איזה כרטיס תשלום הכי משתלם בישראל עכשיו? גלה כאן

הקרב הגדול של הכרטיסים: אז מי באמת הכרטיס הכי משתלם בארנק שלכם?

בואו נהיה כנים, החיים שלנו נראים לפעמים כמו תוכנית ריאליטי שבה הכרטיסים בארנק שלנו מתחרים זה בזה מי יהיה הראשון שיישלף. אשראי בנקאי, כרטיס דביט, ארנק דיגיטלי, כרטיס נטען או מועדוני הטבות מנקרי עיניים – כולם נשמעים מגניב, כולם מבטיחים לנו הרים וגבעות, אבל מי מהם באמת עומד בהבטחותיו? ויותר חשוב – מי מהם יקבל מכם פרס הצטיינות באוסקר של הכרטיסים? אל דאגה חברים, במיוחד בשבילכם כתבתי את המאמר הזה (כן, כולל המתלבטים שמתגעגעים ליום שבו היה רק מזומן וכרטיס אחד של קופת חולים).

מי באמת נותן לכם יותר – קרדיט, דביט או אולי ארנק אפל מסתורי?

היום, נגלה ביחד (וממש לא בדרכים משעממות) איזה כרטיס תשלום באמת שווה את ההחלקה. אז לפני שנפתח כאן קרב WWF בין הכרטיסים, נוציא את הילדים הבעייתיים מהכיתה ונראה מי המועמדים לפרס "הכרטיס הכי משתלם":

  • כרטיס אשראי קלאסי: כל חודש מחדש, הסלוגנים שלו מבטיחים הטבות, הנחות ואפילו נקודות טיסה. אבל האם הוא באמת עומד בהבטחה או רק מתלונן מדי חודש שלא החלקתם מספיק?
  • דביט (חיוב מיידי): כזה שקל לשליטה והוא החבר שמזכיר לכם כל רגע כמה אתם באמת מוציאים – אבל באמת, למי יש כוח להיות כל הזמן במודעות פיננסית?
  • ארנק דיגיטלי (Apple Pay, Google Pay): תכל'ס – הוא המבוגר האחראי של החבורה שתמיד שולף לכם את הטלפון בשניות, אבל יש בכלל הטבות או שהוא רק מתלהב מהטכנולוגיה?
  • כרטיס נטען: שחקן חדש יחסית שנועד "לשלוט בהוצאות", אבל האם הוא באמת משתלם או שזו רק דרך להגביל אתכם מלקנות קפה מיותר?

5 השאלות הכי חשובות שאתם לא שואלים לגבי כרטיסים (אבל ממש כדאי לכם לשאול)

1. מה בעצם העמלות האמיתיות שגובים מכם?

אתם חושבים שפצחתם את סודות היקום כשמצאתם אחלה כרטיס בלי דמי כרטיס? חכו חכו, לפעמים הכרטיס הזה סוגר את עלויותיו עם עמלת המרה או משיכת מזומן. קראתם את האותיות הקטנות? גם אני לא, אבל הייתי צריך בשביל המאמר הזה. כיף לי.

2. האם ההטבות הן משהו שאתם באמת צריכים או סתם הצגה?

הנחה על כרטיס לקולנוע באזור מרוחק שלא שמעתם עליו? אחלה! סופ"ש מוזל באי יווני שאתם שונאים? נשמע מבטיח. בדקו האם ההטבות מכוונות למה שאתם עושים בפועל, אחרת הכרטיס פשוט משקר לכם בפרצוף.

3. מי נותן לכם אחריות במקרה של בעיה?

גניבה או אובדן כרטיס? בלגן מול סוחר בעייתי באינטרנט? זה הרגע לגלות שחברה אחת תטפל בזה כמו אמא יהודייה מודאגת בזמן ששאר החברות שולחות אתכם ללכת לחפש מי ינענע אתכם.

4. כמה קל לעקוב אחרי ההוצאות?

אתם הרי יודעים שאתם לא באמת בודקים את ההוצאות כל יום. אז לפחות שתהיה לכם אפליקציה נורמלית ולא משהו שנראה מעידן גיאולוגי קדום, נכון?

5. האם הכרטיס בכלל מתקבל איפה שבאמת צריך?

ייתכן שהכרטיס שלכם מגניב והכל טוב ויפה – עד שהוא לא מתקבל בסופר השכונתי הקטן שלכם, שהמוכר שלו אומר לכם "רק מזומן נשמה". בדקו מראש איפה באמת אפשר להשתמש בו.

שאלות שבטח עלו לכם בראש – ותשובות שסוף סוף יבהירו הכל

  • כרטיס דביט הוא כמו קרדיט? לא. קרדיט מחייב פעם בחודש, דביט מידית.
  • כרטיס נטען זה רק לילדים או גם למבוגרים אחראיים? בהחלט לא רק לילדים, אבל אם אתם חוששים מעצמכם, זו דרך טובה לשלוט יותר בהוצאות.
  • ארנק דיגיטלי – זה באמת בטוח? הרבה יותר בטוח מהטלפון שלכם בים, נגיד ככה.
  • איזה כרטיס נותן את ההטבות הכי טובות? תלוי בתחביבים שלכם. אל תהיו תמימים – בדקו מה מתאים לכם באמת.
  • עדיף כרטיס אחד טוב או כמה שהוא 'ככה-ככה'? תמיד עדיף אחד טוב ומשתלם (ופחות ארנק שתופח).

והדובדבן שבארנק: אז מי בכל זאת המנצח שלנו?

אתם עוד כאן? יפה! אז תכל'ס – הרי ברור שהכרטיס הכי משתלם הוא הכרטיס שמותאם לכם אישית. נכון, נשמע פוליטי ודיפלומטי להחריד, אבל זה פשוט נכון. אז להלן קריטריונים פשוטים לבדיקה של הכרטיס המושלם בשבילכם:

  • מעדיפים חיסכון ופשטות? דביט היא הבחירה שלכם.
  • אוהבי הטבות ופינוקים מתמידים? כרטיס אשראי עם מועדון טוב ישמח להוציא את כספכם.
  • מתקשים לשלוט, פולניות מדופלמות או סטודנטים תפרנים? כרטיס נטען יתאים לכם בול.
  • טכנולוגיים וקצת עצלנים? ארנק דיגיטלי הוא המלך שלכם.

בשורה התחתונה, תשכחו רגע מהשיווק והפרסומות המוגזמות, שימו דגש על ההתאמה האישית, ותוכלו להפסיק לפחד לפתוח את האפליקציה של הבנק. וכמו שאומר הפתגם היהודי העתיק (שהמצאתי הרגע): "כרטיס טוב בארנק משמח את הלב והכי חשוב – לא גומר לך את העו"ש."

כתוב/כתבי תגובה