טוען רבני: האיש המפתיע שיכול להפוך את התיק שלך בבית הדין למשעשע במיוחד!
תודו בזה – כשאתם חושבים על בתי דין רבניים, אתם כנראה לא חושבים על משהו מצחיק או מדליק במיוחד, נכון? הרי מי רוצה לבלות יום שלם בדיון עם המילים "קידושין", "כתובה", "מזונות" או "חליצה"? אם רק הייתם יכולים להביא מישהו אחר שיעשה לכם את העבודה הקשה, ובאותו הזמן גם יגרום לכם לחייך ואולי אפילו לצחוק (אפילו שהרבנים מסתכלים עליכם במבט "נו, נו") – נשמע טוב, הא? ברוכים הבאים לעולמם הקסום והמוזר של הטוענים הרבניים!
אז מה זה בעצם טוען רבני, ואיך ייתכן שלא שמעת עליו עד עכשיו?
אם אתם עדיין מבולבלים, אל דאגה, אתם לא לבד. טוען רבני הוא איש מקצוע מיוחד שממש, אבל ממש מבין איך בתי הדין הרבניים פועלים. תחשבו על עורך דין – רק שבמקום להתמצא בספר החוקים האזרחי, הוא מתמצא בהלכה היהודית, בתקנות הדת ובשאר דברים מוזרים שאתם לא באמת רוצים להכיר בעצמכם (אלא אם כן, אתם נהנים מקריאת שטרי כתובה לפני השינה). בקיצור, הטוען הרבני הוא האיש שילווה אתכם בדיונים בבית הדין הרבני, ייעץ, ייצג ויוודא שאתם לא הולכים לאיבוד בעולם התורני הסבוך.
4 סיבות למה אתם חייבים טוען רבני (גם אם לא ידעתם שאתם צריכים)
1. אם אתה חושב שאתה חכם גדול – תחשוב שוב!
אנחנו בטוחים שאתה חכם, מבין עניין, ואוהב לחשוב שאתה יכול לנצח כל ויכוח לבד. אבל כשתעמוד מול שלושה דיינים חמורי סבר שישאלו אותך שאלות מוזרות בסגנון "והאם היה תנאי מפורש באשר לנדוניה?" או "האם הנתבעת מחלה על כתובתה קודם למועד קבלת הגט?", סביר להניח שתראה כמו איילה שהרגע נתפסה באורות הפנסים של מכונית נוסעת. אל תהיה האיילה הזו, בשביל זה בדיוק יש טוען רבני.
2. "תכף ומיד"? למה הם חייבים לדבר בשפה מימי הביניים??
בתי הדין משתמשים לעיתים קרובות בשפה ארכאית ומפתיעה, כזו שבזמן הקרוב כנראה שלא תראה תרגום שלה בגוגל טרנסלייט. הטוען הרבני, לעומתך, יכול להקשיב במשך שעות למילים שאתם כנראה תירדמו באמצע הניסיון להבין אותן. תן לו לתרגם לך את העסק למשהו שכולנו יודעים לדבר: "עברית של בני אדם".
3. סוללת הגנה רבנית: הלוואי וכל בית-הדין היה נראה ככה!
הטוען הרבני יודע איך מערכת בית הדין עובדת מבפנים החוצה. הוא יודע בדיוק מתי ואיך להשמיע טענה, ומתי עדיף לשתוק מעט (כן, מסתבר שיש זמנים שבהם רצוי לשתוק…). הוא מכיר את הדינמיקות, את הטמפרמנט של הדיינים ואת הניואנסים הקטנים – מה שיגדיל לך משמעותית את הסיכוי לצאת משם עם חיוך רחב יותר ממה שנכנסת.
4. מי הזיז את הלכת "קים לי" ולמה אני בכלל צריך לדעת מה זה??
אם מכל מה שרשום למעלה כבר כאב לכם הראש, ברור לנו שאין לכם שום סבלנות להבדיל בין "קים לי", "חזקה", "עיגון" והטרמינולוגיה הרבנית שמפחידה את רובינו. טוען רבני יכול לחסוך לכם זמן, עצבים וכאב ראש מיותר בהסברים ארוכים וקשים להבנה. תן למקצוען לטפל בזה, ותמשיך לצפות בנטפליקס בשקט.
בואו נראה אם הבנתם – שאלון קצרצר (והפעם לא נעתיק תשובות מהשכן):
- האם טוען רבני הוא עורך דין?
לא בדיוק. הוא לא חייב להיות בעל השכלה משפטית פורמלית, אבל הוא בהחלט מומחה לתורת ההלכה ולסדרי בית הדין הרבני. - האם הטוען הרבני מדבר בשם הלקוח בבית הדין הרבני?
כן, בהחלט. הוא בעצם הסנגור האישי שלך לעניינים רבניים. - האם הטוען יכול לחסוך לי זמן כסף?
כן וכן! הבקיאות שלו עשויה להוביל להליך מהיר ויעיל יותר. קצת כמו Waze של בתי הדין הרבניים. - האם הדיינים אוהבים שמגיע לבית הדין טוען רבני?
ברוב המקרים, כן. הוא עוזר להם להבין טוב ומהיר את העניין, וחוסך הרבה מאוד זמן יקר. - האם אוכל לייצג את עצמי במקום לקחת טוען רבני?
אתה יכול, כמו שאתה גם יכול לנסות לטפל בעצמך בשורש תעלה במקום ללכת לרופא שיניים. כאבים? – מובטחים.
"אמרנו לכם מראש": איך לבחור את הטוען הרבני המושלם בשבילכם (בלי לפשל)?
- כימיה ואמון: אתם הולכים לבלות איתו לא מעט שעות, חשוב שהחיבור יהיה כיפי ונוח. אחרת, זה יהיה סיוט ארוך.
- ניסיון דומה: וודאו שיש לו ניסיון במקרים מסוג המקרה שלכם. אתם לא רוצים להיות שפן הניסיונות הראשון שלו.
- יכולת תקשורת גבוהה: וודאו שהוא יודע להסביר דברים בצורה פשוטה ומעניינת.
- חוש הומור: מה רע בבן אדם שיודע איך להצחיק בבית דין רבני? בקיצור, בדקו שהוא לא רציני מדי.
לסיכום: טוען רבני הוא ללא ספק החבר שאת/ה רוצה שיהיה לצידך בבית הדין!
טוב חברים, עכשיו אתם יודעים – טוען רבני הוא כנראה הדבר הכי טוב שקרה למערכת המשפט היהודית מאז המצאת הגפילטע פיש. במקום לסבך את החיים שלכם, תנו לטוען רבני להוריד מכם כאב ראש, לחץ וסיבוכים לא הכרחיים. תעשו לעצמכם טובה – תשמרו את האנרגיה לדבר החשוב באמת: לגלות מה תהיה הסדרה הבאה שתצפו בה אחרי שהטוען שלכם יעשה לכם את העבודה הקשה בבית הדין!