בעלי בוגד בי? השאלות הכי הזויות והתשובות שהטכנולוגיה תספק לכם (ומסתבר שגם לנו אין מושג איך)
אם נחתתם כאן, כנראה שיש לכם סקרנות לוהטת במיוחד או שהאלגוריתם של גוגל החליט שאתם חייבים קצת דרמה בחיים. לא משנה מה הביא אתכם לפה, אנחנו כאן לתת לכם תשובות מפתיעות ואולי אפילו מצחיקות לשאלה הכה מלחיצה הזאת: "האם בעלי באמת בוגד בי?". אבל לפני שאתם מתחילים לחפור עמוק מדי באייפון שלו, לשכור חוקר פרטי או לשפוך קנקן מים קרים על הפרצוף שלו בארוחת הערב – קחו נשימה עמוקה ותכינו לכם קפה, כי הטכנולוגיה של היום יודעת יותר ממה שאתם חושבים (והיא לא תמיד נחמדה).
3 שאלות טכנולוגיות הזויות שכדאי לכם לשאול את עצמכם רגע לפני שאתם מאבדים את זה לגמרי (ומי יודע, אולי עוד תצחקו בסוף)
1. "האם הרמקול החכם בבית יודע משהו שאני לא יודעת?"
חשבתם פעם עד כמה ה-Alexa, ה-Siri או אפילו הרובוט שואב האבק שלכם כבר יודעים הכול עליכם? כבר הוכח שאלקסה מקליטה קטעי שיחות אקראיים בבית – כן כן, כולל הדיבור המכשף של בן זוגך ("אני במשרד, מותק…"). אלגוריתמים היום יודעים לזהות שקרים לפי טון קול, מגמגמים וסימנים נוספים שאתם אפילו לא מסוגלים לקלוט. רק חסר שאלקסה תצפצף יום אחד באמצע הסלון: "אוקיי חבר, או שהגיע הזמן להיות כנים או שאני מעבירה הכל למייל של אשתך".
- איך לבדוק: בדקו את רשימת ההקלטות המיותרות של ה-Alexa או ה-Google Home באפליקציה שלהן. מבטיחים שלא תשתעממו.
2. "האם סוללת הסמארטפון שלו יודעת עליו משהו שאני עוד לא גיליתי?"
כן, גם הסוללה של הטלפון יכולה להפליל – או לפחות לרמוז שקורה משהו מעניין. מחקרים טכנולוגיים מוזרים קצת (מישהו באמת עושה מחקרים כאלה?) מצביעים על כך שכאשר אדם מסתיר משהו, הוא נוטה להשתמש בטלפון שלו יותר מתמיד, דבר שכמובן יקצר את חיי הסוללה. זה גם מאוד הגיוני: לשלוח הודעות בסתר, לשנות סיסמאות, להתכתב במהירות, זה עומס רציני על המכשיר. מה שנשאר לכם לעשות זה להציץ מפעם לפעם על אחוזי הסוללה – כמובן בצחוק… או לא.
- איך לבדוק: נסו להשוות בין צריכת הסוללה שלו בשבועות האחרונים לעומת תקופות קודמות. זה בהחלט יכול להפתיע.
3. "יכול להיות שהפרסומות שמתמקדות אצלו שוות אלף מילים (או לפחות כמה מילים סודיות)?"
מודעות ממוקדות ברשתות חברתיות מבוססות על הדברים שאנחנו הכי אוהבים – ולפעמים הכי שונאים להודות בהם. האלגוריתם של אינסטגרם או פייסבוק כנראה יודע טוב מאוד מה החצי השני שלכם מחפש כשהוא במצב רוח סודי. פרסומת לצימרים זוגיים קסומים פתאום מופיעה לו על המסך או, חלילה, הצעות לנעלי עקב נוצצות במידה 39 כשאת נועלת 41? בהחלט מעורר תהיות.
- איך לבדוק: בפעם הבאה שאתם מסתכלים על המסך שלו כשהוא גולל בפיד, שימו לב אילו הצעות ממומנות קופצות בלי הזמנה מיוחדת.
לסיכום, רגע לפני שאתם הולכים לקרוא לעורך הדין…
ברור שלא תמיד הטכנולוגיה צודקת. לפעמים בעלי טוען שוב ושוב שהפרסומת להלבשה תחתונה הגיעה בגלל שהוא "סתם לחץ על איזה לינק בטעות". ולפעמים ההסבר הטכנולוגי מדויק מדי בשביל להתעלם ממנו. אבל הכי חשוב – זכרו שגם אם ההתנהגות שלו קצת מחשידה לאחרונה, זה לא אומר בדיוק מה שאתם חושבים. לפעמים הוא רק מתכנן הפתעה גדולה ליום השנה שלכם. ולפעמים– טוב, לפעמים פשוט צריך להסתכל למפלצת בעיניים, להתייצב מולו ולדבר.
שאלות ותשובות הזויות (אך מדויקות להפתיע!) בונוס למי שהגיע עד לכאן
- האם שימוש תכוף במצב אנונימי בדפדפן מעיד על בגידה?
לא בהכרח, אולי הוא סתם לא רוצה שאת תראי אילו סרטוני חתולים מצחיקים הוא רואה כל היום. - האם אפשר למקם צ'יפ מעקב סמוי בארנק או במזוודה שלו?
טכנית כן, משפטית ומוסרית – מוטב שתחשבי פעמיים (או לפחות שלוש). - האם מחיקה של הודעות יכולה להפליל?
וואו, ממש CSI נהיית כאן. בגדול לא בטוח, אבל אם הוא מחק פתאום הכול בבת אחת מבלי סיבה טובה – אולי כדאי לדבר על זה. - האם הוא יכול לזייף מיקום GPS?
אפשר טכנית, אבל אם הוא לא האדם הכי טכנולוגי בעולם, כנראה שאין לו מושג איך עושים את זה. - האם אפשר לזהות בגידה לפי הדופק שהוא עונד על השעון החכם בזמן שהוא לא בבית?
תאורטית תיתכן עלייה בדופק אם הוא משקר או מתרגש, אך יכול להיות שהוא פשוט מתלהב מקבוצת הספורט שהוא אוהד (זהירות לפני שאת קופצת למסקנות). - האם כשאני רואה שהוא 'פעיל עכשיו' באפליקציה ב-3 לפנות בוקר, זה בטוח בגידה?
אולי כן, אולי לא. אולי הוא פשוט מנסה לקבל טיפים לשינה טובה בקבוצת ווטסאפ של "נדודי שינה ישראל".
ועכשיו ברצינות – לפני שאתם מקבלים החלטות דרמטיות על החיים שלכם בעקבות איזה סימן טכנולוגי מוזר, דברו על הדברים הכי פשוטים: שיחה פתוחה וכנה. כי את זה אף רובוט, אף אלגוריתם, ואף סירי לא יוכלו לעולם לעשות במקומכם.