כמה באמת עולה לחיות בישראל הוצאה ממוצעת למשפחה 2024

כמה באמת תשלמו בשנת 2024 על המשפחה שלכם? (ספויילר: יותר ממה שחשבתם!)

כן, חברים, עוד שנה עברה, הריבית עלתה, דמי הקוטג' פשטו את הרגליים ועכשיו אתם שואלים את עצמכם שוב ושוב: "כמה לעזאזל עולה לנהל משפחה ממוצעת עם שני ילדים בשנת 2024 בישראל?" לפני שתברחו ליער ותחיו בפטריות וקילופים, קחו נשימה עמוקה ותנו לי לקחת אתכם לסיבוב קצר (אך הומוריסטי ומבהיל קלות) בין המספרים – ואיך אפשר להתמודד אתם.

"אני רק שאלה": לכמה מגיע טיפוח שני ילדים ממוצעים לחלוטין בישראל?

בואו נתחיל מהקל אל הכבד. אני לא מדבר על ילד המחונן שמתעקש על קייטנת אסטרונאוטים או על הבת שהבטיחה לקרוע את האינטרנט עם טיקטוקים שדורשים מלתחה חדשה כל שבוע. מדובר בילד ישראלי ממוצע – שני חמודים כאלה שיודעים להגיד "אמא, אבא, תביאו לי". אז כמה הם עולים לנו?

  • מזון ובישולים? ישראלים אוהבים לאכול. תכל'ס, בין 3000 ל-3500 ש"ח בחודש, כי הרי אין דבר כזה "סיבוב קטן בסופר". אין ילד שחוזר הביתה ואומר "אמא, אני אשמח לפחמימה זולה עם קצת מלח מלמעלה" – הם רוצים פיתה עם שניצל, חומוס, אבוקדו ואיזה קינוח קטן על הדרך.
  • דיור: דיור למשפחה בת 4 נפשות ממוצעת בישראל ב-2024 עולה בין 5000 ל-6500 ש"ח בחודש שכירות או משכנתא. כי בינינו, עד היום לא נמצא ישראלי שלא אמר את המשפט: "אחי, היום למצוא דירה זה כמו לזכות בלוטו!"
  • חינוך וקייטנות: אם חשבתם שהחינוך בישראל הוא בחינם, תנו לצחוק לעצור רגע. תוספות לחוג דרמה, טניס, כדורסל ובקיץ – קייטנות – וכל זה? בממוצע 1500-2500 ש"ח בחודש לילד אחד לאורך השנה. וזכרו, אלו רק הילדים שלכם. אולי הגיע הזמן בבעלות על כמה מניות של מתנ"סים בשכונה שלכם…
  • עלויות תחבורה: מכונית משפחתית אחת? או שתיים חלילה? תחבורה ציבורית? דלק נראה רק כמשתנה בכיוון אחד, והוא לא מטה. המתכון הישראלי: 2000-3500 ש"ח בחודש, תלוי כמה רחוק סבא וסבתא גרים וכמה פעמים ילד מספר 2 שכח את התיק שלו בבית של החבר, בקצה השני של העיר.
  • בריאות וביטוחים: בואו נודה באמת, בלי ביטוח בריאות וקופת חולים פרטית המשפחה הישראלית פשוט לא מרגישה בטוחה. 800 עד 1400 ש"ח בחודש, כי הרי איך אפשר בלי ביקורים דחופים לרופא ילדים בדרך כלל בשבת בערב, בשניות האחרונות של המשחק בטלוויזיה…

דיברתי מספיק, אז כמה יוצא לי החשבון הכולל לחודש? (הכינו הרגעה מראש)

אם לוקחים בחשבון את ההוצאות המפורטות לעיל ומוסיפים טיפה אקסטרה להוצאות לא צפויות ("זה רק היום, אמא, אני מבטיח…"), המספר הכולל של הוצאות חודשיות למשפחה בת 4 נפשות בישראל לשנת 2024 נע בין 12,000 ל-17,000 ש"ח בממוצע בחודש. כן, בדיוק כמו פרסומת טלוויזיה זולה: "נשמע דמיוני? לא אם אתה חי בישראל!"

"ואיזה קסם שחור אני צריך כדי להתמודד כלכלית?": 3 צעדים להישרדות משפחתית ב-2024

1. תכנית תקציב משפחתית (כן, זה נשמע מפחיד)

תקציב לא חייב להרגיש כמו עונש. נסו להפוך אותו למשחק משפחתי ("מישהו רוצה לשחק היום 'בואו נחסוך בדלק?"). צרו סדרי עדיפויות וקחו שליטה אמיתית על הכסף שלכם. כן, נשמע משימה מורכבת, אבל בהחלט אפשרית (כמו להפסיק לרדת על שוקולד בצהריים).

2. להשתמש בכוחות הטכנולוגיה לטובתכם (למה לא לגלות את הסודות שסמארטפון שלכם מחביא לכם?)

הורידו אפליקציות כמו מעקב תקציב, השוואת מחירים וקופונים. בטכנולוגיה של היום, כל שקל יכול להיות שקוף יותר. לא חייבים להיות הטיפוסים שרצים אחרי עוף בשקל – אבל לפחות כדאי לדעת איפה באמת השגת הדיל הכי משתלם, עוד לפני שהשכן מתרברב בזה לשכונה.

3. רגע להיות רציניים: חינוך פיננסי לילדים

אבוי, כן, הגיע הזמן שאפילו הילדים יבינו שכסף – לא גדל על עצים (ולא בדשא של סבא בשישי בערב). בגיל צעיר, מכניסים אותם למשחק של הקצבות פנאי מול חיסכון. שיגלו לבד כמה הם "מופתעים" שנעליים ברנדד באמת לא עולות 10 שקלים. סמכו עליי, זה משתלם.

"רק בדקתי שאתם עדיין איתי": מיני-שאלון טריוויה מהיר למשפחה ממוצעת

  • כמה פעמים משפחה ממוצעת הולכת לסופר בחודש? 4-8 פעמים בממוצע (מניסיון שלי – אפילו יותר).
  • איזה מוצר יכול לייקר את הסופר ב-300% בלי שתשימו לב? נכון – חטיפים לילדים!
  • כמה זוגות נעלים הילד הממוצע יורש בשנה? 3-4 זוגות בשנה (כולם מכירים את המשפט "אבל הן כבר קטנות עליי!").
  • כמה שיחות טלפון במהלך נסיעה ממוצעת לשאלה "אמא/אבא, מתי מגיעים?"? בממוצע בין 2-7 פעמים לכל כיוון.
  • מה המשפט השכיח ביותר בין הורים בדיונים על כסף? "אבל אנחנו עובדים כל כך קשה – לאן הכסף הולך?!"

אז בסוף 2024 – איך מחזירים את השליטה לידיים שלכם?

בשורה התחתונה, לא משנה כמה המספר הכולל יראה לכם גבוה, ההבנה כמה המשפחה שלכם באמת מוציאה היא הצעד הראשון בדרך לשליטה. תכננו, צחקו על זה, היו מציאותיים – ובעיקר זכרו שמאחורי כל שקל מסתתרת מטרה ועדיפות משפחתית אמיתית. וכן, זה לא כזה מסובך כמו שזה נשמע (אלא אם כן ילדכם בדיוק רוצה להיות אסטרונאוט…).

כתוב/כתבי תגובה