הודעה על הפסקת ייצוג דוגמא: הדרך המהירה לאבד לקוחות או דווקא הזדמנות מפוספסת?
קרה לכם פעם שקמתם בבוקר, בדקתם את תיבת המייל וקיבלתם הודעה מטרידה בסגנון "הפסקנו לייצג את חברת דוגמא"? בהתחלה חשבתם שזו בדיחה, אולי מתיחה של קולגה משועמם, אבל מהר מאוד אתם מבינים שזה אמיתי לגמרי. והנה אתם יושבים ומנסים להבין: מה קרה פה? למה דווקא עכשיו? האם זו ההזדמנות הגדולה שחיכיתם לה לקפוץ על המציאה, או שאתם בדיוק שנייה מאסון אסטרטגי משעשע במיוחד?
"רגע, מה בדיוק הכוונה ב'הפסקת ייצוג' ולמה זה בכלל צריך לעניין אותי?"
תנו לי לנחש: "הפסקת ייצוג" נשמעת לכם כמו עניין יבשושי ומרדים במיוחד, נכון? הרי מה כבר יש פה לחדש, בסך הכול חברה אחת מפסיקה לייצג חברה אחרת בעולם הטכנולוגיה. מתוך מיליארד אירועים טכנולוגיים בשנה, למה שזה אישית יעניין אתכם?
הנה התשובה במילה אחת: הזדמנויות. כן, כן, הזדמנויות – התפוח שהכי טעימים למי שמסתכל גבוה על העץ, ולא לוקח כמובן מאליו. כי מאחורי כל הודעה כזו מסתתר סיפור עסיסי שהיינו מתים לפצח. אולי מחלוקת מקצועית קורעת מצחוק, טכנולוגיה מיושנת שנראית כאילו יצאה ממוזיאון, או דווקא רמז ראשון לכניסתו של מוצר טכנולוגי חדשני שאיש עוד לא שמע עליו? סקרנים כבר לדעת? המשיכו לקרוא.
#1 – מי זרק את מי? כי זה חשוב!
"זה לא אתה, זה אני" – המשפט האוניברסלי הזה מעולם הזוגיות משמש, מסתבר, גם את תעשיית הטכנולוגיה. הטוויסט כאן, שלפעמים קשה לדעת מי באמת זרק את מי. חברה א' שהחליטה לשחרר? חברה ב' שרצתה לברוח? לפעמים דווקא הפרטים הקטנטנים, הרמזים לכאורה שוליים, מספרים לנו הכול:
- האם שיתוף הפעולה היה חד-צדדי? (כלומר, האם דוגמא הייתה מעצבנת, ילדותית או סתם נחתה מהחלל החיצון?)
- מה השתנה אצל חברת האם? חילופי הנהלה? אסטרטגיה שיווקית חדשה?
- ואולי יש כאן רמיזה עדינה לטכנולוגיה חדשנית חדשה, שעלולה להפוך את דוגמא למיותרת? (ספויילר: כולנו אוהבים תיאוריות קונספירציה.)
"ומה ההשפעה של זה על המשתמשים?"
יודעים כמה משתמשי קצה מיד רצים לפורומים לשאול: "נו, אז עכשיו מה יהיה? המוצר שלי יפסיק לעבוד? הטכנולוגיה תיסגר? לאן הרצפה והקירות שלי יברחו תוך כדי שינה?" אז קודם כל, נשימה עמוקה: בעולם הטכנולוגיה, הודעה של "הפסקת ייצוג" לא תמיד אומרת סוף העולם. יש סיכוי טוב שהכול ימשיך כרגיל, רק בכיסוי ובצבע חדש.
#2 – לטפס על ההזדמנות: מישהו אמר "שאיבת לקוחות"?!
בואו ניקח לרגע את הצד העסקי. הודעה פומבית שכזו היא כמו פה פתוח בלב ים מלא כרישים, ולכן כל מי שמבין עניין יודע: לקוחות זקוקים תמיד להרגעה ועידוד. איזה כיף שקפצתם בדיוק כדי להציע להם אלטרנטיבה מעניינת ונוצצת! האם אתם מוכנים לזה? טוב ששאלתם.
