רגע של אמת: איך בעצם תדע כמה נקודות באמת יש לך?
מכירים את הרגע הזה שאתם עומדים בקופת סופר, מחכים בקוצר רוח לתור שלכם להתקדם, ולפתע הקופאית שואלת בנימוס מצמרר: "האם תרצה להשתמש בנקודות שלך?". ואז, ברגע הזה בדיוק, עולות בראשך שלוש מילים: "אילו נקודות, לעזאזל??" מי מאיתנו לא חווה את חוסר האונים המתוק הזה? בין אם מדובר בכרטיס אשראי, במועדון צרכנות או אפילו ב"נקודות זכות" חברתיות מסתוריות, התחושה היא תמיד קצת כמו שעשועון טלוויזיה שבו כולם יודעים את התשובות חוץ ממך.
אז היום אנחנו עושים סדר, יורדים לשורש הבעיה, ויותר מזה: אנחנו עושים את זה בצורה פשוטה, קלילה ובעיקר בלי לשכוח לחייך. מוכנים?
נקודות, נקודות בכל מקום – למה העולם משתגע על נקודות?
נקודות הפכו לחלק בלתי נפרד מחיינו, וכמו קורונה וחתלתולי טיקטוק, הן כנראה כאן כדי להישאר. זה מתחיל בכרטיס האשראי וממשיך דרך חברות התעופה, אפליקציות להזמנת אוכל (כי מי לא רוצה לקבל פיצה חינם?), כרטיסיות קפה ואפילו משחקים שנוקדים אותך על נשימה נכונה (כן, זה דבר אמיתי).
אבל רגע לפני שנגלה איך לדעת כמה נקודות באמת יש לכם, אולי כדאי לעצור ולתהות:
- למה בכלל קיימות הנקודות האלה?
- מי מחליט כמה שוות הנקודות שלי?
- האם יש אדם סודי שיושב בחדר חשוך ומעניק ניקוד לפי מצב הרוח?
(ספוילר: לא אדם סודי, אבל לפעמים מרגיש ככה, לא?)
3 דרכים קלות ופשוטות לברר כמה נקודות יש לכם (גם אם אתם טכנופובים)
1. האזור האישי (או כמו שזה מרגיש לפעמים – החדר המבוכה הדיגיטלי)
כן, זה נשמע צפוי, אבל במרבית השירותים, הכניסה לאזור האישי באתר או באפליקציה תחשוף לכם בצורה פשוטה וברורה את מצב הנקודות שלכם. אבל, לא מעט פעמים, למצוא את כפתור הכניסה לאזור האישי זה כמו למצוא שקע טעינה פנוי ברכבת ישראל בצהרי היום. טיפ קטן וחשוב: גוגל יכול להיות חברכם הטוב ביותר. פשוט הקלידו "איך אני מוצא את מצב הנקודות שלי ב-[שם השירות]?"
2. האפליקציה: כי כל דבר היום הופך לאפליקציה, אפילו סבתא שלכם
רוב החברות היום משתדלות להקל עלינו עם אפליקציה שמראה את הנקודות בצורה שקופה. לא צריך טקס וודו מורכב, רק לפתוח את האפליקציה והניקוד יהיה שם. ואם האפליקציה מבקשת מכם לעדכן גרסה כל יומיים – ובכן, תחשבו על זה כעל מחיר קטן לשלם עבור המידע.
3. פשוט תשאלו. לא תמיד צריך לסבול בשקט
אופציה מהפכנית, נכון? לפעמים מספיק להתקשר לשירות הלקוחות, לדבר עם הנציג ולשאול בפשטות "כמה נקודות יש על הכרטיס שלי?" זה אולי דורש לסבול מנעימת המתנה מייסרת במשך כמה דקות, אבל לפחות תשיגו תשובה ברורה. בינינו, גם נציגי שירות לקוחות מתים לשאלה כזו פשוטה מדי פעם, אחרי אינספור שאלות כמו "האם אפשר לשלם בעזרת ביטקוין ושלושה תרנגולות?".
אבל למה בכלל חשוב לדעת כמה נקודות יש לנו? מה זה נותן?
שאלה טובה. התשובה פשוטה: כי נקודות מתורגמות לכסף, להנחות, לפינוקי VIP ולפעמים אפילו לטיסות לחו"ל (או כמו שאתם קוראים לזה "סופ"ש של אינסטגרם ושופינג"). לדעת מה מצב הנקודות שלך זה צעד ראשון בדרך לקצור פירות שזכית בהם ביושר, ולהפסיק להתלבט אם "הגיע הזמן למחוק את האפליקציה הזו שסופרת לי נקודות או לא?"
רגע, שאלות ותשובות קצרות שיענו על כל מה שלא ידעתם לשאול
- האם נקודות יכולות לפוג?
לגמרי. חלק מהנקודות מתפוגגות אם לא תשתמשו בהן, אז בבקשה תבדקו מדי פעם (או לפחות יותר מפעם בעשור). - אפשר להעביר נקודות לאמא שלי?
בדרך כלל לא, אבל תמיד שווה לבדוק. מי ירשה לעצמו להגיד לא לאמא שלך, אחרי הכל? - למה נקודות נצברות לאט כל כך?
כדי לגרום לכם להמשיך ולקנות, כמובן. הן ערמומיות כמו זאב בעור של כבש. אל תתנו להן לעבוד עליכם! - האם אני יכול להמיר נקודות בכסף מזומן?
לרוב, לא. אבל לפעמים אפשר להשתמש בהן כמטבע לכל דבר בשירותים מסוימים – ולא, נפשית הן לא מטבע מבוזר. - זה באמת משתלם לי בכלל להתעסק בזה?
בהחלט כן, בתנאי שאתם זוכרים לבדוק כמה נקודות יש לכם מדי פעם (ומה אתם יודעים, בשביל זה אתם כאן!).
ועכשיו הפינאלה – מה ניקח מכל זה?
עם היד על הלב – הכרת מצב הנקודות שלך זה לא הדבר הכי דחוף בחיים, אבל זה בהחלט דבר מתגמל במיוחד, בייחוד כשמגלים שיש לך מספיק נקודות להזמין כריך אבוקדו-סלמון מפונפן בחינם באפליקציית ההזמנות. ואם עד עכשיו הצלחתי לגרום לך לחשוב ולחייך, דיינו.
והכי חשוב – אל תשכחו מדי פעם לבדוק את מצב הנקודות שלכם, כי אף אחד לא רוצה לגלות ערב לפני טיסה לחו"ל שהייתה לו הזדמנות לכרטיס מוזל עם נקודות שהרגע נמוגו בענן דיגיטלי של כאב.
אז שיהיה לכולנו בהצלחה, ולעולם אל תשכחו – הנקודות הן אולי לא העיקר בחיים, אבל הן בהחלט מוסיפות קצת טעם.