איך אפשר להשקיע במטבע דיגיטלי ולהרוויח בגדול

לזרוק כסף על מטבע דיגיטלי? כל מה שרצית לדעת לפני שתצטרף לחגיגה

בשנים האחרונות, נראה שכולם סביבך כבר בפנים: השכן שלך עשה אחלה רווח עם ביטקוין, הדוד שלך משוויץ על התיק הדיגיטלי שלו בארוחה המשפחתית, וסבתא זינה שלך כבר קנתה איתריום כי היא שמעה עליו בטלוויזיה. כן, המטבעות הדיגיטליים כבר כאן, ואם עוד לא קפצת למים, כנראה שאתה לפחות שוקל את האפשרות. אז איך בעצם מתחילים להשקיע בתחום הסופר-מסקרן הזה בלי לאבד גם את התחתונים?

מטבע דיגיטלי – לא בדיוק כסף אמיתי, נכון?

אם תהית פעם מה זה "כסף שכל מהותו זה קודים", אז ברוך הבא לעולם הפראי של מטבעות דיגיטליים. תכל'ס, אלה מטבעות שלא נוגעים בהם פיזית, לא מנשקים ולא זורקים לתוך קופות חיסכון של חזירים. המטבע הדיגיטלי יושב כולו ברשת, וכל אחד יכול לקנות, להחזיק או לסחור בו בקלות מדהימה. אבל, כן – אל תתן למראה הפשוט להטעות אותך – זהו שוק מסובך לא פחות מסדרה של נטפליקס שהפסדת לה את הפרק הראשון.

5 דברים שאתה חייב להבין לפני שאתה זורק שקל אחד (או ביטקוין…) פנימה

  • ידע זה כוח: לפני הכל, תבין את המטבע שאליו אתה נכנס. אל תהיה מהטיפוסים שאומרים "אני אפילו לא יודע איך קוראים לו!"
  • סיכון מול רווח?! קצת סטייל בקבלת החלטות: שוק התנודתיות המטורף יכול להפוך אותך למלך היום, ולקבצן מחר. קבל עובדה זו באהבה או צא מהתחום.
  • בתחום הזה כולם "מהמומחים": אין יועץ השקעות מוסמך שיכול להבטיח לך רווחים בכל עסקה. אף אחד לא יודע מה יקרה באמת, גם לא "משה-יודע-הכל" בפייסבוק.
  • למד לבחור את הפלטפורמה הנכונה: כל פלטפורמה מביאה איתה יתרונות וחסרונות. בדוק אמינות, אבטחה ודמי מסחר לפני ההרשמה. אחרת? ניפגש בתכנית תחקירים אחרי שתיאבד הכל.
  • צריך סבלנות. וכרית מרגיעה ללילות חסרי שנה: אם אתה רוצה "לעשות כסף מהר", אולי תשקול השקעה אחרת. שוק המטבעות הדיגיטליים הוא רכבת הרים, ולעיתים צריך לשרוד מסלולים מסובכים יותר מרכיבה על אופניים בלי גלגלי עזר.

אז רגע, איך קונים את הדבר הזה בכלל?

רוצה מטבע? לא בעיה. פתח חשבון באחת מזירות המסחר הגדולות (כמו Binance, Coinbase ושות') בצע אימות זהות קצר, והופ, אתה שם בעסק. זה קל יותר מלהכין חביתה. טוב, אולי לא…

ויש ארנק? כי התעייפתי מלסחוב את הארנק עור בכיס

בוודאי שיש. ארנק דיגיטלי חזק זה חובה – זאת האפליקציה או ההתקן שדרכו אתה שומר, מעביר ומנהל את המטבעות שלך. יש מלא סוגים:

  • ארנק חם (Hot Wallet): בתור תושב ברשת הוא נגיש מאוד – ומהיר. אבל הוא עלול להיות חשוף להאקרים.
  • ארנק קר (Cold Wallet): מגיע כמכשיר פיזי (שומר את המפתחות לאינטרנט רחוק מעיניהם של חמדנים והאקרים). מאובטח? כן. קל לשימוש? לדור של הסמארטפון, פחות.

"תגיד אחי, אפשר להתעשר מהר??" – שאלות ותשובות שאשכרה יעניינו אותך

המטבעות האלה חוקיים בכלל?

רובם הגדול כן, בעולם וגם בישראל. תדאג רק לוודא שחוקי לחלוטין בפלטפורמה שבחרת.

האם באמת אפשר להתעשר ממטבעות דיגיטליים?

כן, בהחלט. אפשר להתעשר, ואפשר גם להחתים כרטיס בלשכת התעסוקה אחרי שתפסיד הכל. באנו להנות, או לא?

כולם מדברים על ביטקוין. יש בכלל אלטרנטיבות אחרות?

ברור שחוץ מביטקוין יש עוד אלפי מטבעות – איתריום, סולאנה, קרדאנו. חלקם איכותיים עם פוטנציאל ממשי, וחלקם חסרי ערך כמו ההבטחה שהשכן יחזיר לך את מקדחת הבוש.

צריך להיות גאון טכנולוגי בשביל כל זה?

אין חובה להגיע עם דוקטורט במדעי המחשב; מספיק לדעת לעבוד עם אפליקציה בטלפון. אבל אל תלחץ על כפתור שאתה לא מבין מה הוא עושה, בדיוק כמו שאתה לא לוחץ על כפתורים מוזרים במעלית של הבניין שלך.

מיסוי ומס? באמת חייבים לשלם?

בישראל יש חובת מיסוי מסודרת. רווחים חייבים במס רווח הון. נסה להיות יצירתי בענייני מס רק אם אתה אוהב להתארח לארוחת בוקר חינם במס הכנסה.

רגע לפני שאתה מזנק למים העמוקים האלה…

אין ספק שעולם המטבעות הדיגיטליים יכול לספק חוויית השקעה מטורפת, כזאת שתשאיר אותך דבוק למסך בחצות, עם פיג'מה וכוס קפה שביעית. בסופו של דבר, תזכור – אף אחד לא באמת יכול לנבא את העתיד, אבל אם תעשה שיעורי בית, תלמד היטב את השוק, תשקיע בחוכמה ותהיה מוכן לכל התרחישים, אולי בהחלט תצליח להרוויח כסף על הדרך ואפילו ליהנות מהדרך עצמה.

לא משנה מה תעשה – לפחות תעשה את זה באחריות, ואל תשכח ליהנות מההרפתקה!

כתוב/כתבי תגובה