נתקעתם בשבת בלי נטפליקס? הכירו את "נת צ בשבת" – העידן החדש של טכנולוגיה כשרה!
כולם יודעים שהחיים בעידן הדיגיטלי משולים לפיצה חמה וטעימה – פשוט אי אפשר לעמוד בפיתוי. הבעיה? הפיצה הזאת נאכלת גם כשאנחנו לא כל כך רוצים – כמו בשבת למשל. כן כן, למרות שבת אמורה להיות מנוחה מכל הבזקי ההתראות האינסופיות והסדרות הממכרות שנגמרות בדיוק בפרק הכי מותח (מכירים את "עוד פרק אחד ודי"? ברור שכן!), ישנם לא מעט אנשים שפשוט מתקשים להתנתק. אז מה עושים כשאתם רוצים טכנולוגיה אבל גם רוצים להישאר בגזרה של "שמירת שבת"? בדיוק בשביל זה נולד "נת צ בשבת".
מה זה בכלל "נת צ בשבת"? ומה הופך אותו לדבר הכי מגניב שתראו השנה?
אז לכולם כנראה רץ בראש אותו משפט מוכר: "מי אמר שאי אפשר לאחוז את החלה משני קצותיה?" טוב, בעצם זה לא כל כך משפט מוכר, אבל הגיע הזמן שיהיה כזה… אז ככה: "נת צ בשבת" הוא פתרון טכנולוגי מבריק ופשוט להפליא, המאפשר שימוש מוגבל ברשת בשבת, מבלי לעבור על כללי ההלכה. רגע, אל תיבהלו – לא מדובר בווטסאפ שמאפשר לכם לשלוח אימוג'ים מצחיקים לחברים במהלך סעודת שבת, אלא בדרך חכמה ועדינה לשמור אתכם בעניינים מבלי לשבור את הכללים.
טכנולוגיה וכשרות ביחד? התשובה היא כן – עם קצת שכל (והרבה תכנון מראש)
"נת צ בשבת" הוא בעצם מוצר או שירות, שמאפשר לכם לקבל מידע חשוב ועדכני בצורה אוטומטית במהלך השבת, בלי להזיז אצבע, באמת – בלי אף אצבע אחת קטנה אפילו. רוצים דוגמה? הנה שתיים:
- עדכוני חדשות אוטומטיים: רוצים לדעת אם נשבר שיא גינס באכילת ג'חנון בתימניאדה או אם במשחק הכדורגל האהוב שלכם כבר יש הכרעה? אתם פשוט מגדירים את כל המידע החשוב מראש, ומערכת חכמה מספקת לכם עדכונים מתוזמנים להפליא שלא דורשים שום פעולה מצידכם.
- מצב חירום אישי: חס וחלילה מצבי חירום או אירועים דחופים? המערכת יודעת "להעריך בעצמה" לפי קריטריונים שקבעתם מראש, ומאפשרת לכם לקבל התראה בצורה אוטומטית לחלוטין ובדרך הכשרה לחלוטין.
שלוש שאלות שעליהן כולם מדברים:
1. האם הרבנים באמת מאשרים את זה?
ובכן, למרות שכמה רבנים עדיין מרימים גבה (אנחנו מלמדים אותם את הקטע של הגבות-למעלה-למטה), רוב הרבנים הגדולים כבר מבינים שטכנולוגיה וחיים הם לא שחור ולבן, ו"נת צ בשבת" מקבל אישורים הלכתיים ממשיים מהרבה גורמים. בשורה התחתונה? אפשר להירגע ולאכול עוד קצת צ'ולנט.
2. האם המערכת הזו בכלל שימושית בשבילי?
ובכן, אם גם אתם מסוג האנשים שלא יכולים לחיות בין הודעה להודעה, או שפשוט רוצים את ההרגשה הזו של "מצד אחד לשמור שבת כמו שצריך, אבל מצד שני לא להתעורר מוצאי שבת בתחושה שהעולם חזר 20 שנה אחורה", אז כנראה שכן. אם אתם מסוג האנשים שמעדיפים שבת בחוץ על ים בלי שום הפרעה דיגיטלית – אולי פחות.
3. תגיד, זה בכלל חוקי על פי היהדות?
השאלה הכי אהובה (ויש שיאמרו הכי מצחיקה), והתשובה: כל עוד הפעולה לא נעשית על ידיכם באופן ישיר בשבת, אלא היא אוטומטית ומוגדרת מראש, זה בהרבה מקרים מותר. בקיצור, פחות ידיים על המסך – ויותר ידיים על הצלחת עם החלה.
שאלות נפוצות (ונפוצות פחות) על "נת צ בשבת" – וחלקן אפילו הגיוניות לגמרי!
- אפשר לעקוב אחרי משחק כדורגל בשבת? לא בשידור חי באיכות 4K,HDR,Dolby Vision – אבל לקבל עדכון אוטומטי כשהסתיים המשחק? בהחלט אפשרי.
- האם אפשר לעקוב אחרי מחירי הביטקוין בשבת? אפשרי, אבל אל תשכחו שאם הוא קורס באמצע החמין זה די יבאס את הארוחה.
- אפשר לקבל התראות על מזג האוויר? כן, המערכת מאפשרת לקבל התראות חשובות באמת, כמו "יורד קיאק מהשמיים", אבל פחות "על עננים מפוזרים באופק".
- והאם זה עובד עם סירי או גוגל אסיסטנט? ברור שלא! טוב נו, אולי יום אחד. בינתיים הסמארטפון ינוח בדיוק כמוכם.
- אפשר לשלוח דרישת שלום לסבתא בשבת? אתם מוזמנים לשלוח דרישת שלום ביום שישי, ואוטומטית בשבת תופיע לה ההודעה (בלי לגעת כמובן!).
אז בשביל מה זה טוב, ומה כל כך מיוחד בזה בכלל?
אם נסכם את הסיפור במשפט אחד: "נת צ בשבת" מאפשרת לכם ליהנות גם מטכנולוגיה וגם מכשרות שבת בלי להרגיש שאתם עלולים להישאר מאחור. חווית שימוש חכמה, הלכתית, שבאופן מפתיע מתאימה גם לרובוט וגם לסבא בני בן ה-95 שעדיין מחפש איפה המדליקים את הטלוויזיה (רמז: לא בשבת).
הגיע הזמן של טכנולוגיה ושבת לחיות בשלום (בלי לעשות לשכן עיניים זועפות).
העולם שלנו משתנה מהר. מאוד מהר. אבל החדשות הטובות הן שאנחנו יכולים לשלב בין המסורת לבין העתיד בקלילות מרשימה. "נת צ בשבת"? ובכן, מי אמר שאי אפשר לאכול את הפיצה (סליחה, את הצ'ולנט) וגם להשאיר אותה שלמה?
עד שתנסו, לא תדעו.