- חפשו בגוגל את ההודעה הרשמית – אולי היא מביכה ומצחיקה מספיק כדי לציין אותה בפני לקוחות פוטנציאליים.
- פנו ללקוח הפוטנציאלי ברגע הנכון: לא מוקדם מדי (עדיין הם המומים מהחדשות) ולא מאוחר מדי (כשהם נואשו לחלוטין ועזבו לפתרון אחר).
- הכינו הצעה משעשעת ולא צפויה שתגרום להם לחייך תוך כדי סגירת העסקה (לדוגמה: "בוא נייצג אתכם, אנחנו לא עוזבים כאלה חמודים כמו דוגמא!").
"זה בכלל חוקי לקפוץ על לקוחות של אחרים?"
שאלה מצוינת (ועוד יותר מעניינת כשנאמרת בלחש דרמטי): כל עוד אתם עושים את זה נקי, מכובד ומבלי להכפיש את ה"תחרות", אתם בצד הטוב והצודק של ההיסטוריה (וההיי-טק). רק תיזהרו לא ליפול לאיזו פרשיית ריגול תעשייתי מצחיקה (אפילו אם זה מביא יותר לייקים).
#3 – סוף טרנדי במיוחד, או שמדובר במיחזור טכנולוגיה משנות ה-90?
הנקודה האחרונה שחשוב לזכור בהודעות "הפסקת הייצוג" האלו: הן לעתים קרובות רמזים לטרנדים חדשים בעולם הטכנולוגיה. לפעמים סימן לטכנולוגיה ישנה – שמחליטים להשליך לפח (וכולנו נושמים לרווחה!), או טכנולוגיה חדשה שתכף הופכת לדבר הלוהט הבא. איך תדעו מי זה מי? שאלה מעולה.
- חפשו את רמזי התקופה: מושגים טרנדיים, סיבות מופרכות, או משפטים מביכים נוסח "החלטנו לפנות זמן להפסקת קפה ארוכה יותר".
- עקבו אחרי בלוגים ופוסטים בתחום: מי יודע, אולי מישהו במקרה שמע משהו שהוא לא היה אמור לשמוע בארוחת הצהריים?
5 שאלות מהירות שמתביישים לשאול על הפסקת ייצוג ומה שמסתתר מאחוריה
- האם זה אומר שהסוף של החברה דוגמא קרב? רוב הסיכויים שלא, אבל אולי יום אחד תגידו "ידעתי ראשונים!".
- למה בכלל מפרסמים הודעות כאלה רשמית? שקיפות? אולי הוראה משפטית? או פשוט רצון להרעיד לאנשים את הקפה?
- האם להאמין לתירוצים שכותבים בהודעות? לא תמיד, אבל תמיד ראוי להוסיף לסיפור חיות פנטסטיות ודמויות קומיקס משעשעות.
- יכולים לתבוע אותי אם אפנה ללקוחות? אם הפנייה נעשית בהגינות וללא השמצה, אתם במצב טוב. פשוט אל תשתוללו יותר מדי!
- אילו תעשיות הכי סביר שישימו לב להודעה כזו? בעיקר טכנולוגיות ענן, אבטחת מידע, ומוצרים טרנדיים – שם תמיד יש סערות בכוס מים.
סוף דבר: אז כדאי לרוץ לחטוף לקוחות או פשוט לקנות פופקורן ולצפות בהצגה?
בשורה התחתונה – הכול תלוי בנקודת המבט שלכם. תמיד שווה לבדוק את השטח, להיות יצירתיים, לשלב הומור, ותעשו הכול כדי להימנע מהכרזות משעממות. מי יודע, אולי בפעם הבאה נהיה כאן כדי לדון מדוע חברה XYZ הפסיקה לייצג דווקא אתכם!