נוסח מכתב ערעור לקופת חולים שכדאי להכיר

המכתב שלכם נדחה בקופת חולים? הנה מדריך הישרדות מציל חיים לכתיבת ערעור מנצח

אז ביקרתם אצל הרופא, ביקשתם את התרופה, הטיפול או הבדיקה הנחוצה לכם, ואז פתאום נחתה אצלכם התשובה הקלאסית של קופת חולים: "לצערנו, בקשתך נדחתה". מוכר? בוודאי מוכר. יש משהו מתסכל במיוחד כאשר הבירוקרטיה נתקעת בדיוק כשאנחנו הכי צריכים אותה. אבל אל דאגה! אנחנו כאן כדי לעשות סדר, באופן שיגרום אפילו לפקיד הקשוח ביותר בקופה שלכם להנהן בהסכמה. אז איך משכנעים גורמים רשמיים בלי להרים קול ובלי להזיע מדי? המשיכו הלאה, צפוי להיות משעשע, מפתיע, ואולי, ממש אולי – זה יציל לכם את הבריאות (ואת השפיות!).

שלב 1: עצור, ספור עד חמש, אל תנפץ את הטלפון בקיר!

כולנו מכירים את הרגע הזה: המכתב מגיע בדואר (או במייל, לטכנולוגיים שבינינו), אנחנו פותחים אותו בכוונה טובה, ומשהו עמוק בתוכנו מתעצבן כאילו מישהו ביטל לנו את נטפליקס באמצע פרק 8 של "בית הנייר". באמת, וקניתי פופקורן במיוחד לפרק הזה! אבל רגע. הנשק החשוב ביותר במקרה כזה הוא לא הפטיש (באמת, עזבו את הטלפון בשלום), אלא מכתב הערעור עצמו. ועכשיו, כשנרגעתם טיפה, אפשר להתקדם הלאה בשלווה ובחיוך קטן.

שלב 2: אזהרה! המילים הבאות עשויות לשנות את חייכם

כתיבת מכתב ערעור מעולה היא כמו לצפות בסרט טוב: צריך להקפיד על פתיחה מושכת, אמצע ברור, וסוף משכנע שיגרום לקורא (הפקיד קופת החולים, במקרה הזה) למחוא כפיים בעמידה. רגע לפני שנצלול לפרקטיקה, כמה טעויות שאסור לכם לעשות (אבל שרובנו עושים):

  • כעס מוגזם: זה אולי מצחיק את החברים בקבוצת הוואטסאפ, אבל הפקיד כנראה לא יעריך משפטים כמו "אני יודע איפה אתה גר!" או "הסבתא שלי הייתה מנהלת פה במחלקה!". בואו לא נסבך את העניינים.
  • יצירתיות יתר: זה באמת נחמד שאתם רוצים לצייר פרפרים על דפנות המכתב כדי לשמח את הפקיד. אלא אם אתם מגישים ערעור לדיסני, פחות מומלץ.
  • אריכות מייגעת: אם הערעור שלכם נראה כמו מלחמה ושלום (הגרסה הרפואית), אף אחד לא יקרא את הכל. קצר, ברור וקולע מנצח תמיד!

3 צעדים קטנים ליצירת מכתב ערעור מושלם שלא ניתן לסרב לו

שלב א': הקדימו הסבר קצר, פשוט ואנושי

בלי יותר מדי סיבוכים רפואיים שרק הרופא שלכם מכיר. במקום לכתוב: "דרישתי מאושרת לפי סעיף 6, תת סעיף 9, פסקה 8, בספר התקנות…", נסו פשוט משהו כזה:
"אני פונה אליכם בבקשה לבדוק שוב את בקשתי לאישור הבדיקה/הטיפול, מאחר ואני מתקשה מאוד להתמודד ללא קבלת מענה רפואי ראוי."

שלב ב': שלפו הוכחה מנצחת (או: למה אי אפשר להתווכח עם מסמכים?)

אפילו אם אתם חושבים שקופת החולים אוהבת יותר ניירת מאשר רופאים, פה פשוט חייבים אותה. הביאו מסמכים רפואיים עדכניים, המלצות רופא ברורות וחתומות, ואפילו הצהרה קצרה מהרופא שלכם עם דגש על העובדה ש"טיפול אחר אינו מספק".

שלב ג': סיכום משכנע עם טאצ' אנושי (או: הקסם שבפרידה מנומסת)

סיימו בנימה סבלנית אך אסרטיבית. למשל: "אני בטוח שבדיקה חוזרת של הנושא תביא אתכם להכרעה שתעזור לי משמעותית, ואשמח מאוד אם הערעור יאושר בהקדם האפשרי. תודה מראש!". משפט פשוט אך אפקטיבי להפליא.

שאלות ותשובות קצרות של מיואשים (כמוך) שקיבלו את התשובות שלהם!

  • "קיבלתי תשובה לקונית. איך לזכות בתשומת לבם?"
    ערבב קצת הומור (לא יותר מדי!) ודבר ישר ללב האדם שקורא.
  • "כמה זמן לחכות עד שאשלח את הערעור?"
    כמה שפחות, בייחוד אם המצב דחוף. אל תשאיר אותם לחכות.
  • "האם אפשר לערער שוב אם זה נכשל?"
    בהחלט! לפעמים דווקא הערעור השני מופנה לגורם בכיר יותר ומצליח.
  • "את מי כדאי לצרף לעזרתי בערעור?"
    הרופא המטפל שלכם הוא בבחינת "אס מנצח". רק לא את דודה רינה, עם כל הכבוד.
  • "האם להשתמש בתמונות רפואיות כואבות?"
    רק אם התמונות מוסיפות משהו חשוב והכרחי. אחרת זה סתם יפגע במי שפותח את הקובץ במייל בבוקר יום א'. לא מגניב.

הסוף השמח: מה רוב האנשים לא יודעים על ערעורים?

זה אולי יפתיע, אבל חלק גדול מהערעורים שהוגשו בצורה נכונה ומנומסת מתקבלים בחיוב. למה? כי מאחורי כל פקיד יש אדם שאוהב לדעת שעשה את הדבר הנכון. זו לא הבטחה, אבל אם הטיפים האלה יישמו כראוי – הסיכויים גבוהים ממה שאתם חושבים.

לסיכום, בפעם הבאה שאתם נתקלים במכתב הדחייה המעיק הזה, אל תכנסו למתח. פשוט רשמו ערעור קצר, אישי, ענייני, עם הוכחות בנדיבות ואפילו חיוך מנומס בין השורות – ותופתעו כמה רחוק אתם תגיעו.

כי החיים, כידוע לכולם, כבר מסובכים מספיק; לפחות בנושא הערעורים מול קופת חולים מגיע לכם ניצחון אחד קטן אך מתוק במיוחד. בהצלחה!

כתוב/כתבי תגובה