שם משפחה אחרי גירושין: דרמה משפחתית או הזדמנות יצירתית?
רגע, עצרו הכל! אתם אחרי גירושין ובתוך כל הכאוס – הילד שלכם צריך שם משפחה. פתאום מצאתם את עצמכם מול סוגיה דרמטית מהסוג שגובלת באתגר מודרני לא שגרתי: מה עושים עם שם המשפחה של הילד לאחר הפרידה? שינוי שם המשפחה של קטינים זה כנראה לא בדיוק התחביב שהייתם בוחרים לשעות הפנאי האהובות עליכם, אבל בחיים – הפתעות הן מרכיב שכיח. אז לפני שאתם נכנסים ללחץ, בואו נצלול פנימה ונראה איך אנחנו הופכים את הנושא הזה לסיפור משעשע, מעניין ואולי אפילו קצת יצירתי?
4 שיטות מוזרות במיוחד לשינוי שם משפחה (לא לטובת לב חלש)
תחשבו לרגע, למה שהילד שלכם יסתפק בשם משפחה רגיל ומשעמם? אפשר לנצל את ההזדמנות להתחדש עם שמות משפחה קצת שוברי שתיקה או משעשעים במיוחד. הנה כמה רעיונות מקוריים (וחצי מטורפים) שיגרמו לשכנים להרים גבות, ובמקביל להפוך את הילד שלכם לכוכב הכיתה:
- "שם משפחה כפול פי ארבע: מה דעתכם על "לוי-ישראלי-כהן-אהרונוביץ'"? נכון, זה ארוך, אבל תודו שזה נשמע כמו משרד עורכי דין מצליח או לפחות מי שראוי לקבל מינוי בתכנית ריאליטי.
- "הלחם של שמות ההורים: למה להסתבך כשהפתרון פשוט? לקחת את "אוחיון" ואת "פרידמן" ולהפוך את הילד ל"אוחימן" או ל"פרידוחיון". טוב, זה בהחלט עשוי לגרום לבעיות בטופס מבחן הבגרות.
- "שם משפחה של מפורסם אהוב: הילד חולם לככב בנטפליקס? אין בעיה! מזל טוב, עכשיו שמו "שפירא-טרבולטה" או אולי בכלל "גרינברג-מסי". סמכו עלינו, החתימות שלו על כדורגל יהיו שוות המון.
- "שם משפחה חסר משמעות לחלוטין: כי בעצם למה שהשם יתאים למציאות? "אביב לואי קצרשיאן" או "נועה גרין מיקרוגל" – שם משפחה שכולם ידברו עליו במסיבות כיתה.
ומה החוק אומר על כל העניינים המוזרים האלה?
אם לרגע נדמה לכם שהכל אפשרי בעולם הפוסט-זוגיותי הזה, בואו נרד לקרקע עם קצת פרטים 'יבשושיים', כי בכל זאת, יש פה עסק עם מערכת משפטית, אה כן, וילד כמובן:
- הסכמת שני ההורים – כן, צריך להתחשב בהורה השני, אפילו אם הוא לא בדיוק בפייבוריטים שלכם בזמן האחרון.
- טובת הילד מעל הכל – השופט כנראה לא ישתכנע אם תרצו להפוך את שם הילד ל"מוזלי-וניל-פקאן" רק כי אהבתם ארוחת בוקר אתמול; השם אמור לייצג את טובת הילד ואת השייכות המשפחתית.
- מניעים ברורים והיגיון מסוים – גם אם השופט נראה נחמד, כנראה שצמד מילים כמו "הרגשתי בא לי" לא יספיקו להסביר לו את שינוי שם המשפחה.
שאלות שבדרך כלל אנשים (כמוכם!) מתביישים לשאול:
האם אפשר לשנות לבד את שם המשפחה של הילד בלי לשאול אף אחד?
לא, לא ושוב פעם לא. אלא אם כן אתם נהנים מפגישות ארוכות עם עובדים סוציאלים, עורכי דין ובתי משפט.
האם אפשר להחזיר את השם אחורה אם מתחרטים?
הכל אפשרי, אבל שוב – תחסכו לעצמכם כאב ראש ותחשבו פעמיים לפני שאתם מחליטים להכניס לשם המשפחה את שמות כל הדמויות של "בית הנייר".
הילד אומר שהוא דווקא נהנה מהשם החדש המצחיק, כדאי להאמין לו?
לא תמיד מה שנראה מגניב בגיל 8 נשאר מגניב בגיל 16. זה בעיקר תלוי במידת ההומור העצמית שלו ושל החברים בכיתה.
מה יקרה אם ההורה השני לא מסכים כלל?
כנראה שתבלו עם השופט יותר זמן ממה שתכננתם. רצוי לנסות להתפשר מראש ולהגיע לבד לעמק השווה.
כמה עולה התענוג של שינוי השם?
עלות אגרת הבקשה עצמה לא גבוהה במיוחד, אבל אם העסק מסתבך – עורכי הדין בהחלט ידעו ליהנות על חשבונכם בארומה.
האם בסוף הכל מסתיים בשם?
בסופו של דבר, מעבר להומור שהיינו צריכים כדי להקל על הנושא המטריד הזה, חשוב לזכור שאתם מתעסקים בזהות של ילד. ההחלטה צריכה להביא בחשבון את טובתו האמיתית, ולהיעשות מתוך רגישות וחוכמה. אולי דווקא בתוך כל האתגרים, תוכלו למצוא פתרון יצירתי ומקסים שיתאים לכולם. אתם יודעים מה אומרים – הכל לטובה. אפילו שינויי שמות משפחה מוזרים אחרי גירושין. ואם בכל זאת החלטתם ללכת על "קצרשיאן", לפחות עשו סלפי יפה ביחד שהילד יזכור שהייתם כאן לפני שזה הפך לבדיחה של המחזור. בהצלחה!