העברת זהב ביום שישי: טעות חובבנית או גאונות דיגיטלית?
יום שישי הגיע ואתם מוצאים את עצמכם (משום מה) עם מטילי זהב ביד אחת, טלפון נייד בשנייה ותיק מלא ספקות בגב. נשמע מוכר? טוב, האמת שלא, כי כמה פעמים כבר יוצא לנו להעביר זהב ביום שישי? אך תאמינו או לא, מסתבר שהפעולה הזאת היא סוגיה טכנולוגית מרתקת, מלאה בהומור דיגיטלי, שאלות קיומיות ושפע ידע שלא ידעתם שאתם זקוקים לו. אל תדאגו – עד סוף הכתבה תבינו בדיוק אם אתם צריכים לשלוח מישהו לגנוב דרקון שישמור לכם על הזהב, או שמותר לסמוך על האפליקציה שהורדתם אתמול בלילה. ספוילר: הדרקון כבר לא זמין, נסתפק במה שיש.
1. מיתוסים אורבניים על העברות זהב בימי שישי: מה הסיכון האמיתי?
אנחנו בעידן הדיגיטלי, ובכל זאת, תהיתם פעם מדוע דווקא יום שישי זוכה לבאזז רציני כשמדובר בזהב? האם המטילים מפסיקים לזהור בשבת בגלל עייפות השבוע? אולי זה קשור לתפיסת העולם הסודית של הזהב המכונה "כספת שבת"? אוקיי, כנראה שלא. האמת פחות רומנטית אבל הרבה יותר מעניינת: העברת זהב בין בנקים או בורסות מתרחשת באמצעות תהליך דיגיטלי ואנלוגי מסובך, נכון, כזה שמערב יותר מדי קודנים ומשאיות ממוגנות.
- האם העברת זהב בשישי עלולה להיתקע עד יום שני? בינגו! בסופי שבוע הרבה מערכות בנקאיות ומסלקות בעולם לא פעילות, כך שעסקאות iniated (יזומות) בשישי יכולות להישאר תלויות באוויר עד הפתיחה המחודשת בשני בבוקר. אל דאגה, לא ינשכו לכם את הזהב, אבל אולי תצטרכו לקחת נשימה עמוקה.
- אז איך בכל זאת עושים זאת נכון בלי להשתגע? פשוט: קודם כל ודאו כי הפלטפורמה בה אתם משתמשים מאפשרת תהליך אוטומטי בשבת (יש גם כאלה!). שנית, העלו רמת מודעות לסיכונים משפטיים או פיננסיים של עיכובים שכאלו בהעברת זהב, ושלישית… פשוט תקראו עד הסוף, כי זה נהיה יותר מוזר מכאן.
2. 3 הסיבות הכי מוזרות שהעברת זהב בשישי הפילה אנשים חשובים (ושמחים) בפח
הזהב שלך ברח להוואי לסוף שבוע?
נשמע מצחיק, נכון? היו כבר סיפורים על עסקאות שנשארות "תקועות" בין יבשות בגלל פערי זמן ואיזורי פעילות, ובעצם הזהב שלכם "הולך לישון" באי טרופי עד יום שני. נשמע ציורי, פחות מומלץ מבחינה מעשית. בקיצור: תבדקו שעות ותחומי פעילות גלובליים לפני שאתם לוחצים SEND.
החבר'ה מהבורסה יוצאים לשופינג?
בין אם כי הם צריכים לנוח, בין אם הם יושבים בבית עם פיג'מות ורואים בינג' של "משחק הדיונון", עובדי בורסות הזהב בעולם (ובעיקר באירופה ובצפון אמריקה) פחות זמינים ביום שישי בערב. תופתעו לגלות כמה שעות אבודות ודילוגים על עדכונים יכולים לגרום לעסקה שלכם להתקע בבויידעם של מחלקת העמסת זהב עד יום שני.
"כרטיס אדום" מהבנק – תזהרו משיפוט מהיר בשישי
המוסדות הפיננסיים מאוד זהירים. לפעמים הם זהירים מדי. תשלום או העברת זהב שייראו כבעלי "אופי חשוד", שנשלחו דווקא ביום שישי (כדי להימנע מביקורת ובקרה בסוף שבוע) עלולים ליצור חשד לעסקה לא חוקית או לפעילות בולטת במיוחד – וכאן מתחיל התהליך הדי סוריאליסטי של שליחת החברים מהפיקוח עליכם למשרד כבר בתחילת השבוע. פחות נחמד.
3. בדיקת עצבים: האם בכלל שווה להיכנס להרפתקה זהבית ביום שישי?
הנה כמה שאלות שיכולות להקל עליכם בהחלטה:
- כמה דחופה ההעברה? אם הזהב שלכם צריך להגיע בהקדם האפשרי, עדיף יום חמישי או שני, אבל לעולם לא שישי.
- באיזו מערכת בדיוק אתם משתמשים? מערכות מתקדמות של בנקים ופלטפורמות מסוימות מאפשרות היום עסקאות אוטומטיות, אבל אל תסמכו על זה בעיניים עצומות.
- האם אתם רוצים לישון בשקט כל סוף השבוע? אם כן, חכו עם הזהב ליום ראשון, ככה פשוט.
כמה שאלות (מטורפות) שאולי תתקלו בהן בדרך – והתשובות שהכי תרצו לזכור:
- האם הזהב שלי יחליד בסוף השבוע? לא, הוא לא משעמם כמו ברזל.
- האם אפשר לשלם באפליקציית ביט על מטילי זהב? בדרכך לאיזו ממלכה בימי הביניים אולי כן, במציאות – פחות.
- איך אשים לב אם למישהו נתקעה עסקה של זהב בשבת? תאמינו לי, אתם תשמעו את הצעקות שלו ממרחק קילומטר.
- כמה מטילים אפשר להעביר בשישי בלי להיקלע לבעיות? תלוי מי אבא שלכם והאם אתם הבן של מלך סעודיה.
- האם באמת מישהו עושה את הפעולה הזאת בשישי? רק אנשים שאוהבים אתגרים ואת דפיקות הלב שעולות פי שתיים.
אז מה השורה התחתונה שלכם, מעבירי הזהב?
האם העברה דיגיטלית של זהב ביום שישי היא שטות מוחלטת או כיף הרפתקני? החשש שהזהב יתקע איכשהו בסוף השבוע נשמע קצת מצחיק ואפילו ביזארי, אבל מסתבר שהמציאות דיגיטלית מורכבת מכפי שנדמה לנו. אם יש לכם זמן פנוי, חוש הומור עמיד במיוחד, עצבים של ברזל (אבל לא זהב!) ואהבה עמוקה להרפתקאות פיננסיות – לכו על זה. אחרת, שבו בכיף, קחו אספרסו, ותגיעו לשני עם זהב בכיס ושקט נפשי עמוק.
בסופו של דבר, זהב הוא בסך הכול מתכת צהובה ויפה שעושה לנו את החיים מעניינים—בעיקר בימי שישי. ולכם? מומלץ לשמור על הזהב שלכם, ועל החיוך שלכם, כל הדרך ליום שני.