מה ההבדל בין כיתת מב"ר לכיתה רגילה באמת

כיתת מב"ר לעומת כיתה רגילה – מה באמת הולך שם והאם שווה לנסות?

כולנו מכירים את הדמויות האלה מחטיבת הביניים והתיכון – האחת בכיתת המב"ר, השנייה בכיתה הרגילה, ושני הצדדים מסתכלים זה על זה בחשדנות ובהתנשאות מסוימת. אבל רגע לפני שאתם פונים לסטריאוטיפים או ממהרים לסמן טריטוריה, בואו ניקח רגע לבדוק מה בעצם מסתתר מאחורי הקלעים: מה באמת ההבדלים בין כיתת מב"ר לכיתה רגילה? האם התלמיד בכיתת מב"ר עומד לקבל פחות, או אולי אפילו להרוויח יותר?

רגע… מה זה בכלל מב"ר ולמה אף אחד לא באמת מבין את זה?

אז לשאלת מיליון הדולר: כיתת מב"ר היא ראשי תיבות של "מסלול בגרות רגיל". כן, חייבים להודות שאף אחד לא השקיע הרבה מחשבה בניסוח היצירתי של השם הזה. אפילו השם "בירבורי בגרות" או "בגרות בשאנטי" היה נשמע מפתה קצת יותר, לא?

בקיצור, הכיתה הזו מיועדת לתלמידים הזקוקים למעט יותר ליווי אישי, עם דגש גדול על לימוד בקבוצות קטנות יותר, התמקדות בטכניקות למידה וחיזוק תחושת המסוגלות האישית של התלמיד. במילים אחרות – פחות לחץ חברתי, יותר תשומת לב אישית ומסלול מואץ לשיפור עצמי ולחוויית הצלחה.

5 נקודות שאתם חייבים להכיר לפני שאתם מחליטים איפה ללמוד

  • מספר התלמידים בכיתה: נתחיל בפשוט – בכיתה רגילה בדרך כלל יהיה צפוף יותר (וכן, השארתם את הסנדוויץ' בהפסקה ואתם כבר יכולים להגיד לו שלום). במב"ר מספר התלמידים יהיה נמוך יותר כדי לאפשר יחס אישי ותחושת אינטימיות.
  • יחס אישי וליווי צמוד: אתם מכירים את המורה הזה שלעולם לא יזהה אתכם במסדרון? בכיתת מב"ר הסיכוי לכך קטן משמעותית – כי התלמיד זוכה לליווי אישי, חיוך מורים בבוקר וגם שיחות אישיות שיכולות לעשות פלאים לדימוי העצמי של כל תלמיד.
  • האם זה מסלול "קל יותר"? בואו נשים את האמת על השולחן – חומר הלימודים הוא אותו חומר בדיוק (!), רק שהגישה שונה. רמת הבחינות כמעט זהה, אך יש יותר כלים, הסתגלות וזמני לימוד ממושכים. כלומר, לא בדיוק "קל יותר" – אלא פשוט מותאם יותר לתלמיד.
  • תגובת הסביבה והסטיגמה (המעצבנת): חייבים לדבר גם על זה, אי אפשר להתחמק. כן, לחלק מהאנשים עדיין יש דעות קדומות לגבי מב"ר. אבל היי, בינינו, אנשים גם מאמינים שכדור הארץ שטוח, אז אתם לא באמת מתרגשים מזה, נכון?
  • סיכויי הצלחה וביטחון עצמי: מחקרים מראים שכיתת מב"ר דווקא משפרת את הסיכוי שלכם לסיים עם תעודת בגרות מלאה ולהחזיר לכם את תחושת הביטחון – דבר שהוא קריטי להמשך החיים ויכול להיות משמעותי יותר מהציון עצמו בבגרות.

"האם אני אפסיד משהו אם אלמד בכיתת מב"ר?" ועוד 4 שאלות נפוצות שכולם שואלים (בשקט)

כיתת מב"ר מתאימה רק לתלמידים "בעייתיים"?

ממש לא. מדובר ברמות, יכולות וצרכים מגוונים, ולא בכיתה עם תווית של "בעייתי" עליה.

אז מה ההבדל במבחן הבגרות עצמו?

הבחינה היא אותה בחינה בדיוק. ההבדל הוא רק בשיטות ההוראה והתמיכה בדרך אליה.

האם תעודת המב"ר שלי נראית אחרת?

ממש לא. גם אתם וגם הילד הנערץ של המנהל תקבלו את אותה התעודה – מזל טוב!

השמועות אומרות שאי אפשר להתקדם בכיתת מב"ר, זה נכון?

שטויות! פעמים רבות תלמידים זוכים בהצלחה רבה ומתקבלים למסלולי לימודים גבוהים ללא שום מגבלות.

חברים שלי יצחקו עליי אם אבחר במסלול מב"ר?

האמת? אולי כן, אולי לא, ומי שבוחר לצחוק – כנראה סתם לא מבין. בסופו של דבר הבחירה היא שלכם ואתם יהיו אלה שתרוויחו מן ההחלטה הטובה ביותר עבורכם (כי לצחוק על האדם הבא זה התחביב של רוב בני האדם, תודו…).

למי מתאים ללמוד בכיתת מב"ר? (רמז: יש סיכוי טוב שזה אתם)

שבו רגע, תנשמו עמוק ושאלו את עצמכם בכנות:
– האם אתם מרגישים לפעמים שאתם לא מספיק מבינים בחומר?
– האם אתם אוהבים הכוונה ברורה ותמיכה קצת יותר גדולה?
– האם הלחץ של הכיתה הרגילה מערער את הביטחון שלכם?

אם עניתם לפחות על שאלה אחת כן (ולא לשקר פה, אנחנו עוקבים אחריכם!) אז יש מצב רציני שכיתת המב"ר באמת מתאימה לכם. וזה, גבירותיי ורבותיי, ממש לא דבר רע!

יאללה, הגענו עד לפה, מה למדנו מכל הסיפור הזה?

בפועל, ההבדלים ברורים: יחס אישי, מתוך גישה קצת יותר מכילה ותחושת מצליחנות שמגבירה מוטיבציה. כיתת מב"ר איננה ירידה ברמה, אלא שינוי בגישה ובסגנון ההוראה.

אז לפני שאתם מתרשמים מגישה שלילית מהסביבה או מאיזה דוד רחוק שזורק הערות אף אחד לא ביקש, קחו את הזמן, תבדקו, תשאלו ותגלו בעצמכם מה הכי מתאים לכם. הזדמנות להצליח קיימת בכל מסלול – פשוט צריך למצוא את נקודת ההתחלה הכי טובה עבורכם.

בסופו של דבר, כיתת מב"ר או רגילה הן רק כותרות – לכם יש את הסיפור שלכם, והוא זה שקובע. בהצלחה!

כתוב/כתבי תגובה