איך לערער בהצלחה על דוח מצלמת מהירות?

קיבלת דוח מצלמה? אל תשלם לפני שתכיר את הטריקים האלה!

אם גם אתם קיבלתם מכתב צבעוני ומתסכל בדואר, אולי כבר הספקתם לקלל את הממציא של מצלמות המהירות. רגע לפני שאתם מרוקנים את הארנק ומעשירים את קופת המדינה, כדאי שתדעו שיש דרכים יצירתיות (וחוקיות לגמרי!) לערער על דוח מצלמת מהירות ולהפוך את התמונה על פיה. תופתעו לגלות כמה פעמים דווקא המשטרה היא זו שטועה, ואתם יכולים לצאת מחוייכים, ולא רק בתמונה שעל הדוח. אז תכינו קפה, קחו נשימה עמוקה ובואו לגלות כיצד תוכלו לערער על דוח מצלמה בהצלחה – ואולי אפילו ליהנות בדרך.

1. מצלמת מהירות – האם היא באמת האחות הגדולה שרואה הכל?

אז קודם כל, לתהייה הגדולה: האם מצלמות המהירות באמת כל-כך מדויקות כמו שהמשטרה מבטיחה? ההיסטוריה מלמדת אותנו שלעתים קרובות, התשובה עשויה להפתיע אתכם. יש מספיק מקרים של מצלמות שהתגלו כלא מדויקות, לא מתוחזקות נכון או אפילו מציבות מדידות שלא תואמות את תנאי השטח. ויש כאן חדשות טובות עבורכם: מספיק שתוכיחו (או לפחות תטילו ספק סביר בכך) שהמצלמה הזו, דווקא זו שצילמה אתכם, אולי "עשתה שכונה".

איך תדעו האם המצלמה הייתה תקינה?

  • בדיקת תקינות ותוקף כיול – כל מצלמה עוברת כיול ותחזוקה שנתית. נסו לקבל תיעוד רשמי על כך מהמשטרה. אם יש פה איזה פאשלה של שוטר שישן בעבודה – זכיתם!
  • שיבושים סביבתיים – בדקו האם היו תנאי מזג אוויר סוערים, רוחות, עננות כבדה? יש לא מעט סיפורים (אפילו מצחיקים!) על מדידות שגויות בשל מזג אוויר משוגע.
  • רכבים נוספים בפריים – אתם באמת חושבים שהמצלמה יודעת בדיוק מי עבר את הגבול? אם היו רכבים אחרים לידכם, יתכן שאפשר להוכיח שזה בכלל הנהג לידכם שאשם – כמה נוח, נכון?

2. מי בכלל היה הנהג הזה ברכב שלי?!

נכון, אולי זו לא הגנה הכי מוסרית בעולם, אבל מבחינה משפטית – לפעמים השאלה היא בכלל "מי הנהג?". אם לא ברור מי האוחז בהגה, או אם ממש במקרה מישהו אחר נהג באוטו שלכם באותו הזמן (אח, בן דוד רחוק מחו"ל, חבר שאתם כבר לא ממש בקשר איתו), יתכן שהדוח הזה לא חייב להתגלגל לכיוונכם. וכל זה, כמובן, באופן שהוא לגמרי חוקי, כל עוד באמת לא הייתם הנהג.

אבל רגע – מה כדאי לזכור לפני שתשחקו את המשחק הזה?

  • אתם חייבים להזדהות בשקיפות מול הרשויות. הכל, כמובן, על פי האמת בלבד – אנחנו לא מסיתים אף אחד לשקרים, נכון?
  • הרשויות חייבות להוכיח שאתם אכן הנהג – טעות בזיהוי? אולי שווה בדיקה!
  • בכל מצב, תוודאו שאינכם מסבכים אדם יקר לכם. לא כדאי לריב עם בן הזוג דווקא בגלל מצלמה שצילמה אותו עם בגט באמצע נהיגה!

3. טעויות בטכניקה ובעבודת המשטרה – מי אמר שאין ניסים?

אם עוד לא הבנתם, אסטרטגיית ההגנה שלכם היא למצוא את נקודות החולשה בכל ההליך המשטרתי. לא פעם מתברר שהמשטרה קצת ממהרת לאורך התהליך, ומפספסת כמה פרטים קטנים, אבל חשובים. למשל, האם יש הבדל בין השעה שנרשמה בדוח לשעה האמיתית על התמונה? אולי המיקום המדויק של המצלמה שגוי? ואולי פשוט השוטר עשה שגיאת הקלדה – ולכו תדעו, אולי הרכב שלכם פתאום הפך למזראטי (או טוסטוס, לך תדע!) בלי שהתכוונתם?

הנה כמה טעויות נפוצות שכדאי לחפש בדוחות מצלמה:

  • נתוני תאריך ושעה שגויים – כן, גם המצלמות עושות "קופי-פייסט"!
  • מיקום שגוי או לא ברור – אולי בכלל לא עברתם במיקום שמצוין בדוח?
  • מספר הרכב לא מתאים לתמונה – אל תגידו "לי זה לא יכול לקרות". כבר היו דברים מעולם!

רגע לפני שתיגשו לערעור: שאלות-תשובות מהירות

  • כמה זמן יש לערער על דוח מצלמה? 90 יום מיום קבלת הדואר.
  • מה קורה אם לא אגיש את הערעור בזמן? הפספוס עלול לעלות ביוקר – ריבית, הצמדות, ואולי גם שלילת זכות לערער.
  • חייבים עורך דין? לא חובה, אבל אם התסבוכת גדולה – אולי שווה לשלם למישהו אחר להתמודד בשבילכם.
  • מה אם אני באמת אשם? בכל זאת אפשר לנסות להקל בעונש, אבל אל תחזיקו בפוזה של קדוש – הכנות מול השופט לפעמים עוזרת.
  • מה סיכויי ההצלחה שלי? טוב ששאלתם! יש לא מעט סיפורי הצלחה, בעיקר אם שמתם לב לפרטים הקטנים שהזכרנו.

והנה הגענו לסוף – אז מה למדנו מכל הסיפור?

בשורה התחתונה, דוחות מצלמת המהירות הם ממש לא סוף פסוק. הרבה יותר קל לערער ולזכות ממה שנדמה לכם, כל עוד עושים זאת נכון, יצירתי ומדויק. אל תתייאשו בקלות, בדקו לעומק, ולכו תדעו – אולי עוד תגלו שאתם אלה ש"דפקו את המערכת", או לפחות שהמערכת קצת דפקה את עצמה. שיהיה בהצלחה, וסעו בזהירות – הפעם באמת.

כתוב/כתבי תגובה