איך להרוויח כסף בבורסה ולבנות עתיד כלכלי

איך להפסיד את כל הכסף שלך בבורסה (או: הטעויות שאסור לעשות בדרך לרווחים)

אז החלטת שהגיע הזמן לספח לארנק קצת ניחוח של וול סטריט. אולי פגשת חבר שהרוויח יפה ממניית אפל, או שהתעייפת מלהסתכל על הספה החדשה של השכן ומחשבון הבנק המשודרג שלו. לא משנה מה הסיבה – הבורסה קסמה לך. ובצדק, כי אפשר להרוויח שם לא מעט. אבל רגע! לפני שאתה מתחיל כבר לפנטז על יאכטות וסיגרים קובניים, בוא נוודא שאתה לא עושה את הטעויות שיגרמו לך לחזור לגור עם ההורים (ושלושה חתולים). מוזמנים לטוס איתי במסע משעשע למדינת ההשקעות, שם נלמד איך לא לאבד את כל ההון בדרך לשקיעה פיננסית מזהירה.

1. הטעות הראשונה: להתאהב במניה שלך (כן, זה קורה לאנשים חכמים!)

קנית מניית טסלה כי אלון מאסק נראה לך מגניב ואתה מרגיש שאתה כמעט חבר שלו באינסטגרם? ברגע שאתה נקשר יותר מדי רגשית למניה שלך – אתה מסתכן להפוך מאדם סביר למשורר דרמטי שכל תזוזה של אחוז אחד במחיר המניה תגרום לסערה נפשית והאזנה החוזרת של "הללויה" של לאונרד כהן. אז בוא נסכם את זה בצורה הפשוטה:

  • הבורסה זה לא טינדר – אל תמשיך ימינה על כל מניה כי היא "נראית טוב".
  • אתה יכול לאהוב את המוצר שהחברה מייצרת, אבל אל תיתן לזה להשפיע על ההחלטות שלך בבורסה.
  • תזכור – בסוף יום, זו רק השקעה פיננסית, לא מערכת יחסים!

2. המספר שמפיל 80% מהמשקיעים: למה לא לשים את כל הביצים בסל אחד (במיוחד אם הסל מתנדנד)?

אין משקיע שלא שמע את המשפט השחוק "אל תשים את כל הביצים באותו סל", אבל משום מה, רבים עדיין חושבים שהם מיוחדים, שהסל שלהם יציב כמו פסל של הבודהה בבנגקוק. אז הנה תגליץ' קטן על החשיבה המעוותת הזו: השקעת כל החסכונות שלך באותה מניה? ברכותיי, כעת אתה שותף במותחן של נטפליקס בשם "איך איבדתי את החסכונות שלי ביום שישי השחור".

  • גיוון זה החיים – פזר השקעות בין מניות, אג"ח, תעודות סל, מגזרים שונים וגם מדינות שונות.
  • זה אולי פחות מלהיב, אבל אפקטיבי ברמה שיכולה להציל לך את הפנסיה.

רוצה גילוי סוד קטן (שלא באמת סוד)?

הסיכון יורד פלאים כאשר אתה מפזר את ההשקעה שלך ל40-50 מניות ומכשירים פיננסיים. ובמילים אחרות: תרגיע עם מניית הממים ההיא, בסוף רובין הוד לא באמת גיבור העל שלך.

3. למה 90% מאלה שמנסים "לתזמן את השוק" נכשלו? (ולמה אתה כנראה תהיה הבא בתור)

הנה התרחיש הנפוץ: הבוס מדבר בארוחת צהריים על איך המניה שלו זינקה, ואתה נשאר בצד בבאסה שהחמצת הזדמנות. אתה חושב לעצמך "פעם הבאה אני לא אפספס!", וקופץ פנימה כשכולם כבר שוחים החוצה. מה קורה בסופו של דבר? אתה פשוט קונה ביוקר ומוכר בזול. קוראים לזה: "לעזור לאנשים אחרים להרוויח מהטעויות שלך."

  • אז מה כן לעשות במקום?
  • קבע תכנית השקעות ברורה וארוכת טווח ותחסוך לעצמך אינספור לילות לבנים של צפייה במדדים עולים ויורדים.
  • תאמין לי, הלב שלך יודה לך אחר כך.

4. מחפש את "השיטה הסודית"? 7 עובדות שאף גורו השקעות לא יספר לך!

חשבת שהסוד להרוויח בבורסה נמצא בטופס הרשמה של איזה קורס אינטרנטי שמאוד "מרשים"? מצטער לקלקל לך, אבל וואן באפט לא עושה וובינרים – ותאמין לי, אם הייתה שיטה קסומה פשוטה להרוויח, היית כבר ממזמן שותה קוקטיילים במלדיביים במקום לקרוא את המאמר הזה עכשיו. האמת קצת מאכזבת, אבל יותר פשוטה ובטוחה: משמעת, גיוון וסבלנות יעשו את העבודה טוב יותר מכל שיטה "מוכנה מראש".

שאלות קנטרניות במיוחד על המסע שלך בבורסה (ועם תשובות אמיתיות!):

  • "אפשר להתעשר ביום אחד?" כנראה שלא. אבל בהחלט אפשר להתרושש ביום אחד.
  • "האם הפייסבוק היא השקעה טובה?" תלוי בכמה אתה סומך על הסבתא שלך שמשחקת فارم ויל.
  • "האם יש דבר בטוח בשוק ההון?" בדיוק כמו פיצה בשישי בערב – אף פעם אי אפשר להיות בטוח שתגיע בזמן, אבל היא בדרך כלל מספקת.
  • "לקנות ביטקוין או לא?" אם יש לך גוף חזק מספיק להתמודד עם נפילות כאילו אתה רוכב על רכבת הרים באורלנדו, לך על זה.
  • "מה קורה כשהשוק מתרסק?" בעיקר אנשים צורחים (על המסך). אבל זה בדרך כלל זמני, ואם פיזרת את ההשקעות שלך נכון, כנראה תעבור בשלום לצד השני.

בשורה התחתונה: איך מרוויחים כסף בבורסה בלי להיות הקורבן הבא?

בסופו של יום, הסוד היחידי (ולא במיוחד סודי) הוא לפעול עם אסטרטגיה, מגובה בשכל הישר וכמה שפחות רגשות. תשקיע לטווח הארוך, תפזר את ההשקעות שלך כמו גרעיני חמנייה בשבת בצהריים, תתעלם מהקולות בראש שלך שאומרים לך "לקנות, למכור!" כאילו זו איזו שיחת מכירות בשוק הכרמל, ופשוט תהיה רגוע. תשקיע בדיוק כמו שאתה מכין קפה טוב: בסבלנות, בדיוק במידה הנכונה והעיקר – בלי להיכנס לפאניקה עם כל שינוי בטמפרטורה.

אז יאללה חברים, תיהנו מההרפתקה בבורסה, כי לחיים השקטים והזמן הפנוי אין באמת מחיר – טוב, בעצם יש מחיר, אבל אני בטוח שעם הטיפים הללו הרווחתם אותו ביושר.

כתוב/כתבי תגובה