בלי ויזה, בלי דרמה: איך למלא לבד ובקלות את טופס ה-ESTA ולהישאר בחיים כדי לספר על זה?
קרה לך שהיית כל כך נרגש לפני הטיסה לארה"ב עד שהכל נראה ורוד ומתוק… ואז גילית שצריך למלא טופס ESTA? טוב, לא נורא ידידי, אתה לא לבד בסרט הדרמה הקומי הזה. טסות אלפי נשמות נבוכות מדי יום, שנעצרת נשימתן למשך שניות ארוכות כאשר הן פוגשות לראשונה את הטופס המוזר והמבלבל הזה. אז לפני שאתה פותח גוגל ומתלהב לשלוף את כרטיס האשראי לשלם למישהו אחר שימלא לך, תעצור רגע! אני כאן כדי להפוך את הטופס הזה מאויב מושבע לחבר קרוב (טוב, אולי רק מכר סביר).
מה בדיוק החיה המוזרה הזאת בשם ESTA ואיך יכול להיות שלא שמעתי עליה עד היום?!
ESTA – "היתר נסיעה לארה"ב" נשמע דרמטי ואימתני בדיוק כמו הסרט של השנים האחרונות שהפחיד אותך בלילות, אבל תאכלס? מדובר בטופס פשוט שאתם ממלאים כדי לקבל אישור מקדים להיכנס לארצות הברית – בלי להזיע שעות בתור בקונסוליה, בלי ראיונות מביכים, ובלי שאלות מיותרות כמו 'מה תחביביך?' או 'האם גידלת אי פעם סלרי בחצר הבית?'. ומה טוב בזה? הטופס תקף שנתיים שלמות, כך שתוכלו שוב ושוב לחצות את האטלנטי בנפש רגועה.
אז איך באמת ממלאים את הטופס בלי להשתגע או להסתבך? הנה 6 צעדים פשוטים שיחסכו לכם דפיקות לב מיותרות (והם אשכרה עובדים)
צעד 1: נכנסים לאתר הרשמי (ולא לשום אתר של איזה מאכר!)
אם חיפשת בגוגל כבר הבנת שקפצו לך אלפי תוצאות "מיוחדות ומקצועיות" שבשמחה ייקחו לך כמה עשרות דולרים מיותרים. הטופס עולה רק כ-21 דולר באתר הרשמי של ממשלת ארה"ב. אם אתם משלמים יותר, כנראה תורמים לנווד דיגיטלי כלשהו ולחופשה בתאילנד שלו. האתר הרשמי ל-ESTA: esta.cbp.dhs.gov.
צעד 2: מכינים מראש פרטים בסיסיים לפני שמתחילים
רוצים שזה יקרה מהר? ספקו מראש:
- דרכון עדכני עם יותר מחצי שנה תוקף.
- כרטיס אשראי בינלאומי שמשמש לתשלום.
- כתובת מגורים (כן, כדאי שיהיה לך איפה לגור).
- פרטי מקום העבודה או הלימודים. וכמובן פרט היעד שלך בארה"ב – לאן אתה נוסע ולכמה זמן?
צעד 3: ממלאים שאלות מוזרות בחיוך ובמצפון נקי (לרוב)
החלק המשעשע של הטופס הוא השאלות. "האם אתה מתכנן לבצע פשע רציני בארצות הברית?" (כן, הם באמת שואלים!). הטופס מנסה לחפור לך בנשמה כדי לגלות שאתם אנשים טובים ולא, חלילה, מרגלים או פושעים. הטיפ? פשוט תגיד את האמת ואל תנסה להיות מתחכם.
צעד 4: חשיבה אסטרטגית לפני אישור ושליחה (כי עדיף למנוע טעויות עכשיו, לא אחר כך)
לפני הלחיצה הדרמטית על "הגש בקשה", תעצור רגע– תנשום, תעבור שוב על הפרטים, במיוחד מספר דרכון, תאריכים וכתובות. תאמין לי, טעות בקצה האצבע תעלה לך בעצבים ובטלפון מתמיד לאמא לשאול אותה "מה לעשות עכשיו?!".
צעד 5: משלמים ונהנים מהאקסטרה דרמה של ההמתנה
עד כה הכל טוב? יופי, זה הזמן להוציא 21 דולר תמימים (שזה בערך קפה ומאפה בתל אביב), לשלם, ואז לחכות בסבלנות (מקסימום 72 שעות) עד שתקבל אישור במייל. טיפ קטן: לרוב זה מגיע תוך דקות, אז אל תלך לישון בדאגה מוגזמת מדי הלילה.
צעד 6: מאושרים? הדפיסו ושמרו בצד (כי כולנו טיפה פרנואידים)
למרות שה-ESTA זמין במערכת הדיגיטלית של ארה"ב, כדאי לשמור עותק מודפס בתיק הטיולים. לכו תדעו מתי יבקשו מכם ספציפית לראות אסמכתא, ואנחנו תמיד אוהבים להיות אלו שמוכנים מדי.
"מה אם…?" – שאלות קיומיות יותר או פחות על ESTA (שכל אחד שאל את עצמו)
- מה אם אני טס בעוד 4 חודשים ועדיין אין לי מלון? אל דאגה! אפשר לכתוב פשוט כתובת של מלון אקראי בארה"ב – אתה לא מחויב להזמנתך ב-ESTA.
- מה אם האישור נדחה? קודם כל, תנשום. שנית, אתה עדיין יכול לנסות לגשת ולעשות ויזה רגילה מול הקונסוליה. אל תתלהט, זה קורה רק במקרים נדירים.
- מה אם הדרכון שלי פג ומחדשם? אישור ESTA נשאר צמוד לדרכון. החלפת דרכון = מילוי טופס ESTA חדש (הפעם כבר תהיה מומחה).
- מה אם מילאתי פרט בטעות? ניתן לתקן רק כתובות ומספר טלפון לאחר התשלום. פרט אחר שגוי? אין מנוס אלא למלא מחדש.
סיכום? הטופס הוא חבר, לא אוכל אדם (באמת!)
בינינו, בעולם הדיגיטלי שלנו, למי באמת יש כוח לתורים, חותמות וכאבי ראש? ESTA זה באמת פתרון פשוט וחכם של האמריקאים להקל על כולנו. קח את התהליך בקלילות, בנונשלנטיות ובלי פאניקה מיותרת. בעזרת 21 דולר, קצת חיוך, קפה חזק ובדיחה עצמית פה ושם – אתה באמת בדרך לטיסה שלך, ולא רק לעוד מפגש מתובע עם בירוקרטיה בינלאומית.
טיסה נעימה, ואל תשכחו לחייך בביקורת הגבולות!