Redress Number: המספר הסודי שיכול להציל לכם את הטיול הבא
קרה לכם פעם שאתם מגיעים לשדה התעופה מלאים בהתרגשות וחולמים על הקפה החם בדיוטי פרי, אבל משהו משתבש בדרך? אולי עצרו אתכם לבדיקה ביטחונית מעצבנת כי – מתברר שיש לכם שם דומה לאיזה פושע בינלאומי שגר בכלל בפטגוניה?! ובכן, מזל טוב! אתם לא לבד, ויש לזה דווקא פתרון די פשוט ומבריק שלא כולם מכירים: ברוכים הבאים לעולם המופלא של ה-Redress Number. אז נכון שזה נשמע כמו עוד מושג מוזר שיצא מאיזה סרט בדיוני? הנה הסיפור שיחשוף לכם את הטריק הקטן והיעיל שיעשה לכם את החיים – והשדה – הרבה יותר קלים.
אז רגע, מה זה בכלל Redress Number ולמה זה אמור לעניין אותי?
ה-Redress Number (או בשמו הפחות סקסי: Traveler Redress Inquiry Program – TRIP) הוא המספר האישי שמקבלים נוסעים לאחר שהגישו בקשה לתיקון מידע ביטחוני שגוי. נשמע מסובך? לא ממש. בפועל התהליך פשוט כמו להזמין פיצה, אבל במקום לבחור תוספות, אתם מסבירים למערכת האמריקאית ש"אני לא אותו בחור מפוקפק עם השם הדומה שלי".
איך ה-Redress Number עוזר לי לחמוק מהסיוט הביטחוני בנמל התעופה?
נגיד שאתם משה כהן, או סמית' ג'ון (ובואו נודה, זה כבר סיוט קטן בכל פעם מחדש). בכל פעם שתסעו לארה"ב (ולפעמים גם במדינות נוספות שמחוברות למאגרי מידע בינלאומיים), קיים סיכון שתיקלעו ל"עיכובים קצרים" של כמה דקות, שהופכים מהר לחצי שעה ומתפתחים לראיון סוחט נפש עם מישהו במדים שגורם לכם להזיע ולשכוח איך קוראים אפילו לאימא שלכם.
כאן נכנס ה-Redress Number לתמונה. ברגע שיש לכם אותו, הרשויות יודעות מראש שזה לא אתם אלא השם הכללי והמדהים הזה שלכם. המספר הזה הוא סוג של "טביעת אצבע" דיגיטלית שמונעת מהמערכות השונות לבלבל אתכם עם מישהו מפוקפק אחר. לא רע, נכון?
"גם אני צריך את זה?" – 3 שאלות שיעזרו לכם להחליט
- האם חוויתם יותר מפעם אחת בדיקות ביטחוניות חריגות? (נו, תפסיקו להגיד שזה מקרי. העיכוב הקטן שלכם היה סדרתי!)
- יש לכם שם דומה להחריד לאיזה כוכב תחתון שמככב ברשימות ה-No Fly בארה"ב? (כן, אתם, מוחמד עלי וחיים לוי משעריים – אין סיבה לבדיקות מיוחדות בכל פעם!)
- האם הטיסה שלכם הופכת לסיפור מתח קולנועי בכל ביקור בשדות התעופה? (באמת, יש דברים מרגשים יותר מאשר לבזבז זמן יקר מול פקיד חמוץ-פנים)
אם עניתם "כן" לפחות לאחת מהשאלות – ה-Redress Number יכול להיות החבר הכי טוב החדש שלכם!
איך מקבלים Redress Number – והאם זה יקר כמו קפה בטרמינל?
החלק הכי נחמד? המספר הזה הוא חינם לחלוטין, ואם אתם אוהבים למלא טפסים אונליין קצרים יותר מהודעת ווטסאפ טיפוסית שלכם, כנראה שזה יתאים לכם כמו כפפה. התהליך מתחיל פשוט:
- נכנסים לאתר הרשמי של Department of Homeland Security האמריקאי (כן, נשמע דרמטי, אבל אל תפחדו).
- ממלאים טופס קצר וידידותי שמסביר למה אתם מבקשים Redress Number – לשון קלילה רצויה פחות הפעם ואל תגידו "כי בא לי".
- מחכים (קצת) בזמן שהמערכות האמריקאיות החכמות בודקות את הנתונים שלכם.
- קופצים משמחה כשהמספר מגיע סוף סוף אליכם ופותח עידן חדש של טיסות חלקות.
"שמעתי שיש אנשים שעדיין מתבלבלים" – 5 שאלות נפוצות (וכנות!) על Redress Number:
1. האם ה-Redress Number אפשר לשימוש בכל טיסה בעולם?
לא בדיוק, המספר הוא אמריקאי בעיקר, אבל חברות בינלאומיות רבות מקבלות אותו, והרשויות ברחבי העולם מחוברות למערכות מידע דומות. בהחלט יכול לעזור גם מחוץ לארה"ב.
2. כמה זמן צריך לחכות לקבלת המספר?
בדרך כלל בין חודש לחודשיים. אז קדימה, למה לחכות? עשו את זה לפני הטיסה הבאה!
3. יש תוקף ותאריך פקיעת תוקף ל-Redress Number הזה?
אין לכם מה לחשוש. מדובר במספר קבוע וחד פעמי שמלווה אתכם כל החיים.
4. שכחתי להכניס את ה-Redress Number לכרטיס, מה יהיה?
ייתכן שתחזרו לאותה הרפתקה ישנה. תמיד תוודאו שזה מופיע בכרטיס הטיסה.
5. ומה ההבדל בין TSA Pre-check ל-Redress Number?
TSA Pre-check מעניק הטבות בטחוניות לזרימת נוסעים מהירה, אך לא פותר בעיות זיהוי. Redress Number פותר ספציפית אי הבנות ביטחוניות עם זיהוי הנוסע.
שורה תחתונה – החיים שלכם יכולים להיות הרבה יותר פשוטים בנסיעה הבאה
אז בפעם הבאה שמישהו אומר לכם "Redress Number? אין לי מושג מה זה" עם פרצוף מתנשא, תוכלו לחייך חיוך ידעני ולהציע לו לקרוא את המאמר הזה. זכרו, חברים – החיים קצרים מכדי להעביר אותם במקום הכי פחות כיף ביקום (למעט אולי תור בדואר ביום ראשון). אז קדימה, קחו את חמש הדקות לעשות את הצעד הקטן הזה – כי הטיסה הבאה שלכם לגמרי מגיעה לכם רגועה יותר. כן, אפילו אם קוראים לך משה כהן או ג'ון סמית'.