עריק מילואים יכול לצאת מהארץ? כך זה עובד

אז מה באמת קורה כשעריק מילואים מנסה לטוס לחופשה בחו"ל?

דמיינו את הסיטואציה הזו: אתם כבר חודשים מתכננים את החופשה המושלמת בפוקט או ברומא, הכרטיסים מודפסים, המזוודה עמוסה בבגדי ים ובפנטזיות מתוקות על קוקטיילים וקניות בדיוטי פרי. ואז, בדיוק כשנדמה שהכול מסתדר, מתגנבת המחשבה המציקה הזו לראשכם – רגע, האם העובדה שלא הגעתי לשני ימי המילואים האחרונים הופכת אותי לעריק? ואם כן, יכול להיות שפתאום השער בנתב"ג יגלה לי את התשובה הלא סימפטית? בדיוק בשביל להעניק לכם את השקט או להעיף לכם את השינה – תלוי במצבכם – בואו נעשה קצת סדר בסיפור הזה, עם חיוך והרבה הומור (כי בכל זאת, צה"ל זה הייטק, לא?).

"זה עריקות או סתם נופש קצר? ומתי בן גוריון עושה לי 'אין כניסה'?"

קודם כל, בואו נבין מיהו באמת "עריק מילואים"? נשמע כמו מושג כבד, נכון? האמת היא שזה פחות דרמטי ופחות הוליוודי ממה שנדמה לכם. מילואימניק נחשב עריק רק אחרי שצה"ל החליט שהוא ממש הגזים – בדרך כלל אחרי 5-7 ימים של היעדרות ללא סיבה מוצדקת. לא, חבר'ה, העובדה שלא הצלחתם לפספס את פתיחת העונה של "חתונה ממבט ראשון" היא לא סיבה מוצדקת (אלא אם כן אתם המפיקים).

האם שערי נתב"ג הולכים להסגר בפניכם?

אז האמת היא שברוב המקרים התשובה היא – לא ממש. בגדול, אם מדובר בכמה ימים קצרים של היעדרות, אף אחד לא ירוץ אחריכם בדיוטי פרי, ואף לא תקבלו טלפונים ל"אני כבר בשדה, איפה אתה יא מהמם?!". מדיניות הצבא ברורה למדי:

  • אם נעדרתם מהמילואים פחות מ-30 ימים: סיכון נמוך מאד לעיכוב ביציאה מהארץ.
  • מעל 30 ימים והעניין מסתבך: כאן הרשויות כבר מתחילות להתערב, ויש סיכון שיקפוץ לכם סימן שאלה במסוף ביקורת הגבולות. לא מומלץ.

"4 מיתוסים נפוצים (ומטורפים) על עריקות וצווי עיכוב יציאה"

1. המ"פ שלי יעמוד בשער 4 ויעצור אותי?

לא, חמוד. כמה שהוא חזק, הוא לא עוקב אחרי פרופילי האינסטגרם של כל חייל בפלוגה. אתה בסדר, תרגע.

2. האם רובוטים מזהים עריקים בשדה התעופה וסורקים להם את הפנים?

מתברר שהדברים היחידים שנסרקים אצלכם הם התיקים שלכם. אז אם אין לכם בתיק משהו חשוד כמו רובוט-רחפן שנתקלתם בו במחסן ציוד, סביר להניח שאתם מסודרים.

3. השכנה מאגף כוח אדם דיווחה עליי לצבא?

אז קודם כל, השכנה שלך מאוד עסוקה בפרקים החדשים של "בין השמשות", ואין לה מושג שאתה בדרך לאמסטרדם. חוץ מזה, אין לה גישה למערכות הצבא (עדיין).

4. אם אני ממש נחמד לבודק הביטחוני, האם יוותרו לי?

חמוד. הבודק הביטחוני נמצא שם כדי לוודא שלא הברחת נוזלים מעל 100 מיליליטר, לא כדי לוודא שהגעת למילואים שלך. תמשיך לחייך ותזמין אותו לסופ"ש הבא.

"אז מה בכל זאת קורה בשטח (ובנתב"ג)? – ספויילר? די כלום."

רוב האנשים שאי פעם נעדרו מהמילואים כמה ימים בלי לעדכן, ממשיכים בחייהם כאילו לא קרה כלום (וזה בעצם גם מה שבדרך כלל קורה – כלום). אבל בואו לא נתבלבל: הצבא יודע טוב-טוב מה המצב שלכם, ואם המצב ממש חמור (כלומר, נעדרתם הרבה זמן ואתם נמצאים ברשימות "עשיריית העריקים המובילה של השנה") – הוא יעביר את המידע למשטרת הגבולות. במקרה כזה, הפרצוף שלכם יוכל בהחלט למצוא את עצמו בתמונת "רוצה לצאת לחו"ל? קודם סיים עם המילואים ואז נדבר".

אבל כל עוד הסיפור שלכם לא מוגזם? אתם יכולים להמשיך לשתות קוקטיילים על שפת הבריכה בסנטוריני ולהעלות סטורי כשאתם מתייגים #צה"לחפשואותי #יוצאלחופשעםפז"ם.

"5 שאלות של מילואימניקים חוששים בדרך ללונדון – ותשובות כנות"

  • העריקות שלי הייתה לפני 4 שנים, אני יכול לטוס בראש שקט?
    תכל'ס, אם עברו 4 שנים וזה כבר נסגר – ממליץ שתארוז מזוודה קטנה, כי זה הרבה שופינג להביא בחזרה.
  • מה הסיכון האמיתי שאעצור בביקורת גבולות אחרי 10 ימים שלא הגעתי?
    קטן מאוד. אבל בגדול, אל תבנה על להיות גיבור הסיפור הבא בערוץ החדשות.
  • האם כשאני חוזר לארץ, יעכבו אותי בגלל מילואים שפספסתי?
    כנראה לא, אבל אולי ירימו גבה. מקסימום תגיד שאתה עוד בג'ט-לג.
  • אני רוצה להיות בטוח – איפה אני בודק את מצב המילואים שלי לפני שאני מזמין טיסה?
    יש נתונים אישיים באתר המילואים הצבאי "מילואים באינטרנט" (לפחות את הטכנולוגיה הזו הם כבר פיתחו).
  • במקרה שנתפסתי בשדה כעריק, יש מצב שיצחקו עליי שם?
    כנראה שלא יותר מאיך שהחבר'ה שלך יצחקו אחר כך כשישמעו את הסיפור שלך.

"ובקצרה: לפני שתומר לטוס, לך פשוט למילואים…"

אם לסכם שנייה ברצינות (נו טוב, רק שניה): הכי פשוט והכי הגיוני בעולם – אם זימנו אותך למילואים, כנראה שיש לך מה לתרום וכנראה יעריכו אותך שם. אם בכל זאת בחרת לקחת פסק זמן, אל תגזים. כי בסופו של דבר, מילואים זה כמו ביקורת דרכונים בנתב"ג – אם אתה בסדר, הם בסדר. ואל תשכח, במדינה שלנו, מילואימניק הוא תמיד חצי אלוהים. לא חבל לוותר על הטייטל הזה?

כתוב/כתבי תגובה