השוק: חבר'ה, אף אחד בעולם לא באמת יודע לתזמן בדיוק מושלם מתי המניות יעלו או יירדו. לא אתם, לא השכן ממול, אפילו לא ג'ף בזוס. תתנהגו מספיק זמן כאילו כן ואתם פשוט תיהפכו לבדיחה.
  • עדריות יתר: כולם רצים להשקיע במניית XYZ כי הרשת גועשת? כנראה כדאי לחשוב קצת לפני שתעברו למצב עדר ריצה. זה טוב לטרנדים בנטפליקס, פחות טוב לארנק שלכם.
  • פחד מוגזם: אם אתם נשארים על הגדר כי אתם מפחדים לאכול אותה – קרוב לוודאי שאתם מפספסים המון. להיזהר זה אחלה, אבל להישאר בחוץ לנצח? קצת פחות.

קיצור דרך להשקעת מנצחים? קבלו את 3 הכללים הסודיים שאתם חייבים להכיר

כלל ראשון: אתם לא צריכים להיות גאונים, אתם צריכים להיות עצלנים-חכמים

כן כן, קראתם נכון: עצלנים. כשהשקעה במניות הופכת לתחביב יומי, סימן שעשיתם משהו לא בסדר. השקעה חכמה עושה לעצמה טובה – משקיעים פעם, משפרים פה ושם, ולא משתגעים.

כלל שני: אל תשימו את כל הביצים בסל אחד (בטח לא אם אתם נוטים להפיל סלסלות)

הדרך הקלה ביותר להקטין סיכונים היא פיזור. קנו מניות בכמה שיותר חברות מכמה שיותר תחומים. אל תהיו כמו הדוד חיים שהשקיע הכל בחברה אחת ועכשיו הוא לומד נגרות ברוח גלילית. פיזור = חיסון נגד כאבי לב.

כלל שלישי: ללמוד זה אחלה, להקשיב ל"יועצים" באינסטגרם – פחות

נסו ללמוד בעצמכם, לקרוא את האותיות הקטנות ולהשתמש בשכל הישר שלכם. אם המומחה שאתם עוקבים אחריו מעניק טיפים בסרטונים בני 15 שניות, אולי כדאי לבדוק מקור נוסף. או שניים. או חמישים.

כמה שאלות זריזות שכולנו שואלים (ומיד מתפדחים ששאלנו)

  • כמה כסף צריך כדי להתחיל להשקיע?
    אפשר להתחיל כמעט בכל סכום. אפילו בכמה מאות שקלים.
  • האם אפשר להתעשר ממניות?
    יש כאלו שכן, אבל הם כנראה סבלניים במיוחד וקצת ברי מזל. זה לא יקח לכם לילה אחד, ואולי אפילו גם לא אלף לילות.
  • האם יש מניות שאסור בשום פנים לקנות?
    מומלץ להיזהר ממניות של חברות שאין לכם מושג מה הן עושות או מניות ששמעתם עליהן אתמול בפעם הראשונה.
  • לכמה זמן כדאי להשקיע?
    כמה שיותר. טווח ארוך זו הדרך הכי טובה למצות פוטנציאל.

יאללה, קדימה! אז מה הצעד הבא שאתם יכולים לעשות ממש עכשיו?

הצעד הראשון תמיד הכי מפחיד, אבל זכרו – רוב הדברים הטובים בחיים יושבים מחוץ לאיזור הנוחות שלנו. תתחילו בקטן, תתנסו, אל תפחדו לטעות ובעיקר – תנו לעצמכם ליהנות מהדרך. כי השקעה היא מסע, מסע מעניין, מצחיק לפעמים ואולי, אם תהיו מספיק עקביים, גם משתלם במיוחד.

אז בפעם הבאה שתפתחו את האפליקציה לראות את המניה עולה או יורדת, זכרו – הכי חשוב זה לא לקחת אותה ללב. ככה תוכלו גם להרוויח, גם לשמור על השפיות, וגם (לפחות קצת…) להתרגל לסטטוס החדש שלכם – המשקיעים המדליקים של המשפחה.

כתוב/כתבי תגובה