למה דווקא אתה? מה יש לך לחפש על פסי הרכבת?!
כולנו מכירים את הסיטואציה הזו – מחסום הרכבת יורד לאט, הפעמון מצלצל, ואתה מביט בשעון שלך, חושב: "כמה זמן הדבר הארור הזה ייקח הפעם?" עכשיו, רוב האנשים עושים פעולה הגיונית ופשוט מחכים. אבל תמיד יש את הגאון התורן שמחליט "לי זה לא יקרה!" ומחליק באלגנטיות מתחת למוט, מדלג בריקוד מצחיק או פשוט נכנס ל"ג'יימס בונד מוד" וחוצה את המסילה כאילו זו המשימה האחרונה לפני הפנסיה. ובכן, ידידי, החדשות הרעות לתרגילי האומץ האלה הן לא רק הקטר שמתקרב במהירות של 140 קמ"ש לכיוונך, אלא גם החוק שממתין בפינה כדי לתפוס אותך בדיוק ברגע הכי מביך אפשרי. אז מה באמת קורה אם נתפסת עושה שטות כזו ומה אפשר (ועדיף) לעשות במקום? הבה נצלול פנימה, ובלי להיתקע באמצע המסילה!
3 סיבות יצירתיות (אבל מטופשות!) לעבירות במפגש רכבת – אתה מזדהה עם אחת מהן?
בכל יום יש מי שמחליט לבדוק את ההיגיון של הטבע והחוק – ובכל פעם אנחנו עומדים תוהים מחדש: "מה לעזאזל עבר להם בראש?" הנה שלוש ה"קלאסיקות" הנפוצות ביותר:
- "אני ממהר ברמה של חיים ומוות!" – האמת, החלק של ה"חיים ומוות" נכון – רשום לזכותך. אבל בוא נודה בזה, ביקור בפיצה או איחור לעבודה לא שווים ממש את גורלך.
- "אין שום רכבת באופק, זו סתם המלצה!" – בוא נחזור להגדרה של "המלצה": זיתים על הפיצה? המלצה. רכבת דוהרת שיכולה למחוץ רכב ליליפוטי לשטיח? לא בדיוק המלצה!
- "אף אחד לא מסתכל, אז מותר לי!" – וואו, הטיעון הקלסי של גיל 4 מתגלה כאן מחדש. אם אף אחד לא מסתכל, זה לא הופך אותך בלתי נראה – ותאמין לי, מצלמות האבטחה מתעדות באיכות HD מופלאה.
"תעשה לי מחיר!" – כמה תעלה לך ה"גבורה" מול מחסומי הרכבת?
נניח ובחרת באומץ נטול-ההיגיון וחצית במצב שאסור לך לחצות… בפעם הראשונה שנתפסת על עבירת רכבת, תגלה שהקנס מתחיל באיזור ה-500 ₪ ועולה בהתאם לחומרה. אם זו עבירה שחוזרת על עצמה או שנעשה בה סיכון מובהק, מעבר לתשלום כואב, אולי תצטרך להתמודד גם עם שלילת רישיון ונקודות יופי בטיחותיות לרישיון שלך. (המונח "יופי" כאן, רק למען הסר ספק – לא מחמיא כלל!).
כמה קנסות נפוצים אם תרצה להשוות עם חברים שלך?
- חציית מסילה בזמן שיש אורות אזהרה ומחסום יורד: 500-1500 ₪ + נקודות.
- עקיפת מחסום סגור: עד 1,500 ₪ ושלילה מנהלתית של חודש ימים לפעמים!
- סיכון רכב אחר או חצייה במצב מסוכן במיוחד: הזמנה לשיחה ידידותית אצל שופט וייתכן אפילו צעדים פליליים.
"איך הם יידעו שזה הייתי אני"? התשובה (המאוד!) לא מפתיעה היא…
אתה מופתע עד כמה טכנולוגיית הפיקוח השתכללה. מצלמות מיוחדות, חיישנים וזיהוי לוחית רישוי – כל זה מחכה לך בכמה מסילות מרכזיות בארץ. ובניגוד לתמונה שצילמה אותך הסבתא באירוע המשפחתי האחרון, בצילומים האלה אתה באמת תצא חד וברור להפליא (חבל שיופיים של הצילומים לא הופך אותם לפחות יקרים).
"בינינו, מה כבר יכול לקרות?" או: רכבת, 1 – רכב, 0
נתונים בעולם מצביעים כי מפגשי רכבת היו ונותרו האזורים הכי קטלניים על הכבישים. מהירות רכבת היא כפולה ואפילו משולשת ממה שאתה מדמיין – ובוא נאמר שבלימה ברכבת זה לא כמו לבלום באופניים. אפילו רכבת איטית לא עוצרת ברגע שאתה מחליט להתגנב למסילה. לסיכום ממש בקצרה: זה לא נגמר טוב, וזה לא אירוע שמצטלם יפה לאינסטגרם.
אתה עדיין לא משוכנע לגמרי? 5 שאלות נפוצות שאולי עולות לך בראש:
אם אני רץ ממש מהר ואולי אפילו נותן זינוק אולימפי – עדיין אסור?
בהחלט לא! זו לא אולימפיאדת טוקיו. אל תתחרה ברכבות, אין לך סיכוי לזכייה במדליית הזהב.
ואם אני ממש קצר בכסף, יש הנחה לקנס?
לא. אין דילים, אין מבצעים לאנשים יצירתיים במיוחד. פשוט אל תחצה.
אם המחסום חצי למטה, עדיין מותר לי?
לא חביבי, המחסום לא בתהליך דמוקרטי של "בעד ונגד", זו אזהרה מוחלטת לא לחצות.
אני עם קורקינט חשמלי, הכללים שונים?
קורקינט או טנק – אותן תקנות חלות על כולם. וכדרך אגב, רכבת תנצח גם קורקינט חשמלי (מפתיע, לא?).
כמה זמן לוקח לרכבת לעצור בכלל?
קילומטר שלם! כן, קראת נכון. הרכבת צריכה בערך קילומטר שלם של מסילה כדי להיעצר לחלוטין. עכשיו אתה מבין למה היא לא עוצרת בגלל שנהגת להתגנב בטעות למסילה?
בוא נסגור את הפינה – מסקנות למי ששרד עד כאן:
הנה האמת הפשוטה, המצחיקה, העצובה והדי חשובה: אתה אולי אלוף בחיסכון זמן, אבל במפגש רכבת, תן למחסום, לפעמון ולרמזור להחליט בשבילך. אתה אולי תקוע עוד 2 דקות, אבל תחסוך לעצמך קנס מביך, שלילת רישיון וחשד להכפשתך ברשתות החברתיות ("מי האידיוט שעקף מחסום רכבת ביוטיוב?"). יותר מזה, תשמור על חייך. כי בסופו של יום (ואפילו באמצע שלו) מסילת רכבת היא לא המקום "לשחק אותה גיבור", גם אם אתה ממש ממש ממהר לעבודה, או לפיצה.