כיצד מתמודדים עם דוח על אי שמירת מרחק בצורה חכמה

קיבלת דוח על אי-שמירת מרחק? בוא נדבר על זה רגע (ועל איך יוצאים מזה בשלום)

בוקר מושלם, אתם נוסעים ברכב עם מוזיקה טובה, מצב רוח לא רע, יוצאים מהרמזור ומרגישים כמעט כמו בפרסומת לקפה. פתאום, מהבהב מאחוריכם שוטר עם חיוך של "היום זה היום שלך". עוצרים בצד ומקבלים את הבשורה: "דוח על אי-שמירת מרחק". רגע, מה?! מה זה בכלל אומר? יש לי עיניים של מצלמת 4K שחישבתי לא נכון את המרחק? עד כמה הרכב אמור להיות רחוק? האם השוטר החביב הוא מומחה פיזיקה קוונטית עם עין ביונית?

אבל לפני שאתם נכנסים לפאניקה ומתחילים כבר לפנטז איך מוכרים את הרכב והולכים ברגל לכל החיים, קחו נשימה עמוקה. היום ננסה להבין למה בכלל קיבלתם את הדוח הזה, האם הוא באמת מוצדק ומהם הצעדים הכי חכמים לעשות כדי להתמודד איתו בצורה שפויה.

אי-שמירת מרחק: מה זה בכלל אומר ובעיקר – למה אני?

כמה זה "רחוק מספיק" ומי בכלל מחליט את זה?

השאלה הגדולה והלא ברורה – מה המרחק הנכון בין המכוניות בעצם? לפי החוק היבש (שאגב, רובנו מעולם לא פתחנו), הנהג חייב לשמור על מרחק שיאפשר עצירת הרכב בצורה בטוחה במקרה שהנהג לפניו יחליט פתאום לעצור לקפה על הכביש. אבל איך השוטר יודע כמה בדיוק זה במטרים? ובכן, זה כבר קצת פחות מדויק.

  • "חוק 21…22" המפורסם: בעברית יפה: שתי שניות של מרחק מהנהג שלפניכם. זה יכול להיות "אחת-עשרים-ואחת, אחת-עשרים-ושתיים…". אם העברתם את מבחן השניות הזה, אתם רשאים להרגיש בטוחים לגמרי.
  • מרחק במטרים: כלל האצבע המקצועי הוא לשמור מטר אחד על כל 10 קמ"ש שאתם נוסעים. לדוגמה, נוסעים 80 קמ"ש? שמונת המטרים האלה הם החברים הכי טובים שלכם עכשיו.

אבל רגע, באמת השוטר עמד עם סטופר וספר את השניות שלכם? הצ'אנס לכך אפסי בערך כמו למצוא מקום חנייה בלב תל אביב ביום חמישי בלילה.

אז למה דווקא אני?! דוח קוסמי או מזל רע?

ובכן, כמו בכל דבר בחיים, יכול בהחלט להיות שהשוטר סתם החליט שבאותו יום "אתם נראים כמו אחד שלא שומר מרחק". לפעמים הכל עניין של מזל (רע) או מצב רוח של השוטר (רע יותר). אין מנוס, החוק מופשט מאוד, והשיקול שהשוטר מפעיל בשטח הוא סובייקטיבי לחלוטין.

3 דברים שחייבים לבדוק לפני שאתם רצים לשלם את הדוח

1. תיעוד, תיעוד ועוד קצת תיעוד – יש לך מצלמת דרך?

עידן הטכנולוגיה נותן לך יתרון אדיר. אם מצלמת הדרך שלך מתעדת נסיעה מושלמת, מרחק סביר מהנהג שלפנים, ועדיין קיבלת את הדוח – יש מצב שזה כרטיס הזהב לצאת מזה. טיפ קטן – תדאגו לשמור מיד את ההקלטה ואף לתייג אותה כדי שתמצאו אותה בקלות אחר כך. אל תתנו למצלמה להפוך לסתם עוד עיצוב אסתטי על השמשה.

2. איך היה מזג האוויר? הגשם או הערפל עשויים להציל אותך

נשמע מפתיע, אבל לפעמים מזג אוויר לא אידיאלי יכול לפעול לטובתכם. אם הדוח ניתן בתנאים שבהם קשה היה למדוד מרחקים (גשם כבד, ערפל), יתכן שאפשר לערער על מהימנות התצפית של השוטר.

3. בדוק מה באמת כתוב בדוח

השוטרים לפעמים עשויים לטעות בציון הזמן, התאריך, מיקום המכונית או אפילו פרטי הרכב המדויק. טעויות כאלה יכולות להסתיים בזיכוי מוחלט שלכם. בקיצור – לא לזלזל ולקרוא היטב!

רגע של שאלות-תשובות (כן, אלה שעוברות לך בראש כבר מהרגע שקיבלת את הדוח)

  • כמה כסף בעצם עולה דוח על אי-שמירת מרחק? ברוב המקרים מדובר על קנס בסביבות 250-500 ש"ח עם נקודות. כן, הוסיפו לך גם כמה נקודות חבר מועדון במשרד הרישוי.
  • האם שווה בכלל לערער? אם יש לך הוכחות או המון ספקות מוצדקים – בהחלט. אם סתם בא לך לבזבז בוקר בבית המשפט, אז כנראה שלא כל כך.
  • כמה זה יעלה לי בנקודות? כיום מדובר בדרך כלל על 4 נקודות. הן לא ממש מקנות לך הנחות באף מקום.
  • האם זה הולך להשפיע על הביטוח? אם יש לך רישיון נקי לגמרי, כנראה שלא. אם זה כבר הדוח החמישי בחודשיים האחרונים – אז ייתכן שכדאי שתכין את הארנק לכאב קטן.
  • אם אני מתווכח עם השוטר במקום זה עוזר לי? ממש לא. ברוב המקרים זה רק יחמיר. עדיף לחייך, להגיד תודה ולבדוק בנחת מה אפשר לעשות אחר כך.

בשורה תחתונה: אפשר לנצח בקרב הזה?

דוח על אי-שמירת מרחק הוא לא סוף העולם. אמנם הוא מעצבן, מטריד ולפעמים מאוד לא מוצדק, אבל עם ההכנה הנכונה, בדיקת הפרטים הקטנים ותיעוד חכם, לגמרי אפשר להתמודד איתו. בסופו של דבר, מי יודע – אולי תגלו שהשוטר שכתב את הדוח היה טיפה בלתי מקצועי, שהמצלמה שלכם הפכה לקטע ויראלי שמשעשע את הרשת, או שפשוט למדתם שיעור חשוב (וכואב) על חשיבות המרחק בכבישים.

ולסיום, לכן נסו להימנע מדוחות שכאלה בעתיד, שמרו מרחק, סעו בזהירות וזכרו – השוטרים הם בדיוק כמוכם, אנשים שקמים בבוקר לפעמים על רגל ימין ולפעמים… פחות.

כתוב/כתבי תגובה