כך תתחיל להשקיע נכון במניות בחו"ל כבר היום

להשקיע במניות בחו"ל בלי להסתבך: כל מה שהברוקר שלכם לא יספר לכם

טוב, אז החלטתם סופסוף לא להיות עצלנים ולהתמודד עם דבר מפחיד, נורא, ואפילו קצת סקסי – השקעה במניות מעבר לים. בואו נשים את הקלפים על השולחן: רובנו מפחדים מזה פחד מוות. ולא בצדק. מניות בחו"ל זה כבר לא תחום ששייך רק לגאונים של וול סטריט או למיליונרים שמעשנים סיגרים על היאכטה. היום, כל אחד עם מחשב ואינטרנט (כן, אפילו אתה יוסי, שמתקשה להקליד סיסמא נכונה לפייסבוק) יכול לקנות מניות מעבר לאוקיינוס ולהתחיל להרגיש טיפה כמו וורן באפט.

3 סיבות מגניבות ומעט מרושעות (כן, מרושעות!) להשקיע בחו"ל דווקא

1. כי הבורסה בישראל קטנה כמו המסך של הנוקיה הישן שלך, ידידי

אתה יודע, בורסה אחת קטנה בתל אביב היא יופי ונחמד – אבל זה בערך כמו לנסות לשחות בגיגית מים. אם באמת בא לך לשחות באוקיינוס, אתה חייב לחצות ת'ים ולהגיע לוול סטריט, לונדון או טוקיו. שם הכל גדול, מעניין ומוזר – בדיוק כמו שנחוץ למשקיע סקרן כמוך.

2. כי הכי כיף לומר לחברים בבית הקפה שיש לך מניות בטסלה

תכל'ס, יש משפטים שפשוט שווה לומר בשביל הכיף: "וואלה אח שלי, הפסדתי היום כמה דולרים על טסלה," או "סגרתי רווח מטורף על מניית נטפליקס אתמול בערב". בינינו, להגיד את המשפטים האלה זה פשוט תענוג גדול. וגם מעשיר יותר מלשחק משעמם של מטקות בחוף הים.

3. כי זו הדרך הכי טובה לעשות סטוקינג חוקי לאילון מאסק!

כולנו יודעים שזה נכון: אין עונג גדול יותר מאשר לעקוב אחרי הציוצים ההזויים של האיש הכי עשיר (ומקסימום מוזר) בעולם. ברגע שיש לך מניות הקשורות אליו באופן ישיר, אתה הופך רשמית ל"מעריץ עסקי" עם סיבה אמיתית לעקוב אחרי כל מילה של המשוגע האהוב עלינו. אתם מודים שזה שווה את ההרפתקה.

נשמע מדהים עד עכשיו, אבל איך מתחילים בכלל?

אוקיי, להרגיע טיפה את ההתלהבות ולדבר תכל'ס. אחרי שהחלטת שאתה רוצה להצטרף למסיבת המניות בחו"ל, יש כמה דברים בסיסיים שחובה עליך לדעת. אלו הם הצעדים הראשונים שלך בדרך לתואר "משקיע בין-לאומי מלא סטייל":

  • לפתוח חשבון עם ברוקר שמתמחה במניות בחו"ל – לא להיבהל, זה לרוב לוקח פחות זמן מאשר להחליט מה להזמין לאכול בצהריים.
  • לבדוק עמלות ודמי ניהול – נשמע משעמם, אבל בשביל שתוכל לחסוך מספיק כסף לקנות לאמא מתנה נחמדה, זה חשוב.
  • לוודא שיש לך גישה להמרות מט"ח במחיר נורמלי – אנחנו לא רוצים לתרום לבנק יותר ממה שכבר תרמת כששילמת את המשכנתא.
  • לבחון בקפידה איפה אתה משקיע – דו"ח הכספים של חברה זה לא "דבר חמוד שאפשר לזרוק למגרסה", זה כלי אמיתי שיכול לשמור לך כסף בכיס.

איפה כדאי להתחיל להשקיע, ואיפה עדיף להישאר רק תייר?

אז עכשיו, כשעברת את שלב "המתחיל המבוהל", הגיע הזמן להכיר כמה שווקים לוהטים:

  • ארה"ב – הקלאסיקה של המשקיעים: חברות הטכנולוגיה הגדולות, הענקיות כמו אמזון, גוגל, אפל וגם סטארט-אפים שנראים יותר כמו חללית מאשר משרד.
  • אירופה – המנומסת, השקטה והיציבה: למרות הדימוי שאירופה היא יבשת ישנה ומשעממת, יש שם הזדמנויות מעולות בהייטק, אנרגיה נקייה והרבה סטייל ושיק צרפתי אלגנטי.
  • שוקי אסיה – ההרפתקה למי שרוצה קצת פלפל חריף בחיים: סין, יפן, קוריאה, הודו – עצום, מסקרן, מפחיד ומאתגר. רק תוודא שאתה מתייעץ עם מומחים (ולא עם סבתא שלך, שהיא אמנם חכמה אך מעדיפה להשקיע במיץ גזר).

השאלות המוזרות והמשעשעות שתמיד רצית לשאול?

יאללה, פרגנו לכם. הנה כמה שאלות שהתביישתם לשאול, אבל ממש לא צריך להתבייש:

  • "האם צריך לדעת אנגלית מעולה כדי להשקיע במניות בחו"ל?" לא ממש. תכל'ס, קצת גוגל טרנסלייט לא הזיק לאף אחד. אבל כן, לשלוט בשפה יכול לעזור.
  • "כמה כסף אני צריך להתחלה?" אפשר להתחיל בכמה מאות דולרים, אבל ככל שיותר – יותר טוב (מי היה מאמין?).
  • "מה אם אני מפסיד הכול?" זו אפשרות קיימת. אבל אם תפזר השקעות, תחקור קצת לפני ובעיקר תימנע מלהשתגע – הכל יהיה הרבה יותר רגוע.
  • "צריך לשלם מיסים כפולים?" בדרך כלל ממש לא, אבל עדיף לדבר עם רואה חשבון שירגיע אותך ויציל לך כמה שקלים.
  • "אפשר להשקיע מהטלפון?" כן, בהחלט! קל יותר מלהזמין פיצה – והפיצוי הוא שלא נשארים פירורים על המסך.

טוב, הגענו לסוף – הרגע שבו אני אמור לרגש אותך ולקבל מחיאות כפיים

אם הצלחת לקרוא עד לכאן, שאפו לך! (או שאתה פשוט משועמם יותר מדי זמן בפגישת זום.) בשורה תחתונה, להשקיע במניות בחו"ל זה לא מפחיד כמו שזה נשמע. זו הזדמנות לשחק במגרש הגדול, להוסיף קצת דרמה לחיים ולהבין קצת יותר לעומק את הדברים שבאמת מזיזים את העולם. קדימה, שחק אותה משקיע על! ואם תרוויח כמה מיליונים בדרך – תזכור איפה שמעת לראשונה את העצה המעולה, סבבה?

כתוב/כתבי תגובה