פרקת את הכתף? לא נעים, אבל מה אם אגיד לך שמגיע לך כסף?
קרה לכם פעם שהחלטתם להוכיח לחברים שאתם עדיין הספורטאים שהייתם בתיכון, וקצת התלהבתם בכדורגל השכונתי? אולי הטיול השנתי עם המשפחה נגמר בטיפוס "אמיץ" מדי על הסלע גבוה? או שאולי סתם מעדתם בצורה מאוד לא פוטוגנית באמצע הקניון מול כולם? בקיצור, אם מצאתם את עצמכם לא פעם עם יד בתנוחה מוזרה, כאב חד וגבורה מינימלית, כנראה שחוויתם את ה"הנאה" המפוקפקת של פריקת כתף.
אז דבר ראשון: כן, זה כואב! דבר שני: כן, זה מביך. ודבר שלישי: והכי חשוב, זה יכול להיות גם משתלם! אז רגע לפני שאתם מתכננים לחזור לטוס כמו סופרמן מהתקרה בבית של דוד חיים, כדאי לעצור רגע ולהבין איך ומתי מגיע לכם פיצוי בעקבות פריקת כתף (וזה כמעט תמיד הרבה יותר פשוט ממה שנדמה לכם!).
איך הופכים כאב חד לחשבון בנק שמח במיוחד? (ואיך הפסדתם את זה עד עכשיו?!)
הסיפור על פיצוי בגין פריקת כתף הוא סיפור די פשוט, ועדיין רוב האנשים בכלל לא מודעים לכך. כשאדם עובר אירוע כגון פריקת כתף הוא לעיתים זכאי לפיצויים שמשמעותם היא לא פחות מ"מתנת ניחומים" על הכאב, עוגמת הנפש ואובדן כושר עבודה. אז נכון, אחרי שהגבס יורד החברים שלכם אולי לא יתפעלו כמו שחשבתם מהגבריות או מהאומץ שהפגנתם ברגע הנפילה, אבל החשבון בבנק? הוא כבר יסתכל עליכם קצת אחרת.
ויש לזה סיבה טובה מאוד: במקרים רבים הפציעה הזו לא נגמרת רק בכמה שבועות של כאב ואי נוחות. לעתים מדובר בפגיעה משמעותית לטווח ארוך כמו הגבלה בתנועת היד, כאבים כרוניים, או אפילו קשיים שיופיעו שנים אחרי הפציעה. על מצבים כאלה נדרשת אחריות, ולא תאמינו כמה קל להשיג אותה כשמבינים מול מי ואיך לתבוע.
3 טעויות שיפחיתו את הפיצוי שלכם בכמה אלפי שקלים טובים (מספר 2 הכי מצחיקה!)
1. לא לתעד את האירוע בצורה מוחלטת ומדויקת
כן, בזמן שהמבוכה הכללית סביבכם מחייבת אתכם לחייך ולשחק את המנהיג הקשוח – אתם לחלוטין שוכחים לבקש ממישהו לצלם, לתעד, ולרשום את הפרטים של העדים. נשמע מגוחך? ובכן, זה בדיוק מה שגורם להפסדי פיצויים עצומים.
2. להגיד לרופא במוקד "זה כלום, אין כאב, אני פצצה!"
בואו נודה, כולנו משקרים טיפה במיון. "כואב לי? מה פתאום, בקושי מרגיש את זה!" ובכן, חברים, משרד הביטוח אוהב תיעוד רפואי ברור ומדויק. אל תהיו הגיבורים של הרופא –הפיצוי שלכם יחייך אם תסבירו בדיוק כמה זה באמת כואב (וכן, מותר קצת להיסחף).
3. להאמין לאגדה האורבנית ש"פיצויים זה דבר מסובך"
האמת רחוקה מזה. כל עורך דין שמטפל בפיצויים יגלה לכם שזה אחד ההליכים הפשוטים ביותר ואפילו מפתיע כמה מהר אפשר לסיים את העניין ולקבל את המגיע לכם.
אז ממי בכלל אפשר לקבל פיצויים?
- תאונת עבודה: נשענתם לא נכון וכבר היד בחוץ? אתם לגמרי זכאים לתביעת ביטוח לאומי. וגם ביטוח פרטי אם הוא קיים. אפילו הבוס שלכם יודע את זה!
- תאונות דרכים: כן, נפילה פיקנטית מהאופנוע או הליכה לא אלגנטית לקראת האוטו החונה – תאונת דרכים היא אירוע מזכה בקלות.
- פציעות במרחב הציבורי: העירייה לא טרחה לתקן את המדרגה השבורה? הקניון שביקשתם פשוט לקשט את הרצפה שלו בגוף שלכם? אלו אחראיים יותר מתמיד לפיצוי שמן במיוחד.
- תאונות במסגרת ספורטיבית: ייתכן מאוד שהקבוצה או הארגון שאתם חברים בו מבוטח בדיוק בשביל רגעים כאלה.
שאלות ששווה להכיר (ולהבין כבר עכשיו) על פיצוי מפריקת כתף:
כמה פיצוי באמת אפשר לקבל במקרה כזה?
מאות עד עשרות אלפי שקלים במקרה של פגיעה קלה, ולעיתים גם מאות אלפים כאשר מדובר בפגיעה מתמשכת המשפיעה על התפקוד היומי.
האם צריך ליווי משפטי או שאפשר לבד?
אפשר גם לבד, אך ליווי משפטי גדל משמעותית את הסיכוי ואת גובה הפיצויים. אגב, החיוך הראשון של עורך הדין בדרך כלל בחינם!
כמה זמן מהאירוע יש לי כדי לתבוע את הפיצוי?
תקופת ההתיישנות הכללית היא 7 שנים, אך מומלץ בחום לתבוע לפני שתשכחו בדיוק מה היה שם.
כמה זמן לוקח עד שהכסף מגיע?
תלוי במורכבות התביעה, אבל הרבה הליכים מסתיימים בתוך חודשים ספורים בלבד.
האם הפיצוי כפוף למיסוי או חייב להיות מדווח?
בדרך כלל הפיצוי אינו חייב במס, אז אפשר כבר להתחיל לתכנן את החופשה הבאה!
בשורה התחתונה – שווה לסבול קצת אם הבנק מחייך הרבה?
אוקיי, לא שאנחנו ממליצים חלילה ללכת ולחפש כיצד לפרוק את הכתף בכוונה – כי בואו, זה באמת יהיה די מוזר. אבל אם כבר מצאתם את עצמכם במצב הזה, למה שלא תקבלו את מה שמגיע לכם? חשבון הבנק שלכם וגם הכתף הכואבת יודו לכם. אז בפעם הבאה שתחטפו מכה הגונה (טפו טפו!), חשוב שתזכרו: כואב לכם? יופי! לפחות שזה יהיה משתלם. או לפחות, הרבה פחות מבאס.