העברת כספים בין סניפים (או: איך להעביר כסף ממקום למקום בלי להתחרט על זה אחר כך)
כולנו היינו שם: יום ראשון בבוקר, הקפה עוד לא הספיק להתקרר, והנה הבוס מנחית עליך את המשימה האימתנית ביותר ששמעת השבוע – "תעשה טובה תעביר סכום יפה לסניף בהרצליה, תודה נשמה". זה נשמע פשוט, לא? כולנו הרי מומחים בהעברת כסף. אבל איכשהו, כל העברה בין סניפים הופכת לסאגה דרמטית של קליקים, אישורים, שיחות טלפון היסטריות ובעיקר חרדה: האם הכסף יעבור בשלום או שאולי הוא ינחת בטעות על האי הקריבי ההוא שלא מופיע אפילו בגוגל מפות? (אל תצחקו, ראינו מקרים).
3 טעויות עצבניות שכמעט כולנו עושים בהעברת כספים בין סניפים (ואיך להימנע מהן?)
1. "סמוך עלי, זוכר בעל פה את מספר הסניף!"
כן, בטח. אתה אולי זוכר את הסיסמה לפייסבוק ואת מילות השיר של הביטלס שאתה שר במקלחת, אבל מספרי סניפים? בינינו, יש לך מזל שאתה זוכר איפה שמת את הטלפון שלך לפני דקה. אז בבקשה, כפיים לזיכרון שלך אבל תעשה לנו טובה: לבדוק היטב ולוודא שאתה לא מערבב את 465 ו-456 – זה יחסוך לך שעות ארוכות של טלפונים מביכים בסגנון "סליחה אחי, העברתי לך בטעות 50 אלף שקל. חוזר אליי בהעברה חזרה?"
2. כשאתה לחוץ בזמן – אתה עושה טעויות, והרבה
כולנו אוהבים לחיות על הקצה, אבל בינינו – לחיות על הקצה זה נהדר לסרטי הוליווד, קצת פחות כשאתה מבצע העברה של סכום שיכול לכסות דירה קטנה בפרדס חנה. אז קום שעה קודם, קנה סנדוויץ׳ טונה, שתה תה ירוק עם ג׳ינג׳ר – מה שעושה לך טוב, אבל הכי חשוב: תעבור על פרטי העסקה בנחת. ההעברה המהירה היחידה שצריכה להיות כאן היא ההבנה שכסף לא אוהב לחץ.
3. לא מכיר את הפיצ׳רים הכי מעניינים באפליקציה הידידותית?
זו טעות קלאסית של רובנו. תאמין לי, רוב הסיכויים שבאפליקציות שאתה משתמש בהן מסתתרים פיצ׳רים נפלאים שקוראים בשמך ואף אחד עוד לא גילה לך. למה לא להשתמש בפיצ׳ר של "העברות עתידיות" או "אישור עסקאות כפול"? אל תהיה האיש ההוא שמחפש ב-YouTube "מה לעשות אם העברתי מיליון שקל לסניף הלא נכון". קצת למידה מראש תחסוך לך הרבה כאב ראש.
מעבר חלק של כסף בין סניפים: איך עושים את זה כמו אלופים (ואפילו נהנים)?
כן כן, קראתם נכון. להעביר כספים זאת לא רק משימה מעיקה שצריך לסמן בכל בוקר ברשימת הטודו. אם נעשה את זה נכון, אפשר אפילו ליהנות מזה – במיוחד כשאתה מגלה שאשכרה הכל עובד חלק. הנה כמה טיפים של אלופים:
- קיוביקל מסודר = העברה חלקה – תאמינו או לא, כשהסביבה מסודרת, גם הראש מסודר. וזה אומר פיננסים נטולי טעויות מעצבנות.
- מנצלים טכנולוגיה חסרת רחמים: משתמשים בכל שירות דיגיטלי אפשרי (שכבה שנייה של אימות זהות, התראות לנייד, וכדומה). וכדאי להפוך את זה להרגל. עדיף לקבל 10 סמסים של אישור מאשר אחד שאומר: "הכסף שלך כרגע יבקר בברמודה".
- לא להתבייש לשאול פעמיים (ולפעמים גם שלוש) אם צריך – עדיף להיראות קצת איטיים עכשיו מאשר להיראות כמו גאונים מהירים שהתבלבלו בהעברת הכסף.
שאלות שכולם שואלים (אבל אף אחד לא מעז לענות)
האם אפשר להתחרט אחרי ביצוע העברת כספים?
וואלה, תלוי. אם תפסת את הטעות בזמן אתה בדרך כלל יכול לעצור ולהחזיר את הכסף, אבל אם כבר עבר יום או יומיים ואתה מתקשר לבנק בפניקה – תתחיל להתפלל.
מה הסכום הכי גדול שאפשר להעביר בין סניפים בלי לקבל התקף לב?
אם אתה לא רגיל להעביר סכומים גדולים, אפילו 1000 ש"ח יכולים לגרום לך להזיע. הסכומים לא מגבילים אותך, רק רמת הלחץ שלך ושל המנהל שלך.
למה יש עיכובים לפעמים בהעברות?
בדרך כלל כי בנקים אוהבים לוודא שאתה זה אתה. לפעמים הם גם נהנים לראות אותנו לחוצים, אבל זו תאוריית קונספירציה.
מה הסיכוי ש"ההעברה שלי הלכה לאיבוד ברשת"?
בגדול, הסיכוי קטן יותר מזה שתמצא זברה ברחוב דיזנגוף. אבל, תמיד יש הפתעות.
אפשר לסמוך על העברות דרך אפליקציות בנקאיות?
חד משמעית, כן. בתנאי שלא הזנת את הפרטים שלך במסיבת בריכה בתאילנד ולאחיך קוראים במקרה הנסיך מניגריה.
ומה עם העתיד? (או: האם מישהו חולם כבר על רחפן כספים?)
תכלס, עתיד העברות הכספים הוא כנראה דיגיטלי-טכנולוגי לחלוטין. כבר יש שירותים שעושים את זה כל כך קל ומהר שפשוט אין שום הצדקה להמשיך לשבור את הראש. ומה לגבי רחפן שמעביר מזוודת כסף מסניף לסניף? כנראה שייקח עוד כמה שנים טובות לפני שנשמע "רחפן מספר 4, נא להגיע לסניף תל אביב, אובר". עד שזה יקרה, יש לנו מספיק כלים שיכולים להפוך אותנו לאשפי העברות.