איך להתגרש יפה ולצאת לדרך חדשה בשלום

איך להתגרש יפה בלי לשבור את הראוטר? (המדריך הפרקטי לגירושים טכנולוגיים מוצלחים)

בואו נשים את האמת על השולחן: אנחנו חיים בעידן שבמסגרתו הכל דיגיטלי – הזוגיות שלנו, הפרידות שלנו, ואפילו המריבות הזוגיות שלנו הפכו לויראליות מהר יותר מתמונות של חתולים על סקייטבורד באינסטגרם. וכשאנחנו אומרים להתגרש, אנחנו לא מתכוונים רק לטקס של שופט זועף ושתי טבעות שזרוקות לתוך קערה ציבורית, אלא לכל הבלגן המתלווה: חשבונות משותפים בנטפליקס, הסיסמה ל-Wifi שבדיוק החלפתם, חצי מהכונן בענן (ואת החצי היקר יותר) – ואפילו המברשות שיניים החשמליות שקניתם במבצע זוגי. איך עושים את זה בצורה שלא תהפוך את החיים שלכם לפרק שחור במראה השחורה? במילים אחרות – איך מתגרשים יפה בעולם דיגיטלי בלי להגיע למלחמת עולם שלישית? הישארו איתי, זה לגמרי יהיה שווה את זה.

מהם 3 החוקים שחייבים לזכור בגירושים דיגיטליים?

1. חופש למכשירים!

לפני שאתם שולפים את הגרזן ונוברים בפח הזבל האלקטרוני, זכרו שכמו כל זוג שמכבד את עצמו במאה ה-21, יש לכם היסטוריה טכנולוגית שכוללת:

  • מכשירים משותפים (כמו טאבלט יפה שכולם שכחו שקיים)
  • חשבונות סטרימינג שלא ברור מי שילם ומתי (אחח… אחוות הנטפליקס)
  • מינוי Amazon Prime משותף שמעולם לא באמת השתמשתם בו (אבל "זה היה מ-50% הנחה!")

כדי להימנע מלחמות כרוניות, מומלץ להכין רשימת הפרדה של מכשירים, חשבונות ועננים משותפים. כמיטב מסורת ההייטק הישראלי, ניתן לבצע "פתיחת פיצה ודיון חיובי" כדי להקל על תהליך ההפרדה. אוכל ומוח מפויס תמיד הולכים טוב ביחד.

2. אל תנתקו את ה-WiFi בכעס! (באמת שזאת לא נקמה טובה..)

אתם בריב. עצבניים. פתאום עולה הרעיון – "בא לי לשנות את סיסמת הראוטר לגירושים123 ולנתק לו/לה את האינטרנט באמצע צפיית הבינג' באנטומיה של גריי." רגע, רגע, נשמו עמוק! זה אולי ירגיש כמו הגרסה הטכנולוגית של שריפת התמונה מהחתונה, אבל האמינו לי – זה רעיון גרוע כמעט כמו ששכחתם לבטל auto-sync של האלבום הזוגי לגוגל תמונות. שמרו על שליטה ואל תיצרו עוד בעיות בהחלטות של רגע קל של זעם.

3. למחוק או לא למחוק? זאת השאלה!

בואו נודה בזה, הזוגיות שלכם השאירה אחריה אינספור "עקבות דיגיטליים" – פוסטים משותפים ברשתות חברתיות, אלפי תמונות סלפי באייפון מלפני שש שנים וצ'אטים של ווטסאפ שהיום נראים כמו מגילות קומראן. אז מה עושים? כמה טיפים שימושיים:

  • תמונות לוכדות רגע – ומקום בענן: אין צורך למחוק כל תמונה, פשוט שמרו הכל בתיקייה נפרדת שתקראו לה "ארכיון היחסים" (או "לא לפתוח אלא אם תקופה קשה ממש!")
  • מחיקת שיחות וצ'אטים: אם זה פוגע ומכעיס – עדיף למחוק, אבל לשמור צילומי מסך חיוניים (למקרה שהאקס פתאום מתעניין מי באמת שילם על הקומקום החכם של שיאומי).
  • חשבון משותף פייסבוק/אינסטגרם: ברצינות? באמת היה לכם חשבון משותף? עצרו הכל, מחקו ואל תדברו יותר על זה אף פעם. לעולם.

"אנחנו עדיין חברים בפייסבוק?" ושאלות קיומיות דיגיטליות נוספות (Q&A)

  • "לסמן אותו/אותה ב-unfriend?" אם אתם מסתדרים – לא חובה. אבל מדי פעם, קצת ריחוק וירטואלי עושה טוב לבריאות הנפשית.
  • "האם מותר להמשיך להשתמש בסיסמה שהיא תאריך הנישואין?" מותר מבחינה חוקי סייבר. אבל בחייכם, הגיע הזמן לחדש, לא?
  • "למה פרסומות לגירושין מופיעות פתאום בכל הרשתות?" אה, זה כי גוגל יודעת עליכם יותר ממה שהפסיכולוגית שלכם ידעה אי פעם. קבלו את זה באהבה.
  • "האם להפסיק לעקוב באינסטגרם זה מוגזם?" תלוי. אתם קודם כל חייבים לבדוק לעצמכם: "עד כמה מפריע לי לראות תמונות של בראנצ'ים שבהם האקס נראה באופן חשוד מדי שמח?"
  • "איך לקחת בחזרה את הגישה לאפליקציית המזגן החכם?" לאט ובזהירות. אחרת אתם עלולים למצוא עצמכם באמצע דצמבר על מצב קירור של 18 מעלות בשלוש לפנות בוקר.

מאחורי חומות האש: סיכום טכנולוגי-רגשי (כן, יש עוד תקווה!)

אז כן, גירושין הם עסק מאתגר מכל הבחינות, אבל בעולם הטכנולוגי – זה יכול להיות הרבה יותר פשוט. זכרו את החוקים, הקפידו לפרק את הקשרים הדיגיטליים בדיוק, יושרה ואפילו קצת הומור – ותגלו שהחיים שאחרי הפרידה שלכם יכולים להיות נטולי דרמות דיגיטליות מיותרות. ובעיקר – אל תפחדו לשחרר, להתחדש, ואפילו לחייך כשאתם נזכרים ברגעים המצחיקים שהיו בדרך. מי יודע, אולי פרידה יפה באמת תוביל לחיבור מחדש עם האדם הכי חשוב עבורכם כרגע: אתם עצמכם.

כתוב/כתבי תגובה