פרסמתם באתר תוכן שיווקי? אל תגידו "לא ידעתי" – כל מה שבעלי אתרים חייבים לדעת!
היי, אתה שם, בעל האתר! כן, כן, אותי מעניין בדיוק מה אתה חושב ברגע הזה. "מה כבר יכול להשתבש? האתר שלי עובד, יש תנועה מעולה, פרסומות זורמות… מה יכול לקרות?". ובכן חברים, יש פה כמה דברים שכדאי שתדעו לפני שהשלט "טעיתי" יתחיל להבהב באדום. כי בעולם האינטרנט, כשמדובר על אחריות לתוכן הפרסומי שעולה אצלכם באתר, חוסר ידע זה ממש לא תירוץ.
1. פרסום באתר שלי, אחריות שלי?! רגע רגע, למה התכוונתם בדיוק?
אתם מכירים את הרגע המעייף ההוא, כשמישהו מתקשר ואומר שיש לו את ה"מוצר המושלם" והוא רק רוצה לפרסם אצלכם באתר? ואז הוא מוסיף את המשפט הקסום: "אבל האחריות כולה שלי, כן?". נו, ברור, זה נשמע מעולה! אבל האם באמת האחריות היא רק שלו?
אז זהו, שלא בדיוק. כבעלי אתרים, החוק מטיל עליכם אחריות לא זניחה לגבי התוכן שאתם מפרסמים – גם אם לא אתם כתבתם אותו בפועל. זה אומר שאפילו מודעה שעל פניו נראית תמימה, אך כוללת תוכן מטעה או מטיל מום באמת, יכולה לגרור אתכם למצבים לא נעימים בכלל.
רק שנייה, אז מה זה בעצם אומר לגבי?
- מודעות המטעות את הציבור: המפרסם מנסה למכור שיקוי קסם לירידה במשקל תוך 24 שעות? גם אם אתם לא כתבתם את המודעה, זה יכול בהחלט להתגלגל אל פתח הדלת שלכם.
- תוכן פוגעני או מפלה: מודעה שנראית מצחיקה, אבל עשויה להיתפס כפוגענית? כאן נכנסת האחריות שלכם להמשכיות העסק. אל תהיו "אותם אלה" שהרשות להגנת הצרכן קופצת לביקור פתאום.
- הפרת זכויות יוצרים וסימני מסחר: התמונה שהפרסומאי שלח משום-מקום נראית מוכרת, אולי מדי? אם מתברר שהתמונה מוגנת בזכויות יוצרים – אתם יכולים למצוא את עצמכם על ספסל הנתבעים.
2. מה הסיכוי שתמצאו את עצמכם בבית המשפט בגלל תוכן באתר שלכם?
אוקיי, אוקיי, לא צריך להיכנס ללחץ רציני מדי עכשיו. אבל כדאי שתדעו: ריבוי תביעות הקשורות לפרסום באינטרנט גובר בשנים האחרונות בקצב מהיר – מספיק שפעם אחת תפרסמו תוכן מטעה או בעייתי, ואתם עשויים למצוא את עצמכם בסיטואציה שבה אתם מתמודדים לבד מול עורך דין עם תיק עור יקר מדי ושעון רולקס (בהצלחה עם זה!).
אז איך בכל זאת להישאר בטוחים יותר ולא לישון בלילה עם עין אחת פקוחה?
הנה כמה שאלות-תשובות מהירות, שתשמחו לדעת עליהן מראש:
- האם חובה לבדוק כל מילה בפרסום באתר?
לא כל נקודה ופסיק, אבל כן – אתם צריכים לוודא שאין כמובן הטעיות קשות או מסרים פוגעניים. - מה קורה אם המפרסם אומר שכל האחריות עליו?
נחמד מצידו, באמת! אבל זה לא מבטל לגמרי את חובתכם החוקית כדואגים לתוכן האתר שבבעלותכם. - איך אפשר להגביל את האחריות שלי?
הסכמים מסודרים וברורים מראש, הכוללים סעיפי שיפוי והבהרה של חלוקת האחריות עשויים להציל אתכם יום אחד. אל תזלזלו בזה. - אם האתר שלי קטן ולא מוכר – אני בטוח יותר?
ההפך הוא הנכון. דווקא אתרים קטנים נוטים ליפול בפח, בעקבות חוסר מודעות ולעיתים חוסר ידע או ניסיון בעולם הפרסום.
3. אז מה כדאי לעשות כדי למנוע את כאב הראש?
בוא נודה, העולם מלא בהפתעות, אך רוב עורכי הדין יעדיפו שלא לעמוד בתור בעצמם מחוץ לבית המשפט (תאמינו לי, התור לקפה שם הוא לא משהו). לכן, רוב הזמן, אפשר (וצריך!) למנוע את זה מראש:
- מדיניות ברורה באתר שלכם: צרו תנאי שימוש ברורים שמגדירים בדיוק מהו תוכן פרסומי מותר ומה אסור לפרסם באתר שלכם.
- אישור מקדים של מודעות: אל תסכימו לפרסם אוטומטית כל הודעה שנשלחת אליכם – בצעו בדיקה מינימלית, ותחסכו תקלות גדולות מאוד.
- הסכמי שותפות ופרסום מוגדרים היטב: אם אתם מאפשרים למפרסמים לשים תוכן באתר שלכם, צרו הסכם פשוט שמבהיר את גבולות האחריות וכולל סעיפי שיפוי והגבלה של אחריות.
4. המודעות האלה "מריחות קצת מוזר"? תסמכו על האינסטינקט שלכם!
אם מודעה או תוכן פרסומי שהגיע אליכם נראה לכם מוזר, מוטב ללכת על הצד הבטוח: לא בטוחים? סרבו בנימוס. עדיף לומר "לא, תודה" מאשר לקבל מכתב תביעה בדואר רשום.
חייבים לקרוא פינת הסיכום – אז מה לקחנו מפה?
תראו, החיים קצרים מדי כדי לבלות אותם מול שופט זועף. זה נכון שאף אחד לא יכול להבטיח שזה לא יקרה לעולם, אבל כבעלי אתרים, יש לכם את האחריות והאפשרות לעשות הכל כדי להקטין את הסיכון.
אז בפעם הבאה כשמישהו מתקשר עם מודעה "חלומית" – תפעלו באחריות, תקראו את האותיות הקטנות, וכך תוכלו לישון היטב בלילה (ולדאוג פחות מכאב הראש המשפטי). בלו בחוכמה וסעו בזהירות בכביש המהיר של האינטרנט.